Baschet

LNBM Getica 95, Etapa 15. CSM Târgu Jiu, învinsă de campioana României. CSM Târgu Jiu -U BT Cluj Napoca 72-87

CSM Târgu Jiu a pierdut duelul cu echipa campioană a României, U BT Cluj Napoca, scor 72-87. Pe sferturi a fost 21-22, 14-19, 14-25, 23-21. Meciul a contat pentru etapa a 15-a din Gruapa A din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. Dimitrius Underwood a fost cel mai bun am al grupării gorjene. Americanul a reușit 26 de puncte contra campioanei. 

Peste 1000 de suporteri au luat cu asalt Sala Sporturilor pentru a fi alături de CSM Târgu Jiu la ultimul meci din acest an. Iubitorii baschetului au avut parte de un spectacol baschetbalistic de excepție, la care au contribuit din plin cele două echipe. Meciul a început într-o notă de echilibru, cu un prim sfert în care cele două echipe au mers umăr la umăr și-au trecut rând pe rând la conducere pe tabela de marcaj. Baschetbaliștii gorjeni au dat o replică extrem de solidă campioanei. Dimitrius Underwood și colegii săi au reușit să pună în reală dificultate liderul din Grupa A, care s-a întrebuințat serios pentru a contracara jocul curajos al gorjenilor. Clujenii au reușit să câștige prima secvență a meciului la limită, scor 22-21.

Și prima parte a sfertului doi s-a derulat tot sub semnul echilibrului. Băieții lui Kresimir Basic, cu un Dimitrius Underwood în mare formă, au jucat de la egal la egal cu echipa campioană. Mai mult, baschetbaliștii CSM Târgu Jiu au avut și +4 pe tabelă, scor 27-23. Abia pe finalul sfertului doi gruparea ardeleană a reușit să încline balanța în favoarea sa. Oaspeții au câștigat și sfertul doi, scor 19-14, și-au intrat la vestiare cu un +6 pe tabelă, scor 41-35.

La reluarea jocului, echipa din Cluj a avut câteva minute de excepție, în care a reușit să se desprindă decisiv pe tabelă. A fost un sfert dominat în mare parte de clujeni, dar în care gorjenii au avut și ei momentele lor bune. Oaspeții s-au impus și în cea de-a treia secvență, scor 25-14, iar la general tabela indica 49-66, înainte de sfertul decisiv.

CSM Târgu Jiu a dominat ultimul sfert, în care a încercat să revină pe tabelă. Băieții lui Kresimir Basic, impulsionați în dese rânduri de suporterii gorjeni, s-au apropiat pe tabelă, dar Clujul, echipă experimentată și rodată în cupele europene, a resușit să gestioneze finalul de meci. Cu un Dimitrius Underwood, greu de oprit chiar și de puternica defensivă a ardelenilor, baschetbaliștii gorjenii au reușit să câștige ultimul act al meciului, scor 23-21. S-a terminat 72-87, la capătul unui meci spectaculos. 

Iată și ce a declarat antrenorul Kresimir Basic, după duelul pierdut în fața echipei din Ardeal. 

Cel mai bun jucător al grupării gorjene a fost Dimitrius Underwood. Greu de oprit în acest meci, Dimitrius a totalizat 26 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. A fost urmat de Cameron Oluyitan, cu cea mai solidă prestație de la sosirea sa la Târgu Jiu. Americanul a totalizat 17 puncte și 6 recuperări. Ethan Wright a terminat meciul cu 9 puncte, 9 recuperări și un asist. Tot 9 puncte a reușit și Arsenije Vuckovic. Pivotul bosniac a mai avut și 3 recuperări. Noam Weinberg a încheiat meciul cu 5 puncte și 3 recuperări. Jalen Dupree a avut 2 puncte și 3 recuperări. Alexandru Berca a încheiat partida cu 2 puncte și o recuperare. Cu 2 puncte a contribuit în acest meci și gorjeanul Andrei Bărăgan. 

Iată ce a declarat și unul dintre cei mai buni jucători ai grupării gorjene din acest meci, Cameron Oluyitan. 

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan 2p, Dimitrius Underwood 26p, Alexandru Berca 2p, Noam Weinberg 5p, Ethan Wright 9p, Camil Berculescu, Cameron Oluytan 17p, Jalen Dupree 2p, Adrian Vaida, Arsenije Vuckovic 9p, Flavius Toropu, Alexandru Mitu. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
SEZON 2023-2024
GRUPA  A
ETAPA 15
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
VINERI, 29 DECEMBRIE 2023, ORA 18.00
LIVE FRBTV
CSM TÂRGU JIU – UBT CLUJ NAPOCA
72-87(21-22, 14-19, 14-25, 23-21)

Etapa viitoare, pe 6 ianuarie 2024, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, cu Rapid București.

Galerie FOTO

Comment here