Baschet

LNBM, Etapa 4 / CSM Târgu Jiu pierde în deplasarea de la Ciuc. CSM Miercurea Ciuc – CSM Târgu Jiu 92-87

CSM Târgu Jiu a pierdut partida disputată sâmbătă, 22 octombrie, în deplasare, pe terenul echipei CSM Miercurea Ciuc. Gazdele s-au impus cu 92-87. Partida a contat pentru etapa a-4-a din Liga Naţională de Baschet Masculin. ”Întreaga responsabilitate pentru acest rezultat este a mea, nu am reușit poate să-i focusez pe jucători la importanţa acestui meci”, a declarat la finalul partidei antrenorul gorjean, Claudiu Alionescu. 

La capătul unui meci pe care l-au controlat aproape 35 de minute şi în care s-a înscris la foc automat, baschetbaliştii formaţiei noastre au cedat pe final de partidă în confruntarea de la Miercurea Ciuc. În primele două sferturi, baschetbaliştii gorjeni au dominat meciul şi au fost în permanenţă la conducere pe tabela de marcaj. Gazdele au dat semne de revenire după pauză, dar băieţii lui Claudiu Alionescu şi-au menţinut avantajul pe tabelă şi după sfertul trei. Avantaj pe care gruparea gorjeană avea să-l piardă la jumătatea ultimului act, după ce a condus ostilităţile din teren timp de 35 de minute. ”Este frustrant să pierdem un meci pe care l-am controlat în totalitate, timp de 35 de minute”, a declarat după partidă antrenorul gorjean, Claudiu Alionescu. 

Jocul echipei gorjene a fost unul cu două aspecte total opuse. Din punct de vedere ofensiv, jucătorii lui Claudiu Alionescu au făcut un meci excelent, însă din punct de vedere defensiv, lucrurile nu au stat deloc bine, echipa noastră primind peste 90 de puncte, astfel, evoluţia slabă pe faza de apărare a făcut până la urmă diferenţa în acest meci. Claudiu Alionescu a luat pe umerii lui responsabilitatea acestui eșec. 

”Întreaga responsabilitate pentru acest rezultat este a mea, nu am reușit poate să-i focusez pe jucători la importanţa acestui meci. Este frustrant să pierdem un meci pe care l-am controlat în totalitate, timp de 35 de minute. Am marcat 87 de puncte în deplasare și nu a fost de ajuns să câștigăm, chiar dacă știam că Miercurea Ciuc este o e echipă mult mai puternică pe teren propriu. Dacă am avut o zi bună din punct de vedere ofensiv, am avut o zi dezastruoasă din punct de vedere defensiv. Una peste alta, nu avem nicio scuză pentru această înfrângere, într-un meci pe care, încă odată o spun, l-am controlat aproape în totalitate”, a a spus Claudiu Alionescu.

La al doilea său meci în Liga Naţională, Xavier Cannefax a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene. Americanul, recent legitimat la CSM Târgu Jiu, a totalizat 17p, 1 recuperare şi 5 pase decisive. El a fost urmat de Dylan Frye cu 15p, 5 recuperări şi 5 pase decisive. Căpitanul Porter Troupe a strâns 11p, 5 recuperări şi un asist. Tot 11p a marcat şi Shamiel Stevenson, în timp ce Andriy Agafonov şi Tyler Creammer au contribuit fiecare cu câte 10p. Pe lista marcatorilor şi-a trecut numele şi Camil Berculescu, cu 7p, 4 recuperări şi 4 pase decisive, dar şi Andrei Gheorghe, cu 6p. 

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN MOZZART
Ediția 2022-2023
Conferința A
Etapa a-4-a
Miercurea Ciuc, Sala Sporturilor ”Eross Zsolt” 
Sâmbătă, 22.10.2022 / Ora 17.00  / Live pe FRBTV
CSM Miercurea Ciuc – CSM Târgu Jiu
92-87(23-26, 19-24, 27-22, 23-15)

CSM Târgu Jiu: Porter Troupe 11p, Dylan Frye 15p, Camil Berculescu 7p, Andriy Agafonov 10p, Andrei Gheorghe 6p, Alexandru Berca, Shamiel Stevenson 11p, Bogdan Penciu, Xavier Cannefax 17p, Tyler Creammer 10p, Flavius Toropu, Octavian Ilie. Antrenor principal: Claudu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga. 

După Miercurea Ciuc, pentru CSM Târgu Jiu urmează alte două deplasări. Pe 29 octombrie, gorjenii vor juca pe terenul echipei CSM Ploieşti. Urmează apoi o pauză în Liga Naţională, după care, pe 19 noiembrie, CSM Târgu Jiu va evolua pe terenul echipei U BT Cluj-Napoca. Conform programării din Liga Naţională, echipa lui Claudiu Alionescu va reveni în Sala Sporturilor din Târgu Jiu abia pe 26 noiembrie, pentru meciul cu FC Argeş Piteşti. 

Comment here