Baschet

LNBM, Etapa 20 / Sâmbătă, 12 februarie, ora 18.00 / SCM Timișoara – CSM Târgu Jiu / Claudiu Alionescu: „Ne așteaptă un meci extrem de dificil. Mergem la Timișoara să luptăm din primul minut și până la fluierul final”

Baschetbaliștii CSM Târgu Jiu se deplasează la finalul săptămânii în Banat, pentru o nouă confruntare în Liga Națională. Cu Claudiu Alionescu, revenit principal pe banca echipei gorjene, după plecarea lui Jordanco Davitkov, CSM Târgu Jiu merge pe Bega pentru duelul cu SCM OHMA Timișoara. Sala „Constantin Jude” va găzdui partida de sâmbătă, 12 februarie, de la ora 18.00, meci care contează pentru etapa a-20-a din LNBM.

Duelul de la Timișoara se anunță unul destul de dificil pentru gruparea gorjeană. Ambele echipe au operat modificări la nivelul lotului, iar Claudiu Alionescu, care a preluat ca principal banca tehnică a formației din Târgu Jiu, la începutul săptămânii, a prefațat, pe scurt, confruntarea de pe Bega. Pentru a răpune „Leii din Banat”, jucătorii săi trebuie sa facă un meci cu cât mai puține greșeli, atât ofensiv, dar mai ales în plan defensiv, pentru că Timișoara are o circulație foarte rapidă a mingii și are un joc de echipă bine pus la punct.

Claudiu Alionescu, antrenor principal CSM Târgu Jiu: „Ne așteaptă un meci care se anunță extrem de dificil. Timișoara este o echipă bine sudată, cu un joc colectiv foarte bun, care plimbă mult mingea în atac și care are o apărare foarte agresivă. Au făcut și unele modificări în lot, de fapt e vorba de revenirea lui Brown, dar și readucerea în România a lui Talton. În ceea ce ne privește pe noi, îmi doresc în primul rând ca echipa să lupte din primul minut și până la fluierul final. Trebuie să jucăm cât mai colectiv și toată lumea să fie focusată atât pe faza de atac, cât și pe faza defensivă, pentru că trebuie să facem o apărare cât mai exactă. Mizez și pe o schimbare de atitudine față de ultimul meci și după schimbarea antrenorului, dar în final vrem să ne îmbunătățim jocul”.

În meciul de la Timișoara își poate face debutul pentru CSM Târgu Jiu și Ken Darrius Hamilton. Cooptat la începutul săptămânii în lotul grupării gorjene, Hamilton are avantajul de a cunoaște întrecerea internă, pentru că el a mai jucat în România pentru CSM Galați. Principalul grupării gorjene consideră că venirea lui Hamilton este un plus pentru CSM Târgu Jiu, însă este nevoie de timp pentru ca Hamilton să intre în ritmul de joc al echipei. 

Claudiu Alionescu, antrenor principal CSM Târgu Jiu: „Ne-am întărit și noi prin venirea lui Hamilton, un jucător pe care îl cunoaștem foarte bine din sezonul petrecut la Galați. Este profilul de jucător pe care îl căutăm, un jucător de interior, dar și cu o aruncare bună. Cu siguranță este un jucător care ne va ajuta, dar trebuie să avem puțină răbdare, pentru că are nevoie de o perioadă de adaptare cu echipa și cu ritmul de joc”.

Comment here