Baschet

Liga Națională / Turneu 7 / Bucureşti / 6-7 februarie 2021/ CSM Târgu Jiu, VICTORIE pe terenul lui Dinamo, scor 96-88/ Claudiu Alionescu: O victorie imensă pentru noi

Victorie extrem de importantă pentru CSM Târgu Jiu în turneul 7 de la Bucureşti. Echipa pregătită de Claudiu Alionescu a trecut de formaţia gazdă, Dinamo Bucureşti, scor 96-88. A fost nevoie de o repriză adiţională pentru ca CSM Târgu Jiu să îşi treacă în cont o nouă victorie, a treia în actuala stagiune a Ligii Naţionale.

Fără doi dintre jucătorii de gabarit ai echipei, Stefan Andrejevic, rămas la Târgu Jiu şi Kevin Allen, accidentat în finalul meciului cu SCM U Craiova, CSM Târgu Jiu a început curajos meciul din Sala Dinamo, împotriva formaţia gazdă, antrenată de Antonis Constantinides, fost tehnician al grupării gorjene Energia. Jake Spurgeon a deschis tabela şi a marcat primele patru puncte ale formaţiei gorjene. Dinamo şi-a revenit repede cu reuşitele lui Gerald Armwood, Timothy Price şi Andrei Calenic la finalizare. Tabela indica 10-4 pentru Dinamo. Elevii lui Alionescu au dat imediat replica. Camil Berculescu şi Jake Spurgeon, ambii cu aruncări de 3p, Alin Borşa de sub panou şi Revaz Rogava au dus scorul la 20-11 pentru CSM Târgu Jiu. Mohamed Abukar şi Anastasios Zetos au readus pe Dinamo în joc, 20-18 pentru CSM Târgu Jiu. Andrei Gheorghe, în revenire după accidentare îşi face treaba sub panou şi CSM Târgu Jiu câştigă sfertul de debut al meciului cu 22-18.

Sfertul doi a început cu formaţia gazdă în forţă şi cu Mohamed Abukar extrem de inspirat la finalizare. Jucătorul dinamovist a reuşit numai puţin de 13 puncte consecutive! Printre reuşitele lui Abukar şi-a făcut simţită prezenţa la finalizare şi Alin Borşa, căpitanul echipei gorjene. Dinamo conducea pe tabelă cu 31-26. Alin Borşa şi Andrei Gheorghe strâng scorul şi Dinamo mai avea un singur punct pe tabelă, 31-30. Ferguson Masters pentru Dinamo şi Andrei Gheorghe pentru CSM şi tabela indica 33-32 pentru formaţia gazdă. Ferguson Masters şi Amedeo Casale fac 37-32 pentru Dinamo, dar CSM ţine aproape prin reuşita de 3p a lui Darien McClain. Andrei Calenic prinde o aruncare de la distanţă şi Dinamo îşi adjudecă sfertul doi cu 22-13. La pauza mare, echipa bucureşteană conducea pe tabelă cu 40-35.

Sfertul trei a început tot cu Dinamo la finalizare. Timothy Price şi Andrei Calenic au dus formaţia din Bucureşti la 45-37. Rogava, cu o aruncare de 3p şi McClain de la semidistanţă, reduc din diferenţă, 45-42 pentru Dinamo. Jake Spurgeon reuşeşte o nouă aruncare de 3p şi CSM Târgu Jiu e la 2 puncte de Dinamo, 47-45 pentru gruparea dinamovistă. Alin Borşa este trimis la linia de libere şi aduce egalarea. Revaz Rogava scutură plasa de la mare distanţă, în timp ce Spurgeon mai pune două puncte în contul CSM Târgu Jiu, care trece la conducere, 54-51 pentru formaţia gorjeană. Ionuţ Berceanu aduce din nou pe Dinamo la conducere, 55-54 pentru formaţia lui Constantinides. Stefan Nikolic prinde o aruncare de la mare distanţă, iar Andrei Gheorghe de sub panou duc scorul la 64-60. Revaz Rogava închide sfertul trei cu o aruncare de 3 puncte. Un sfert trei în care formaţia gorjeană s-a dezlănţuit din punct de vedere ofensiv, reuşind 32 de puncte! La general, CSM Târgu Jiu conducea cu 67-60 înainte de sfertul decisiv.

Actul decisiv începe cu Dinamo la finalizare cu Timothy Price şi Mohamed Abukar şi Dinamo strânge scorul. Alin Borşa este inspirat de la mare distanţă şi CSM Târgu Jiu are 75-70 pe tabelă. Dinamo forţează şi se apropie la un punct distanţă, dar Borşa menţine gruparea gorjeană în avantaj, scor 72-69. McClain, Spurgeon şi Nikolic punctează pentru CSM. Dinamo pune presiune şi punctează prin Andrei Calenic şi Antonio Năsturescu. Tabela indica 76-74 pentru CSM Târgu Jiu. Revaz Rogava face 78-74, dar Dinamo găseşte resurse si egalează situaţia pe tabelă, scor 78-78. Stefan Nikolic mai pune două puncte pe tabelă, dar ultima reuşită vine de la Ferguson Masters şi sirena de final găseşte cele două echipe la egalitate, scor 80-80.

Se intră în extra time unde CSM Târgu Jiu este prima care punctează prin Darien McClain, dar Dinamo dă replica prin Mohamed Abukar, scor 82-82. Rogava reuşeşte să scuture din nou plasa de la distanţă şi CSM e în avantaj, 85-82. Tot georgianul Rogava este cel care aduce un pic de siguranţă în tabăra gorjenilor, care se apropie tot mai mult de victorie, scor 89-82. Dinamo încearcă să se apropie, dar Alin Borşa este din nou inspirat sub panou, pentru 92-86. Finalul de meci îl are în prim plan pe Darien McClain care trece în două rânduri pe la linia de libere şi stabileşte scorul final, 96-88. Gorjenii au fost ceva mai lucizi în overtime şi au reuşit a treia victorie stagională. Gorjenii au urcat pe locul 9 în clasament după această victorie.

Claudiu Alionescu: O victorie imensă pentru noi. Astazi chiar am dat dovadă de spirit de luptă, unitate de echipă și mentalitate de învingători. Să câștigi pe terenul lui Dinamo și în prelungiri este un lucru foarte greu de realizat pentru orice echipă din campionat. Vreau să-i felicit pe jucători pentru toate aceste lucruri, de la primul până la ultimul. Este victoria lor și modul de a arăta că putem face lucruri bune în continuare.

CSM Târgu Jiu: Revaz Rogava 24p, Alin Borşa 19p, Jake Spurgeon 19p, Darien McClain 16p, Andrei Gheorghe 8p, Stefan Nikolic 7p, Camil Berculescu 3p, Alexandru Berca, Răzvan Bratoloveanu, Răzvan Pavel, Remus Răceanu. Antrenori: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Comment here