Baschet

Liga Națională / Turneu 5 / Constanța, 14-15 ianuarie / CSM Târgu Jiu – CSO Voluntari 70-105. Claudiu Alionescu: Am întâlnit o echipă foarte agresivă, cu o rotație lungă, care până la urmă a făcut diferenţa

CSM Târgu Jiu a pierdut cel de al doilea meci din cadrul turneului 5, turneu desfăşurat timp de două zile în Sala Sporturilor din Constanţa. CSO Voluntari s-a impus cu 105-70.

În ciuda problemelor de lot cu care s-au confruntat la acest turneu şi a înfrângerii din această seară, gorjenii nu se întorc acasă chiar cu mâna goală. Au reuşit o victorie destul de importantă, scor 82-80, în faţa echipei gazdă, Athletic Constanţa, în prima zi a turneului. După un start bun de meci şi un prim sfert echilibrat, gorjenii au avut o cădere drastică în sfertul doi şi în ciuda eforutrilor din debutul sfertului trei, nu au mai avut puterea să revină în meci. După această victorie, echipa din Voluntari a trecut pe primul loc în clasament, cu 18p. Gorjenii sunt pe 13, cu 11 puncte. Următorul turneu se va disputa pe 21 şi 22 ianuarie la Focşani, acolo unde gorjenii se vor duela cu Miercurea Ciuc şi CSM Focşani.

Antrenorul gorjean a explicat la finalul meciului ce a făcut diferenţa în partida pierdută de formaţia gorjeană.

„Am întâlnit o echipă foarte agresivă, cu o rotație lungă, care până la urmă a făcut diferenţa. Am început meciul foarte bine însă în sfertul doi, lipsa rotației s-a simțit. Am pierdut multe mingi, care s-au transformat în puncte ușoare pe tranziție şi am pierdut clar duelul recuperărilor. Una peste alta a fost un turneu în care ne-am atins ceea ce ne-am propus, cel puţin o victorie, însă asta nu înseamnă nimic, dacă nu vom continua pe acelaşi drum, să obţinem victorii și la turneul următor”, a declarat imediat după meci Claudiu Alionescu.

Sfertul de deschidere al meciului a fost unul extrem de echilibrat. Cele două echipe au trecut rând pe rând la conducere pe tabela de marcaj. Elevii lui Alionescu au început bine partida cu americanul Kevin Allen, faultat sub panou. Pivotul gorjenilor a trecut pe la linia de libere, dar a marcat una din cele două aruncări. Anthony Hickey a deschis seria punctelor pentru formaţia din Voluntari. Rogava a trecut şi el pe la linia de libere. Georgianul a fost ceva mai precis decât Allen şi a transformat cele două aruncări, scor 3-2 pentru CSM. Darien McClain, cu prima reuşită de 3p a meciului duce scorul la 6-4 pentru gorjeni. Hickey vine cu o replică pe măsură, dar Allen este din nou la finalizare şi CSM era în avantaj, scor 10-9. Hickey înscrie coş după coş şi devine principalul pericol din tabăra adversă. Voluntariul se duce la 4p distanţă, scor 17-13. Punctează şi Borşa, iar Darien McClain vine cu o replică solidă şi este rândul CSM-ului să preia conducerea, scor 21-17 pentru Târgu Jiu. Matthew Mccarthy reuşeşte patru puncte consecutive şi primul sfert se încheie la egalitate, 21-21.

Sfertul doi începea de pe picior de egalitate şi nimic nu anunţa ceea ce avea să urmeze. După un prim sfert excelent, baschetbaliştii formaţiei gorjene au cedat fără drept de apel în actul secund. În timp ce jucătorii de la Târgu Jiu au intrat parcă în zodia ghinionului, jucătorilor de la Voluntari le-a ieşit aproape tot, iar scorul din sfertul doi, 36-15 pentru CSO Voluntari, avea să cântărească decisiv în rezultatul final. La pauza mare, tabela indica 57-36 pentru CSO Voluntari.

McClain începe bine sfertul trei cu o aruncare de 3p şi un asist pentru Alin Borşa. Un run de 5-0 ce părea binevenit pentru moralul zdruncinat al echipei, după coşmarul trăit în sfertul doi. Borovnjak taie însă elanul de început al gorjenilor, dar Allen mai pune repede două puncte în contul formaţiei din Târgu Jiu. De partea cealaltă, Hickey şi Mccarthy punctează şi Voluntari are din nou 20 de puncte avans, 65-45. La târgu Jiu apar din nou ezitările pe faza ofensivă, iar echipa din Voluntari profită şi face 70-45. Deşi a părut în debutul sfertului trei că poate reveni în joc, CSM Târgu Jiu nu a putut opri iureşul ofensiv al grupării din Voluntari, care a pus din nou stăpânire pe joc, iar diferenţa a început să capete proporţii, 82-51. Rogava se hotărăşte să arunce de la distanţă şi înscrie ultimul coş al sfertului trei, adjudecat de Voluntari cu 27-18. La general, înaintea sfertului decisiv, tabela indica 84-54 pentru Voluntari.

Voluntari a început bine şi sfertul patru cu un run de 4-0, serie întreruptă de Kevin Allen. Precizia aruncărilor în tabăra celor de la Voluntari este una impresionantă, iar scorul devine 95-58. Allen, de sub panou, dunk-ul spectaculos a lui Borşa şi reuşita de 3p a lui Rogava au darul de mai reduce puţin din diferenţă, 97-67 pentru Voluntari. Mccarthy este cel care duce Voluntariul la peste 100 de puncte marcate în acest meci. Remus Răceanu, trimis pe teren şi-a trecut şi el în cont 2 puncte, în timp ce Alin Borşa, trimis la linia de libere stabileşte scorul final al meciului, CSM Târgu Jiu – CSO Voluntari 70 – 105.

CSM TÂRGU JIU: Kevin Allen 28p, Darien McClain 16p, Alin Borşa 10p, Revaz Rogava 8p, Stefan Nikolic 6p, Remus Răceanu 2p, Răzvan Bratoloveanu, Alexandru Berca, Camil Berculescu, Mihai Bădiţă, Răzvan Pavel, Jake Spurgeon. Antrenori: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Comment here