Baschet

Liga Națională / CSM Târgu Jiu, prima victorie din acest sezon. CSM Târgu Jiu – Steaua București 84-66

CSM Târgu Jiu a obținut prima victorie din actuala stagiune a Ligii Naționale, dupa ce a învins, pe teren prorpiu, pe Steaua București. Formația antrenată de Claudiu Alionescu a trecut de gruparea bucureșteană cu 84-66.

CSM Târgu Jiu a făcut un meci senzațional și și-a trecut în cont prima victorie din actuala stagiune a Ligii Naționale, într-o partidă pe care jucătorii antrenați de Claudiu Alionescu și Alexandru Gliga au reușit să o controleze de la un capăt la celălalt. Cu Alin Borșa, căpitanul echipei, în mare formă, revenit pe parchet, CSM Târgu Jiu a fost de neoprit în acest meci, în care gorjenii s-au închis excelent în apărare și au fost foarte eficienți în atac.

Pentru prima dată în acest sezon, Claudiu Alionescu a avut la dispoziție întreg lotul, iar jocul excelent a venit și ca urmare a faptului că a avut soluții și pe bancă. Sârbul Stefan Andrejevic, revenit la echipă, a intrat pe parcurs și și-a adus o contribuție importantă la victorie. CSM Târgu Jiu a fost echipa mai bună în acest meci, în care Steaua București nu a găsit soluțiile pentru a contracara jocul ofensiv și defensiv practicat de elevii lui Alionescu, drept dovadă că Steaua nu a pus în pericol în niciun moment succesul formației gorjene. Cea mai mare diferență de scor între cele două echipe a fost înregistrată pe parcursul sfertului 4, când CSM Târgu Jiu a atins diferența de 29 de puncte în două rânduri.

Revenirea căpitanului Alin Borșa s-a simțit încă din startul meciului. Extrema de forță a dat tonul și a reușit să înscrie 9 din primele 11 puncte ale formației gorjene. Primul sfert a fost unul destul de echilibrat, adjudecat de gorjeni la diferență de doar o posesie, scor 16-14. Echilibrul s-a rupt în sfertul doi, în care formația din Târgu Jiu s-a desprins decisiv pe tabelă. CSM și-a trecut în cont și sfertul doi cu 29-14, iar la pauza mare tabela indica 45-28.

După pauza mare, tot gorjenii au fost la cârma jocului. Combinațiile în viteză, reușitele de la distanță, duelurile câștigate sub panou și apărarea agresivă i-au menținut pe elevii lui Alionescu la o distanță confortabilă față de adversarii lor. Certați zdravăn de pe margine de antrenorul Cătălin Burlacu, steliștii au încercat câteva șarje ofensive, dar tot CSM s-a impus și în sfertul 3, cu 21-19. Astfel, CSM intra în sfertul decisiv cu un avantaj de +19 pe tabelă, scor 66-47.

Sfertul patru avea să aducă și cea mai mare diferență de scor pe tabelă de +29 pentru formația gorjeană. Prima dată în minutul 34, scor 78-49, și apoi în minutul 36, când tabela indica 81-52. Pe final, oaspeții au reușit să mai reducă din diferență. Scor final: CSM Târgu Jiu – Steaua București 84-66.

Cel mai bun om al grupării gorjene a fost Alin Borșa, care a reușit 23 de puncte, 12 recuperări și o pasă decisivă. Stefan Nikolici a contribuit cu 16p, iar Stefan Andrejevic, revenit la CSM Târgu Jiu a contribuit cu 10p.

CSM TÂRGU JIU: Alin Borșa 23p, Stefan Nikolic 16p, Darien McClain 13p, Kevin Allen 10p, Stefan Andrejevic 10p, Jake Spurgeon 7p, Alexandru Berca 5p, Revaz Rogava 2p, Mihai Bădiță, Remus Răceanu, Răzvan Bratoloveanu. Antrenori: Claudiu Alionescu și Alexandru Gliga.

Comment here