Baschet

Liga Națională / CSM Târgu Jiu – Athletic Constanţa 82-80. Claudiu Alionescu: O victorie foarte importantă pentru noi. Vreau să-i felicit pe jucători pentru efortul depus şi pentru că au crezut în șansa lor până la final

CSM Târgu Jiu a înregistrat a doua victorie din acest sezon, într-un meci din cadrul turneului 5 din Liga Naţională. Baschetbaliştii antrenaţi de Claudiu Alionescu s-au impus cu 82-80 în faţa celor de la ABC Athletic Neptun Constanţa.

Victorie extrem de importantă obţinută de gorjeni pe parchetul Salii Sporturilor din Constanţa. Fără victorie în actuala stagiune a Ligii Naţionale, dar cu avantajul terenului propriu, Constanţa a încercat să-şi treacă în cont prima victorie din acest sezon. Aflată în luptă directă pentru supravieţuire în prima ligă cu CSM Târgu Jiu, echipa de la malul mării a fost foarte aproape, însă gorjenii au fost mai buni în actul decisiv. Finalul de meci a fost unul pe muchie de cuţit. Deşi a avut o rotaţie de doar 7 jucători, CSM Târgu Jiu a fost echipa mai lucidă pe final de meci. Elevii lui Alionescu au câştigat meciul graţie unui joc excelent făcut în sfertul 4.

Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga, cei doi antrenori ai formaţiei gorjene nu s-au putut baza la acest turneu pe Stefan Andrejevic şi Andrei Gheorghe, care au acuzat probleme medicale. Cei doi nici nu au făcut deplasarea la Constanţa. Americanul Jake Spurgeon, dar şi juniorul Mihai Bădiţă, la rândul lor nu au fost folosiţi, tot din cauza unor probleme medicale, deşi ei au făcut deplasarea la malul mării. În aceste condiţii, Alin Borşa, căpitanul echipei, dar şi pivotul american Kevin Allen, au petrecut pe parchet toate cele 40 de minute ale meciului. Absent la turneul de la Sibiu, georgianul Revaz Rogava, revenit după o pauză forţată, cauzată de reconfirmarea sa pozitivă, a jucat mai bine de 38 de minute, în timp ce Stefan Nikolic a jucat peste 30 de minute în acest meci. Minute bune au petrecut pe parchet şi au contribuit la victoria echipei, americanul Darien McClain, dar şi gorjenii Alexandru Berca şi Camil Berculescu. Cel mai bun om la formaţiei din Târgu Jiu a fost americanul Kevin Allen. Pivotul formaţiei noastre a reuşit 29 de puncte, 11 recuperări şi 4 pase decisive, în timp ce sârbul Stefan Nikolic a strâns 17p, 3 recuperări şi 6 asisturi. Evoluţii consistente au avut şi Alin Borşa, care a totalizat 11p, 7 recuperări şi o pasă decisivă, dar şi Revaz Rogava, tot 11p, 4 recuperări şi 5 pase decisive.

Imediat după meci antrenorul principal, Claudiu Alionescu şi-a felicitat jucătorii pentru victoria obţinută şi pentru efortul depus.

Claudiu Alionescu: O victorie foarte importantă pentru noi, mai ales din punct de vedere al clasamentului. Vreau să-i felicit pe jucători pentru efortul depus, pentru că a fost un meci de mare luptă, iar noi am suferit la rotația oamenilor mari. De asemenea, vreau să-i felicit pentru că au crezut în șansa lor până la final. Trebuie să recunosc că m-am temut de acest joc, Constanța nu este o echipa slabă, din contră, este o echipă bine organizată din toate punctele de vedere. În ceea ce ne privește trebuie să recunoaștem că nu am făcut cel mai bun meci din punct de vedere defensiv, dar până la urmă, victoria este cea care contează.

După această victorie, CSM Târgu Jiu a urcat un loc în clasament. Gorjenii sunt acum pe 12, iar vineri seara(15.01), de la ora 19.00, CSM Târgu Jiu se va confrunta cu CSO Voluntari.

CSM TÂRGU JIU: Kevin Allen 29p, Stefan Nikolic 17p, Alin Borşa 11p, Revaz Rogava 11p, Alexandru Berca 8p, Darien McClain 4p, Camil Berculescu 2p, Răzvan Bratoloveanu, Răzvan Pavel, Remus Răceanu, Mihai Bădiţă, Jake Spurgeon. Antrenori: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Comment here