Baschet

Liga Națională / Turneu 12 / CSM Târgu Jiu – Athletic Constanţa 86-59 / Victorie importantă pentru CSM Târgu Jiu / GALERIE FOTO

CSM Târgu Jiu a obţinut o victorie extrem de importantă în cadrul turneului 12 din Liga Naţională. Formaţia gorjeană a trecut de Athletic Constanţa, scor 86-59. A fost şi prima victorie înregistrată de CSM Târgu Jiu sub comanda lui Jordanco Davitkov, de când acesta a preluat, ca antrenor principal, gruparea gorjeană.

Conştienţi că doar victoria în meciul de azi poate menţine echipa gorjeană în lupta pentru supravieţuire în Liga Naţională, jucătorii pregătitţi de macedoneanul Jordanco Davitkov au controlat meciul de la un capăt la celălalt. În niciun moment la partidei, formaţia de la malul mării nu a pus în pericol victoria echipei gorjene, care s-a impus în toate cele patru sferturi ale meciului. Scorul pe sferturi a fost: 22-14, 20-14, 24-19 şi 20-12.

CSM Târgu Jiu a fost cea care a deschis tabela cu reuşita lui Kevin Allen, de sub panou, iar Darien McClain a făcut imediat 4-0. Tot McClain, cu o aruncare de 3p, a dus scorul la 7-2. Replica echipei adverse a venit de la Mario Lazăr, pentru 7-5, dar Camil Berculescu a mărit ecartul la 9-5. Dobrogenii au avut un moment de joc mai bun cu Iulian Orbeanu şi Mario Lazăr la finalizare şi au preluat conducerea, scor 9-10. A fost singura dată în meci când Athletic a condus pe tabelă. Camil Berculescu a readus imediat avantajul în dreptul echipei gorjene, scor 13-10, şi tot Camil, cu o mare poftă de joc, a reuşit o aruncare de 3p, cu care a dus scorul la 18-12. CSM Târgu Jiu a terminat primul sfert cu Stefan Nikolic şi Stefan Andrejevic la finalizare, scor 22-14.

Debutul sfertului doi a fost marcat de numeroase ratări şi de o parte şi de cealaltă, constănţenii fiind cei care au punctat primii în sfertul doi, prin Javonta Brown. Imediat a venit şi replica gorjenilor cu Jacob Spurgeon de la 3p, scor 16-25. Reuşitele lui Camil Berculescu şi Stefan Nikolic l-au determinat pe antrenorul dobrogean să ceară time-out. Tabela indica 29-17. La reluare, tot gorjenii au fost cei care au punctat prin Alin Borşa, Kevin Allen şi Camil Berculescu, în mare formă, pentru 35-17. Seria echipei lui Davitkov a fost întreruptă de Javonta Brown. Revaz Rogava şi Darien McClain, şi el în mare formă, au dus scorul la 38-21, în timp ce Alin Borşa a punctat pentru 40-22. Kevin Allen şi-a mai trecut un coş de 2p în cont, iar sfertul doi a fost închis de Mario Lazăr pentru Athletic. CSM Târgu Jiu şi-a adjudecat şi sfertul doi cu 20-14, iar la general, tabela indica 42-28 în favoarea gorjenilor.

Darien McClain a dat startul sfertului trei şi a dus scorul la 47-30 şi mai apoi la 49-31. De la Athletic, Mario Lazar şi Schneider Joseph şi-au trecut numele pe lista marcatorilor, dar a urmat Kevin Allen la finalizare pentru CSM Târgu Jiu şi tabela indica 53-37. Nikolic şi Rogava au dus scorul 60-43. Dobrogenii au mai punctat şi ei prin Javonta Brown şi Mario Lazar, dar Jacob Spurgeon şi Darien McClain au scuturat plasa de la mare distanţă. CSM Târgu Jiu s-a impus şi în sfertul 3 cu 24-19, iar la general, înainte de ultimul act, tabela indica 66-47.

Gruparea gorjeană a început în forţă şi ultimul sfert al meciului, cu Andrejevici, Rogava şi Spurgeon la finalizare, pentru 73-47. Pivotul sârb, Stefan Andrejevic a mărit ecartul la 25 de puncte, scor 75-50, în timp ce Camil Berculescu a prins din nou o aruncare de la distanţă, iar tabela indica 78-52. Doborgenii şi-au mai trecut şi ei în cont câteva reuşite prin Mainea şi Schneider, dar Kevin Allen a făcut 82-59. Rogava a fost trimis la libere, iar Alexandru Berca a marcat ultimul coş al meciului. CSM Târgu Jiu şi-a adjudecat şi ultimul sfert cu 20-12. Scor final, CSM Târgu Jiu – Athletic Constanţa 86-59.

CSM TÂRGU JIU: Darien McClain 17p, Camil Berculescu 16p, Kevin Allen 16p, Stefan Nikolic 9p, Jacob Spurgeon 8p, Rezav Rogava 7p, Stefan Andrejevic 7p, Alin Borşa 4p, Alexandru Berca 2p, Andrei Gheorghe, Răzvan Bratoloveanu, Remus Răceanu. Antrenor: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

GALERIE FOTO: Bogdan CRAIOVEANU.

Comment here