Handbal

Liga Florilor, Etapa 9 / Duminică, 11 decembrie, ora 18.00 / Gorjencele, meci important în Bănie / SCM U Craiova – CSM Târgu Jiu

La finalul acestei săptămâni, handbalistele CSM Târgu Jiu se deplasează la Craiova, pentru o nouă confruntare din Liga Florilor. Duminică, 11 decembrie, de la ora 18.00 este programat meciul dintre SCM U Craiova şi CSM Târgu Jiu. Partida contează pentru etapa a-9-a din Liga Florilor. 

Confruntarea din Bănie vine la doar patru zile distanţă după meciul pe care CSM Târgu Jiu l-a disputat pe teren propriu cu SCM Râmnicu Vâlcea, şi pe care, din păcate, formaţia gorjeană l-a pierdut la limită, deşi a condus aproape tot meciul. Handbalistele pregătite de Liviu Andrieş au avut o evoluţie remarcabilă în partida cu echipa din Vâlcea, iar la finalul săptămânii ţintesc prima victorie în deplasare în Liga Florilor.

Pentru CSM Târgu Jiu nu este timp de pauză. Echipa a revenit imediat la antrenamente, iar staff-ul grupării gorjene încearcă să le recupereze fizic şi să le capaciteze din punct de vedere mental pe fete pentru partida extrem de importantă de la finalul acestei săptămâni, de la Craiova. ”Va fi un alt meci, cu o altă încărcătură, poate mult mai mare decât a fost cu Vâlcea, pentru că ambele echipe sunt în partea de jos a clasamentului. Dacă vom aborda meciul cu o apărare cum a fost în meciul cu Vâlcea, sigur le punem probleme celor de la Craiova”, a declarat antrenorul Liviu Andrieş, care a prefaţat astfel confruntarea din Bănie. Două dintre jucătoarele de bază ale grupării gorjene, Alexandra Gavrilă şi Katarina Pavlovic, au probleme medicale. Jucătoarea din Croaţia a venit accidentată de la Campionatul European, în timp ce coordonatorul de joc al CSM-ului, Alexandra Gavrilă, a suferit o accidentare în partida cu Vâlcea. Liviu Andrieş speră ca cele două jucătoare să fie recuperate până la ora jocului cu SCM U Craiova.

 

Una dintre cele mai bune jucătoare în confruntarea cu SCM Râmnicu Vâlcea, Sabine Klimek, speră ca echipă să-şi menţină nivelul de joc ridicat şi la Craiova pentru a se putea întoarce acasă cu cele 3 puncte: ”Vâlcea a câştigat oarecum nemeritat, dar astă este sportul, astă este handbalul. Acum trebuie să mergem mai departe, să fim puternice mental şi pregătite pentru următorul meci. Sper să ne menţinem nivelul ridicat de joc şi la Craiova şi să aducem cele 3 puncte acasă”.

Elevele lui Liviu Andrieş trebuie să treacă repede peste amărăciunea înfrângerii cu Vâlcea. Sabine Klimek a transmis un mesaj de mobilizare înainte de confruntarea din Bănie. Interul CSM-ului ştie de ce are nevoie echipa noastră pentru a pleca cu toate punctele de la Craiova. ”La Craiova va fi o partidă grea, dar vom strânge rândurile şi vom încerca să câştigăm. Avem nevoie de o apărare agresivă, aşa cum a fost în meciul cu Vâlcea, şi trebuie să fim mult mai calme în atac”, a declarat Sabine Klimek.

LIGA FLORILOR
Ediţia 2022-2023
Etapa 9
Craiova, Sala Traian
Duminică, 11.12.2022, Ora 18.00
SCM U CRAIOVA – CSM TÂRGU JIU 

 

Comment here