Handbal

Liga Florilor, Etapa 18 / CSM Târgu Jiu, victorie extrem de importantă la Slatina! CSM Slatina – CSM Târgu Jiu 21-25

Duminică, 12 martie, într-un meci din etapa a-18-a din Liga Florilor, CSM Târgu Jiu a reuşit să înregistreze o victorie extrem de importantă pe terenul echipei CSM Slatina. Echipa pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache s-a impus cu 25-21, la pauză 12-10. Cea mai bună marcatoarea din tabăra gorjeană a fost Alexandra Gavrilă, cu 7 goluri. CSM Târgu Jiu a înregistrat a-7-a victorie din actuala ediţie de campionat şi a ajuns la 21 de puncte în clasament. Gruparea gorjeană a urcat pe locul 9 în Liga Florilor.

Început extrem de echilibrat în partida de Slatina. După câteva încercări la cele două porţi, tabela a fost deblocată de echipa gazdă abia în minutul 6. Doar câteva secunde a durat avantajul gazdelor, Alexandra Gavrilă a restabilit egalitatea pe tabelă, scor 1-1. Slatina a forţat şi la capătul primelor 10 minute de joc şi-a mărit diferenţa la două goluri, scor 3-1. Tot Alexandra Gavrilă a fost cea care a redus din diferenţă în minutul 12. Mingea a început să circule mai bine în atacul gorjencelor, şi Alexandra Gavrilă a restabilit egalitatea. Mai mult, gruparea gorjeană a trecut pentru prima dată în avantaj în minutul 15, după golul marcat din extremă de Andreea Chiricuţă, scor 3-4. Slatina a egalat, dar Sabine Klimek, cu o aruncare în forţă, a readus avantajul pentru CSM Târgu Jiu, scor 4-5. Tot Sabine Klimek a fost la finalizare şi în minutul 18, scor 5-6. Angajată bine pe semicerc, pivotul Mirabela Coteţ şi-a trecut numele pe lista marcatoarelor, scor 6-7, după 20 de minute de joc. Alexandra Gavrilă, într-o dipsoziţie bună de joc, a înscris al 4-lea său gol din meci, pentru 7-8, iar câteva secunde mai târziu, CSM Târgu Jiu şi-a majorat diferenţa la două goluri, după ce extrema Florenţa Ilie a marcat pentru 7-9. Slatina a cerut time-out. La reluarea meciului, gorjencele s-au apărat excelent şi la următoarea fază, Alexandra Gavrilă a urcat diferenţa la +3 pe tabelă, scor 7-10, în minutul 23. A marcat şi Slatina, dar Alexandra Gavrilă, de neoprit în prima repriză a înscris pentru 8-11. Slatina a redus din diferenţă, dar Katarina Pavlovic, de pe 9 m, a refăcut avantajul de 3 goluri al echipei din Târgu Jiu, scor 9-12. Gazdele au marcat ultimul gol al primei reprize, dar CSM Târgu Jiu a intrat la vestiare cu +2 pe tabelă, scor 10-12.

Repriza secundă a început cu gol pentru Slatina, care s-a apropiat la un gol pe tabelă, scor 11-12. Gazdele au reuşit chiar să restabilească egalitatea, în minutul 32. Gorjencele şi-au revenit rapid şi în minutul 35, Ira Zinatullina a reuşit să înscrie de pe 9m, cu o aruncare în forţă, iar Mirabela Coteţ a mărit diferenţa la două goluri câteva secunde mai târziu, scor 12-14. Katarina Pavlovic a menţinut avantajul de 2 goluri pentru CSM Târgu Jiu, scor 13-15 în minutul 39, iar Mirabela Coteţ a refăcut, în minutul 40, diferenţa de 3 goluri pe care gruparea gorjeană a mai avut-o în prima repriză. Pentru prima dată în meci, elevele lui Liviu Andrieş au urcat la +4 pe tabelă, scor 13-17, în minutul 43, după golul marcat de Andreea Chiricuţă. Mirabela Coteţ şi-a mai adăugat un gol în cont şi CSM Târgu Jiu îşi menţinea avantajul de patru goluri pe tabelă, scor 14-18, în minutul 47. Gazdele nu au renuţat şi-au punctat de două ori la rând, pentru 16-18, în minutul 51, dar Katarina Pavlovic a găsit o breşă în apărarea Slatinei şi echipa noastră a urcat la +3, scor 16-19, iar Alexandra Gavrilă a refăcut diferenţa de 4 goluri în dreptul CSM Târgu Jiu, scor 16-20, în minutul 53. Ana Ciolan îşi face treaba bine pe semicercul advers, pentru 17-21 şi CSM Târgu Jiu se apropia tot mai mult de o victorie la Slatina. CSM Târgu Jiu se dezlănţuie în minutul 55, când înscrie două goluri prin Ira Zinatullina şi Katarina Pavlovic, iar tabela arăta 17-23. Tot +6 pe tabelă avea CSM Târgu Jiu şi în minutul 57, după golul reuşit de Ana Ciolan. Ira Zinatullina a marcat pentru 18-25. Pe final de meci, gazdele au punctat de trei ori consecutiv, pentru 21-25, dar zarurile erau deja aruncate.

Iată ce a declarat antrenorul Liviu Andrieş.

Cea mai bună marcatoarea din tabăra gorjeană a fost Alexandra Gavrilă, cu 7 goluri. Iată ce a declarat coordonatorul de joc al CSM Târgu Jiu.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Bianca Chiriţă, Oana Bucă, Alexandra Gavrilă 7g, Valentina Trică, Elena Marica-Bercu, Mirabela Coteţ 4g, Ira Zinatullina 3g, Andreea Eliza Chiricuţă 2g, Pal Ceandani, Florenţa Ilie 1g, Iulia Andrei, Cristina Popovici, Ana Ciolan 2g, Katarina Pavlovic 4g, Sabine Klimek 2g. Antrenor principal: Liviu Andrieş. Antrenor secund: Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Gore Albici.

LIGA FLORILOR MOL
SEZON 2022-2023
ETAPA 18
SALA SPORTURILOR DIN SLATINA
DUMINICĂ, 12 MARTIE, ORA 11.00
CSM SLATINA – CSM TÂRGU JIU 21-25(10-12)

Comment here