Handbal

Liga Florilor, Etapa 17 / Duminică, 26 februarie, ora 15.45 / CSM Târgu Jiu – Rapid Bucureşti / Duminică, toată lumea la sală!

Duminică, 26 februarie, handbalul spectacol revine în Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Echipa pregătită de Liviu Andrieş se va confrunta cu Rapid Bucureşti. Meciul contează pentru etapa a-17-a din Liga Florilor şi va începe la ora 15.45. ”Este nevoie de determinare şi de ambiţie din partea fetelor, care trebuie să tragă de ele până la epuizare în acest meci, dar ne-am pus în cap să ne batem cu Rapidul, pentru că asta le-am cerut fetelor, să ne batem cu orice echipă, indiferent cum se numeşte”, a declarat antrenorul Liviu Andrieş, care a prefaţat astfel duelul de duminică cu Rapid Bucureşti.

La doar trei zile distanţă de senzaţionala calificare, în premieră, în sferturile de finală din Cupa României, CSM Târgu Jiu va avea parte de un nou meci tare. De această dată, la Târgu Jiu vine Rapid Bucureşti, campioana en-titre a României şi ocupanta locului 3 în acest moment în Liga Florilor. Liviu Andrieş se aşteaptă la un meci extrem de dificil, mai ales că Rapidul nu traversează o perioadă foarte bună în competiţiile interne. Bucureştencele au fost eliminate din Cupa României şi sunt pe locul 3 în Liga Florilor, la mare distanţă de ocupanta primului loc. Având în vedere perioada scurtă de refacere după meciul din Cupa României, Liviu Andrieş face apel la publicul din Târgu Jiu să vină duminică, 26 februarie, alături de echipă. Antrenorul gorjean își pune mari speranțe în sprijinul pe care echipa îl va primi din partea suporterilor.

Liviu Andrieş, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Vine foarte repede acest meci pentru noi, la doar trei zile după meciul din Cupa României. Va fi destul de greu pentru noi. Rapidul are o situaţie mai delicată în campionat şi este clar că handbalistele echipei din Bucureşti vor veni foarte motivate la Târgu Jiu pentru acest joc. În plus, am auzit că se vehiculează şi schimbarea antrenorului, acest lucru poate să fie un avantaj, dar poate să fie şi un dezavantaj, vom vedea la ora jocului. Noi sperăm să recuperăm fetele după jocul din Cupa României, ca la ora meciului să fie apte. Ştiu că meciul cu Cisnădie va atârna în picioarele fetelor, dar am avrut să ne calificăm, iar în privinţa meciului cu Rapid, sper ca fetele să se mobilizeze, să facem un meci bun. La Bucureşti am făcut un meci bun, am pierdut pe final, sper să facem la fel un meci bun şi duminică, dar istoria să nu se repete. În plus, Rapid a avut mai multe zile la dispoziţie pentru recuperare. E mai simplu să pregăteşti un meci în 5-6 zile, faţă de 3 zile. Noi nu mai avem ce să mai punem la punct în două zile, doar o mică vizionare, recuperare multă, odihnă şi să ne încărcăm bateriile pentru acest meci. Sunt convins că Sala Sporturilor va fi plină, pentru că vine campioana României, iar noi sperăm să ne ridicăm la nivelul acestei echipe”.

Liviu Andrieş le cere fetelor sale determinare, ambiţie şi o luptă până la ultima picătură de energie pentru a putea răpune Rapidul, una dintre forţele handbalului românesc şi chiar european în acest moment. Chiar dacă este cotată cu şansa a doua şi în acest meci, CSM Târgu Jiu vrea să răstoarne calculele hârtiei. Handbalistele lui Liviu Andrieş vor să le facă viaţa grea rapidistelor. Fetele lui Andrieş au demonstrat în acest sezon că se pot lupta de la egal la egal cu orice adversar din campionatul intern, indiferent de nume, palmares sau buget. 

Liviu Andrieş, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Este nevoie de determinare şi de ambiţie din partea fetelor, care trebuie să tragă de ele până la epuizare în acest meci, pentru că ştim că Rapidul aleargă foarte mult. Dacă reuşim să le punem în dificultate, atunci le putem crea probleme, dar dacă vom lua goluri uşoare, atunci ne va fi foarte greu, pentru că Rapid are jucătoare care au participat la campionate europene, mondiale sau la Olimpiadă, deci la fel ca şi în cazul CSM Bucureşti, întâlnim o forţă a handbalului românesc şi chiar din Europa. Este clar că fetele, şi în general echipele considerate cu şansa a doua, se motivează cu echipele mai puternice. Este clar că suntem consideraţi outsideri, ca la multe alte meciuri, dar în ultima vreme nu mai suntem chiar outsideri. Am auzit şi nişte zvonuri că le e frică celor de la Rapid că vin la Târgu Jiu. Vrem să ne punem în cap să ne batem cu Rapidul, pentru că asta le-am cerut fetelor, să ne batem cu orice echipă, indiferent cum se numeşte”.

LIGA FLORILOR MOL
Sezon 2022-2023
Etapa a-17-a
Sala Sporturilor din Târgu Jiu
Duminică, 26 Februarie 2023, Ora 15.45
CSM TÂRGU JIU – RAPID BUCUREȘTI

 

Comment here