Handbal

Liga Florilor, Etapa 16 / CSM Târgu Jiu pierde la limită duelul cu Buzăul / SCM Gloria Buzău – CSM Târgu Jiu 25-24. Galerie FOTO

CSM Târgu Jiu a pierdut, la limită, confruntarea cu SCM Gloria Buzău, scor 24-25, la pauză 11-11. Echipa pregătită de Liviu Andrieș a fost foarte aproape de un rezultat surpriză, după ce a condus cu 3 goluri la Buzău, dar a cedat pe final de meci. Alexandra Gavrilă a fost cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu. Coordonatorul de joc al CSM a reușit 4 goluri în disputa de la Buzău. O evoluție remarcabilă a avut și Ekaterina Dzhukeva, care a apărat trei aruncări de la 7m și a avut alte numeroase intervenții pe parcursul partidei. Meciul a contat pentru etapa a-16-a din Liga Florilor. CSM Târgu Jiu se menține și după această etapă pe locul 9 în clasament, cu 18 puncte. 

În fața unui adversar, Gloria Buzău, mult mai bine cotat și care este mai mereu în top 5 cele mai bune formații din România, CSM Târgu Jiu a jucat fără complexe. Fetele lui Liviu Andrieș au dat o replică solidă Buzăului, care a tremurat serios pentru victorie, deși după aspectul jocului, un rezultat de egalitate ar fi fost mult mai echitabil. Gorjencele mai aveau nevoie de câteva secunde pentru a pleca cu un punct de la Buzău și doar sirena de final le-a salvat pe buzoience. Dzhukeva a făcut o nouă partidă foarte bună în poarta echipei din Târgu Jiu, în timp ce în teren, colegele sale au jucat de la egal la egal cu mult mai titratele lor adversare, și foarte puțin le-a lipsit să plece cu cel puțin un punct de la Buzău. 

Liviu Andrieș, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”A fost un meci în care, din nou, am fost foarte aproape de un rezultat bun. Și după acest meci avem o oarecare frustrare, însă trebuie să rămânem cu lucrurile pozitive din această confruntare, pentru că am întâlnit un adversar care are în componență jucătoare foarte experimentate și valoroase. Cu siguranță toată munca pe care fetele au depus-o se vede, iar handbalul pe care-l jucam ne dă încredere pentru viitor!”

Prima parte a meciului de la Buzău a fost una echilibrată, dar cu un plus pentru formația gorjeană, care a condus de 9 ori pe tabelă în primele 30 de minute, în timp ce formația gazdă a fost în avantaj în doar două rânduri și a alergat în permanență după egalare. Gazdele au reușit în finalul primei părți să restabilească echilibrul pe tabelă și astfel s-a intrat la vestiare la egalitate, scor 11-11. 

Debutul reprizei secunde a fost unul dificil pentru gruparea gorjeană, în care formația gazdă, cu om în plus pe teren, a forțat și a preluat conducerea pe tabelă. Fetele lui Liviu Andrieș s-au regrupat și-au preluat controlul partidei, reușind să conducă și cu 3 goluri pe tabelă, 19-16, în minutul 45. Finalul de meci a aparținut gazdelor, care și-au revenit la timp pentru a obține, în extremis, victoria.

Echipa gazdă a fost cea care a deschis seria goluri din meci. Replica CSM Târgu Jiu a venit imediat. Angela Pușcaș a pătruns în forță și a adus egalarea, Ekaterina Dzhukeva a parat prima aruncare de la 7m, Ana Ciolan a adus primul avantaj pentru CSM Târgu Jiu, scor 1-2. Ekaterina Dzhukeva a reușit să mai apere o lovitură de 7m, dar în cele din urmă gazdele au reușit egalarea, scor 2-2. CSM Târgu Jiu a revenit în atac și Ira Zinatullina a scos un 7m, iar Oana Bucă a transformat cu precizie, scor 2-3, în minutul 6. Gazdele au reușit să restabilească egalitatea după o aruncare de la 7m, în minutul 8. Gorjencele au preluat din nou conducerea pe tabelă, gol din 7m, Oana Bucă, scor 3-4, în timp Dzhukeva a avut o nouă intervenție miraculoasă. Gazdele au reușit să înscrie și să restabilească egalitatea în minutul 11, iar un minut mai târziu buzoiencele au revenit pe tabelă, scor 5-4. Angela Pușcaș, cu o aruncare în forță, a a adus din nou echilibrul pe tabelă, scor 5-5. Dzhukeva și-a mai trecut în cont o nouă intervenție, iar echipa noastră a revenit la conducere în minutul 14, după golul marcat de Ana Ciolan. Ekaterina Dzhukeva s-a poziționat bine în poartă și Ilyna a trimis pe lângă poartă. Gorjencele și-au mărit avantajul la două goluri în minutul 17, după ce Ira Zinatullina a găsit o breșă în apărarea buzoiană și tabela indica 5-7, iar antrenorul echipei gazdă a cerut imediat time-out. La reluare, gazdele au reușit să restabilească egalitatea, scor 7-7, în minutul 19. Liviu Andrieș a cerut și el time-out. La reluarea jocului, atacul echipei noastre a fost blocat, dar și echipa din Buzău a fost blocată de apărarea gorjencelor. Intrată pe teren pentru atacul pozițional, Mirabela Coteț a reușit să aducă avantajul pentru CSM Târgu Jiu, scor 7-8, în minutul 21. Buzăul restabilește egalitatea, dar CSM Târgu Jiu revine în atac și înscrie, din extremă, prin Cristina Boian, în minutul 23, scor 9-9. Tot în minutul 23, Chiricuță a scos un 7m și Oana Bucă a readus avantajul pentru gruparea gorjeană, scor 9-10. Ekaterina Dzhukeva a avut o nouă intervenție excepțională, dar gorjencele nu profită de atacul pozițional. Dzhukeva a reușit să închidă bine unghiul la aruncarea din extremă a gazdelor și CSM-ul a rămas în avantaj pe tabelă. Totuși, Buzăul a restabilit egalitatea în minutul 27, scor 10-10. Alexandra Gavrilă s-a înălțat frumos pe 9 m și echipa din Târgu Jiu avea din nou avantaj, scor 10-11. Dzhukeva și-a mai trecut în cont o nouă paradă. Apărarea gorjeană cedează la ultimul atac al gazdelor, care restabilesc egalitatea după o aruncare de la 7m, 11-11, scor cu care s-a încheiat prima parte a confruntării de la Buzău. 

Cu om în minus pe teren în primele minute ale reprizei secunde, CSM Târgu Jiu a atacat în șase, dar a lăsat poarta goală. Mingea recuperată de portarul Buzăului s-a transformat în gol și Buzăul a preluat conducerea, scor 12-11. Gorjencele au revenit în atac, dar nu au mai găsit drumul spre gol. Au făcut-o gazdele în minutul 34, scor 13-11. Gorjencele nu au cedat și Sabine Klimek și-a trecut numele pe lista marcatoarelor, scor 13-12. Buzăul forțează și se desprinde la 15-12, în minutul 37, iar Liviu Andrieș a cerut time-out. Revenite în atac, gorjencele au redus din diferență după un gol spectaculos marcat de Alexandra Gavrilă, în minutul 38. CSM-ul nu cedează și cu un om în minus reduce la doar un gol diferența pe tabelă, după torpila trimisă de Katarina Pavlovic, scor 15-14, în minutul 40. Sabine Klimek și-a intrat în mână și înscrie de două ori la rând și restabilește egalitatea, scor 16-16, în minutul 42. Mai mult, Alexandra Gavrilă readuce avantajul pentru CSM Târgu Jiu, scor 16-17 în minutul 43. Gorjencele s-au apărat excelent și pe următorul pozițional, croata Katarina Pavlovic rupe plasa buzoiană, scor 16-18, în minutul 44. Dzhukeva își mai trece în cont o intervenție miraculoasă și pentru prima dată în meci, CSM Târgu Jiu ajunge la +3 pe tabelă. Gol Alexandra Gavrilă pentru 16-19. Dzhukeva mai face o minune în poarta CSM-ului, iar fanii Buzăului au început să-i strige antrenorului echipei gazdă: ”Demisia! Demisia!”. Gazdele au reușit să reducă din diferență, scor 18-19, în minutul 48. CSM Târgu Jiu revine în atac și Pușcaș mărește avansul la două goluri, scor 18-20, în minutul 49. Gol din 7m pentru Buzău, scor 19-20, în minutul 50. Ekaterina Dzhukeva este din nou în zi mare! O nouă lovitură de la 7m parată de Dzhukeva, care menține avantajul CSM-ului. Buzăul, cu om în plus pe teren, a reușit în cele din urmă egalarea în minutul 52, scor 20-20. Mai mult, gazdele au revenit în avantaj, scor 21-20, în minutul 53, dar Katarina Pavlovic a reușit egalarea, scor 21-21, în minutul 54. Mirabela Coteț, atentă pe recuperare a restabilit egalitatea, scor 22-22, în minutul 55. Gorjencele s-au văzut conduse cu 24-22, dar nu au cedat. Mirabela Coteț și-a trecut din nou numele pe lista marcatoarelor, pentru 24-23, în minutul 58. Buzăul a făcut 25-23, iar CSM-ul s-a aruncat în atac. Gazdele au oprit atacul prin fault și încheie meciul cu un om în minus. Liviu Andrieș a cerut time-out cu 1 minut și jumătate înainte de finalul meciului. Atacul gorjean a rămas fără rezultat. Ira Zinatullina a readus speranțele în tabăra gorjeană, gol cu 25 de secunde înainte de finalul meciului, scor 25-24. Fetele lui Andrieș au respins și ultimul atac al gazdelor, dar nu au mai avut timp să amenințe poarte adversă. S-a încheiat 25-24 pentru Buzău.

”Ne-am bătut cu toți granzii campionatului. Cu CSM București, cu Vâlcea, cu Buzăul, am pierdut la un gol, ne-am luat cu ei la trântă, dar nu prea am cules roadele, dar suntem pe un drum bun și ne bucurăm pentru ceea ce realizăm la Târgu Jiu. Indiferent ce adversar ai în față trebuie să îți pui în cap că trebuie să câștigi, pentru că doar așa poti face performanță”, a mai declarat la finalul confruntării de la Buzău, antrenorul gorjean, Liviu Andrieș.

Iată ce a declarat imediat după meci, pivotul CSM Târgu Jiu, Mirabela Coteț.

CSM TÂRGU JIU: Ekaterina Dzhukeva, Elena Marica Bercu – Bianca Chiriță, Oana Bucă 3g, Alexandra Gavrilă 4g, Angela Pușcaș 3g, Mirabela Coteț 3g, Ira Zinatullina 2g, Andreea Chiricuță, Pal Ceandani, Florența Ilie, Iulia Andrei, Ana Ciolan 2g, Cristina Boian 1g, Katarina Pavlovic 3g, Sabine Klimek 3g. Antrenor principal: Liviu Andrieș. Antrenor secund: Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Gore Albici.

LIGA FLORILOR MOL
Ediţia 2022-2023
Etapa 16
Buzău – Sala ”Romeo Iamandi”
Duminică – 12 februarie 2023, Ora 18.00
SCM Gloria Buzău – CSM TÂRGU JIU
25-24(11-11)

Etapa viitoare, pe 26 februarie, CSM Târgu Jiu va întâlni pe teren prorpiu, campioana en-titre a României, Rapid București. Dar până la duelul cu Rapid, CSM Târgu Jiu va juca în optimile de finală ale Cupei României, joi, 23 februarie, pe teren propriu, cu Măgura Cisnădie.

Aprigul duel dintre Gloria Buzău și CSM Târgu Jiu în câteva imagini!
Foto: Florin Mușetoiu / SCM Gloria Buzău(Mulțumiri pentru galeria foto).

Comment here