Handbal

Liga Florilor, Etapa 10 / CSM Târgu Jiu, VICTORIE! CSM Târgu Jiu – CS Minaur Baia Mare 24-21

Prestataţie de gală pentru gruparea gorjeană la ultimul meci pe teren propriu din acest an. Joi, 22 decembrie, la capătul unui meci electrizant, CSM Târgu Jiu a înregistrat o nouă victorie în Liga Florilor, după ce a trecut de CS Minaur Baia Mare, scor 24-21, la pauză 13-12. Partida a contat pentru etapa 10-a din Liga Florilor. Cu această victorie, CSM Târgu Jiu a urcat pe locul 7 în Liga Florilor. 

La capătul unei evoluţii de excepţie, în faţa unui public numeros şi ataşat de echipă, CSM Târgu Jiu a înregistrat al 4-lea succes din actualul sezon din Liga Florilor. Din postura de nouă promovată, CSM Târgu Jiu a mai răpus încă o formaţie care a reprezentat România în cupele europene, Minaur Baia Mare. După Cisnădie şi Craiova, gruparea gorjeană a mai trecut pe listă încă o ”victimă”, una dintre echipele de tradiţie în handbalul românesc. Cu Alexandra Gavrilă, revenită pe teren cu poftă de joc, după o accidentare, cu Angela Puşcaş în mare formă, dar şi cu Ekaterina Dzhukeva, în zi de graţie, CSM Târgu Jiu a obţinut o nouă victorie extrem de importantă în Liga Florilor. După succesul repurtat la Craiova, pentru echipa pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache, a venit a doua victorie consecutivă în campionat. De partea cealaltă, Minaur a aliniat la Târgu Jiu cea mai bună garnitură a sa. Gorjencele nu s-au speriat de palmaresul băimărencelor, au jucat cu mult curaj, cu determinare, iar la final au încins hora bucuriei. Astăzi au fost mai bune decât adversarele de la Baia Mare. 

Debutul de meci a fost unul echilibrat, scorul afişat pe tabelă după primele 10 minute de joc era 5-5. Pe fondul unei duble eliminări în tabăra noastră, echipa oaspete a avut câteva momente bune de joc şi s-a distanţat la +4 pe tabelă, scor 5-9. Era minutul 20. Handbalistele lui Liviu Andrieş s-au regrupat după sincopa avută în joc şi au început cursa de urmărire. Cu Dzhukeva la post în poartă, care a apărat o primă lovitură de la 7m, cu Zinatullina, Klimek, Gavrilă şi Puşcaş în ofensivă, cu Oana Bucă, precisă de la 7m, egalarea a venit în minutul 29, scor 12-12. Ultima acţiune primei părţi a aparţinut echipei noastre, care a întors rezultatul pe tabelă, scor 13-12 la pauză. 

Debutul reprizei secunde a aparţinut gorjencelor, care au trecut la cârma jocului. A fost rândul echipei din Târgu Jiu să conducă la 4 goluri pe tabelă. Primul avantaj de 4 goluri a fost obţinut în minutul 39, scor 18-14, după reuşitele semnate Gavrilă, Puşcaş şi Zinatullina. Dzhukeva a ridicat din nou sala în picioare. Portăriţa noastră şi-a continuat paradele, reuşind să mai pareze o aruncare de la 7m, în aplauzele publicului spectator. Ana Ciolan şi Florenţa Ilie au dus scorul la 20-16, iar Sala Sporturilor a devenit un adevărat vulcan. CSM!CSM!CSM! răsuna din tribună, iar Dzhukeva reuşea să apere o nouă lovitură de la 7m. La poarta cealaltă, Alexandra Gavrilă ducea scorul la 22-18. Era minutul 54. Minaur a dat ceva semne de revenire şi scorul s-a strâns la 22-20 în minutul 57. Atmosfera era irespirabilă, dar Ana Cătălina Ciolan, de pe semicerc, a risipit orice urmă de emoţie, scor 23-20, în minutul 58. Minaur a punctat pentru 23-21, dar zarurile erau deja aruncate. Chiricuţă a închis tabela la 24-21 pentru CSM Târgu Jiu şi a declanşat bucuria în tabăra gorjeană.

Angela Puşcaş şi Alexandra Gavrilă au fost cele mai bune marcatoare din tabăra gorjeană. Ambele au marcat câte 5 goluri. Oana Bucă a contribuit cu 4 goluri, Andreea Chiricuţă a terminat meciul cu 3 goluri. Ira Zinatullina, Florenţa Ilie şi Ana Ciolan au marcat fiecare câte 2 goluri. Sabine Klimek şi-a trecut şi ea numele pe lista marcatoarelor, cu un gol senzaţional marcat în poarta băimărencelor. 

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Elena Marica Bercu – Bianca Chiriţă, Oana Maria Bucă, Alexandra Gavrilă, Angela Puşcaş, Valentina Toader Trică, Mirabela Coteţ, Ira Zinatullina, Andreea Chiricuţă, Pal Ceandani, Florenţa Ilie, Iulia Andrei, Ana Ciolan, Cristina Boian, Sabine Klimek. Antrenor principal: Liviu Andrieş. Antrenor secund: Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Gore Albici.

Conferinţa de presă de după meci s-a desfăşurat sub semnul bunei dipoziţii în tabăra gorjeană. Primul care a vorbit a fost antrenorul Liviu Andrieş care şi-a felicitat echipa pentru modul în care a evoluat în partida cu Baia Mare. Iată ce a declarat Liviu Andrieş imediat după meci.

Alexandra Gavrilă a revenit pe parchet, după ce a lipstit în meciul de la Craiova. Alexandra s-a accidentat în meciul cu Vâlcea şi nu a putut juca etapa trecută. A revenit cu Minaur şi a fost una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren. Centru CSM-ului a reuşit 5 goluri în poarta echipei din Baia Mare. 

Pentru Angela Puşcaş a fost un meci special. Gorjeanca a jucat sezonul trecut pentru echipa din Baia Mare. Puşcaş a înscris 5 goluri în poarta fostei echipe şi a contribuit decisiv la victoria echipei din Târgu Jiu. 

Angela Puşcaş a declarat la final că CSM Târgu Jiu este surpriza plăcută a campionatului.

Etapa viitoare, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, pe terenul ultimei clasate, CSM Galaţi. Partida este programată pentru joi, 29 decembrie, de la ora 17.00.

 

Comment here