Baschet

Liga 1 Baschet Masculin, Etapa 3. Baschetbaliștii lui Adrian Roșu, la a treia victorie consecutivă în acest sezon! CSM Târgu Jiu – CS Vâlcea 84-81. Galerie FOTO

CSM Târgu Jiu 2, echipa care evoluează în Liga 1 de Baschet Masculin, a înregistrat a treia victorie consecutivă din debutul acestui campionat. Duminică, 29 octombrie, baschetbaliștii lui Adrian Roșu au trecut, pe teren propriu, scor 84-81, de CS Vâlcea. Partida a contat pentru etapa a 3-a din Grupa A. Gorjenii sunt pe locul 2 în Grupa A, la egalitate de puncte cu liderul, CSA Steaua București. 

Baschetbaliștii lui Adi Roșu au reușit să-și treacă în cont a treia victorie consecutivă din acest sezon, după ce au trecut, nu fără mari emoții de CS Vâlcea, într-un meci în care au avut +20 pe tabela de marcaj. Partida a început sub semnul echilibrului, cu cele două echipe trecând rând pe rând la conducere în sfertul de debut, care până la urmă s-a încheiat la egalitate, scor 21-21. După perioada de tatonare din primul act al confruntării, baschetbaliștii gorjeni au apăsat pe accclerație și s-au impus în sfertul doi cu 16-11. 

După pauza mare, jucătorii lui Adrian Roșu au mărit presiunea la panoul advers.Gorjenii au urcat până la +18 pe tabelă, scor 63-45, la finalul sfertului 3, sfert pe care CSM Târgu Jiu l-a câștigat cu 26-16. Mai mult, în debutul sfertului patru, CSM Târgu Jiu a ajuns la cea mai mare diferență de scor din meci, de +20 de puncte, scor 68-48 și 70-50. Ceva s-a rupt în jocul grupării gorjene și Vâlcea s-a apropiat la doar un punct pe final de meci, scor 80-79! Alexandru Berca a fost cel care a rezolvat problema în cele 12 de secunde rămase până la final. S-a terminat 84-81!

Adrian Roșu a explicat cum au stat lucrurile în partida de duminică. Pentru antrenorul grupării gorjene este un semnal de alarmă căderea inexplicabilă din sfertul 4.

Adrian Roșu, antrenor CSM Târgu Jiu 2: ”A fost un meci echilibrat până la pauză. În sfertul trei, băieții s-au activat și am reușit să ne desprindem de ei. Am ajuns la 20 puncte și atunci am făcut schimbările cu cei mai tineri. Apoi s-a întâmplat ceva foarte ciudat pentru mine. Dacă ne uităm la meci, vedem că echipa a picat psihic. Dar nimeni nu a greșit nimic în atac, la pressing, decât după ce am trecut jumătatea și am greșit în sensul că am luat decizii greșite. Este pentru prima oară în viața mea când experimentez o situație în care să pierd 20 de puncte avantaj în decursul a trei minute. O să mă uit la meci să văd exact motivul. Ceea ce tind să cred din punct de vedere psihologic, a fost din cauza celor noi intrați pe teren. Deși nu au greșit cu nimic și-au jucat chiar decent, echipa era parcă într-un film în care pierdea avantajul. Și-au reusit. Așa că-i felicit. Le-a ieșit filmul. Sunt supărat pe faptul că a fost o lipsă de încredere în abilitățile colegilor și-am fost nevoit să-i reintroduc pe cei mari, cu experiență. Mă bucur că s-a întâmplat asta acum și ne-a ajutat să vedem că nu ne bazăm pe o încredere totală între noi. Este ceva ce mie personal nu îmi place. Așa că aici sunt dezamăgit. În schimb, victoria este victorie. Era evident pentru noi că vom câștiga după evoluția din sfertul 3, iar revenirea adversarilor ne-a făcut să fim mai în priză. Așa că am avut doar de învățat din această experiență și sperăm ca la meciurile următoare să putem avea încredere în coechipierii noștri și să păstrăm avantajul într-un mod profesionist”.

Alexandru Berca a fost cel mai bun om al grupării din Târgu Jiu. A  strâns 21 de puncte, 3 recuperări și 3 asisturi. A fost urmat de Andrei Bărăgan, care a totalizat 19 puncte și un asist. Adrian Vaida a terminat meciul cu 15 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă.

CSM Târgu Jiu LIGA 1: Andrei Bărăgan 19p, Luca Gheorghescu, Flavius Vlădulescu 4p, Alexandru Berca 21p, Bogdan Calotă, Albert Cadu 2p, Robert Paliciuc 6p, George Răzvan Pavel 4p, Rareș Ungureanu, Adrian Vaida 15p, Flavius Toropu 6p, Alexandru Mitu 7p. Antrenor: Adrian Roșu. 

LIGA 1 DE BASCHET MASCULIN
EDIȚIA 2023-2024
GRUPA A / ETAPA 3
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
DUMINICĂ, 29 OCTOMBRIE, ORA 18.00
LIVE PE FRBTV
CSM TÂRGU JIU – CS VÂLCEA
84-81(21-21, 16-11, 26-16, 21-33)

GALERIE FOTO

Comment here