Handbal

La mulţi ani, Sabine Klimek! Jucătoarea CSM Târgu Jiu împlineşte 32 de ani

Astăzi o sărbătorim pe Sabine Kilmek, componentă a echipei de handbal senioare a CSM Târgu Jiu. Experimentata handbalistă de la CSM Târgu Jiu împlineşte 32 de ani, prilej cu care îi dorim multă sănătate, fericire și îndeplinirea tuturor dorințelor! La mulţi ani, Sabine KLIMEK și cât mai multe victorii alături de CSM Târgu Jiu!

SABINE KLIMEK
Data nașterii: 13.03.1991
Locul nașterii: Timișoara
Post: Centru

Sabine Klimek și-a pus semnătura pe un nou contract cu gruparea gorjeană și va evolua și în sezonul 2023-2024 la CSM Târgu Jiu. 

Din postura de coordonator de joc, Sabine Klimek a contribuit decisiv la promovarea istorică a CSM Târgu Jiu în Liga Florilor. A contribuit din plin la situația bună a echipei din acest prim sezon de Liga Florilor. Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache va beneficia în continuare, pe linia de 9m, de serviciile unui centru cu experiență. A trăit la intensitate maximă momentul promovării în Liga Florilor, dar vrea să scrie în continuare istorie cu CSM Târgu Jiu. Următorul moment prielnic pentru o nouă performanță cu CSM Târgu Jiu este Final 4-ul Cupei României.

Sabine Klimek a început să joace handbal la Timișoara, în orașul natal, la Liceul cu Program Sportiv „Banatul”, apoi s-a transferat la CSȘ Nr. 2 Baia Mare. În 2009, a fost transferată de HCM Baia Mare, cu care a participat în Cupa EHF ediția 2009-2010. La sfârșitul anului competițional 2013-2014, Sabine Klimek s-a transferat la formația SC Mureșul Târgu Mureș, unde a jucat un sezon. La Mureș, Sabine a obținut locul 2 în topul golgeterilor în liga Națională, cu 213 goluri marcate. În vara anului 2015, după ce echipa mureșeană a retrogradat în Divizia A, Klimek a semnat un contract cu HC Zalău. Sabine Klimek a contribuit din plin la parcursul excelent al echipei din Zalău în sezonul 2016-2017, când a cucerit medalia de bronz sub comanda lui Tadici. După două sezoane la echipa din Zalău, Klimek s-a transferat la SCM Timișoara, iar în 2018, a semnat cu ACS Crișul Chișineu-Criș. După retragerea echipei Crișul Chișineu-Criș, în noiembrie 2020, din Liga Națională sezonul 2020-2021, Sabine Klimek s-a transferat la CSM Deva. Din 2021 este jucătoarea CSM Târgu Jiu.

Sabine Klimek a fost prima dată convocată la echipa de junioare a României în 2005. În total, ea a evoluat în 31 de meciuri pentru echipele de junioare și tineret, și a înscris 98 de goluri.

Comment here