Baschet

Kevin Allen continua la Targu Jiu. Pivotul american a semnat prelungirea contractului cu CSM Targu Jiu

CSM Targu Jiu a ajuns la o intelegere cu baschetbalistul american Kevin Allen. Pivot clasic, care are 2,11m, americanul este un bun recuperator dar si marcator. Acesta si-a prelungit pentru inca un sezon colaborarea cu formatia gorjeana.

Echipa pregatita de Jordanco Davitkov incepe sa prinda contur. Gorjenii si-au asigurat pentru urmatoarea stagiune a LNMB, 2021-2022, serviciile pivotului american de 27 de ani, Kevin Patrick Allen. Americanul a fost unul dintre cei mai buni si eficienti jucatori ai gruparii gorjene in stagiunea precedenta. Puternic si greu de oprit in lupta sub panou, acesta a impresionat atat din punct de vedere al jocului prestat, cat si din punct de vedere statistic.

La finalul sezonului regulat al Ligii Nationale de Baschet Masculin, Kevin Allen a fost liderul statistic la puncte, recuperari și eficienta. Pivotul echipei CSM Târgu Jiu a încheiat stagiunea cu medii statistice de 19.6 puncte, 11.3 recuperari si 1.1 pase decisive pentru 22.3 la eficienta. Kevin Allen a strans cele mai mult mingi sub panou, cu un numar total de 237 de recuperari.

Absolvent al Emporia State University, în 2016, Allen a mai jucat la nivel profesionist în SUA, dar si America Latina. Primul contact cu baschetul european a fost in Romania, la ACS Targu Jiu, pentru care a bifat 22 meciuri in LNBM.

In sezonul 2019-2020 a evoluat pentru Goga, echipa cu care s-a situat pe locul al 2-lea în campionatul Albaniei la momentul intreruperii campionatului din cauza pandemiei.

Dupa episodul Albania, Kevin Allen a revenit in Romania, la CSM Targu Jiu.

Comment here