Box

Juniorul Amelian Istrătescu și antrenorul Petrișor Gănănău, la Lotul Național de Box Juniori al României. Amelian va boxa în bilaterala România vs. Italia

Pugilistul Amelian Istrătescu, legitimat la CSM Târgu Jiu, pregătit de fostul mare campion la box, Petrișor Gănănău, se pregătește în această perioadă alături de Lotul Național de Box Juniori al României. Timp de o săptămână, până la finalul lunii iunie, la Călărași, Amelian Istrătescu se antrenează alături de cei mai buni pugiliști juniori din România. În stagiul centralizat de la Călărași, juniorul gorjean se pregătește sub atenta îndrumare a antrenorului Petrișor Gănănău, dar și a antrenorilor federali de la Federația Română de Box. ”Antrenorii de la lotul național sunt multumiți de evoluția lui Amelian. Este foarte serios la antrenamente și cu siguranță este încă un pas mare pentru el spre marea performanță”, ne-a declarat antrenorul Petrișor Gănănău.

După primul stagiu de pregătire alături de lotul național, desfășurat în perioada 9-19 februarie, tot la Călărași, antrenorul Petrișor Gănănău și juniorul Amelian Istrătescu, au fost din nou convocați în stagiul de pregătire centralizat de la Călărași. Cei mai buni juniori din România se pregătesc pentru Campionatul European, care se va desfășura în luna iulie, în România, la Ploiești. La finalul stagiului de la Calărăși va avea loc și bilaterala de pregătire, România vs. Italia, în care va boxa și Amelian Istrătescu. Pugilistul gorjean va intra în ring vineri, 30 iunie, la categoria 75 de Kg. Petrișor Gănănău ne-a declarat că antrenorii de la lotul național sunt mulțumiți de modul în care Amelian se pregătește. Radu Zarif, Valentin Anghel și Georgian Anghel sunt antrenorii federali care-l supraveghează pe Amelian.

Antrenorul gorjean este convins că Amelian Istrătescu, care este în primul an de juniorat, este pe drumul cel bun și crede că până în toamnă va fi titular la categoria lui de greutate și vârstă. 

Petrișor Gănănău, antrenor secția de box CSM Târgu Jiu: ”Ne bucurăm că Amelian se poate pregăti într-un astfel de stagiu de pregătire, iar pe această cale vreau să-i mulțumesc domnului director Robert Bălăeț pentru susținere. Pentru Amelian este extrem de important acest stagiu, pentru dezvoltarea lui viitoare, pentru parcursul lui din această perioadă. Ne bucurăm că putem să susținem mai multe meciuri de verificare în acest stagiu de pregătire. Antrenorii de la lotul național sunt mulțumiți de evoluția lui Amelian. Este foarte serios la antrenamente și cu siguranță este încă un pas mare pentru el spre marea performanță. Va susține și un meci în gala bilaterală cu Italia. Un meci extrem de util pentru că vom vedea la ce nivel se află pugilistul nostru. Eu cred cu tărie că Amelian, care este în primul an de juniori, din toamna acestui an va fi titular la categoria lui de greutate și de vârstă”.

În cadrul conferinței de presă premergătoarea bilateralei cu Italia, Petrișor Gănănău a fost felicitat de președintele Federației Române de Box, Vasile Câtea, dar și de oficialitățile locale din Călărași, pentru implicarea sa activă în dezvoltarea boxului românesc. Antrenorul Petrișor Gănănău a primit din partea Primăriei Călărași o diplomă de onoarea. ”În semn de apreciere și respect pentru profesionalismul cu care promovează boxul la nivel internațional”, stă scris pe diploma înmânată de primarul municipiului Călărași, Marius Grigore Dulce.

Petrișor Gănănău își serbează astăzi onomastica de sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, prilej cu care îi dorim multă sănătate, fericire și îndeplinirea tuturor dorințelor! Cât mai multe victorii alături de CSM Târg Jiu. La mulţi ani, Petrișor GĂNĂNĂU!

 

Comment here