Handbal

Junioarele 4 CSM Târgu Jiu s-au calificat la Turneul Final! Rezultatele Turneului Semifinal de la Craiova+Galerie Foto/Video

Vești bune la început de săptămână pentru secția de handbal a CSM Târgu Jiu. În așteptarea meciului din Liga Florilor de miercuri, 1 mai, cele mai mici handbaliste ale clubului nostru, Junioarele 4 CSM Târgu Jiu, pregătite de Ionuț Mazilu și Paula Martinescu, au reușit să se califice la Turneul Final Junioare 4. 

Timp de două zile, pe 29 și 30 aprilie, la Craiova, Junioarele 4 CSM Târgu Jiu s-au luptat pentru un loc ce duce la Turneul Final. Micuțele handbaliste au înregistrat 3 victorii și un eșec și au terminat pe locul 3 Turneul Semifinal de la Craiova, loc ce le asigură prezența la Turneul Final. 

CSM Targu Jiu a fost repartizată în Grupa B, alături de LPS Banatul Timișoara, HC Cîtu Timișoara și CS Jiul Rovinari. În Grupa A au fost repartizate echipele HCM Craiova, CSS Craiova, HC Jimbolia și CS Dani Brânzău Vulcan.

Plecate la Craiova cu obiectivul clar de a se califica la Turneul Final, junioarele CSM Târgu Jiu au deschis seria meciurilor de la acest turneu cu o victorie. În primul meci, luni, 29 aprilie, CSM Târgu Jiu a trecut de LPS Banatul Timișoara, scor 18-11. Tot luni, de la ora 17.40, gorjencele au jucat cu cealaltă reprezentantă a Timișoarei, HC Cîtu Timișoara. Echipa din Banat s-a impus cu 25-17, astfel că echipa din Târgu Jiu era obligată să câștige ultimul meci din grupă, contra celor de la CS Jiul Rovinari. La capătul unui extrem de echilibrat, disputat marți dimineața, CSM Târgu Jiu a trecut la limită de CS Jiul Rovinari, scor 14-13, rezultat cu care CSM Târgu Jiu a terminat pe locul 2 în Grupa B și automat a prins biletele pentru Turneul Final. Tot marți, gorjencele au jucat și meciul pentru locul 3 al turneului, contra CS Dani Brânzău Vulcan, ocupanta locului 2 în Seria A. Meciul a fost unul foarte disputat, câștigat de CSM Târgu Jiu cu 30-28. Ionuț Mazilu a făcut o scurtă radiografie a turneului din Bănie, acolo unde echipa sa a vut o evoluție foarte bună. 

Ionuț Mazilu, antrenor Junioare 4 CSM Targu Jiu: ”Au fost două zile foarte intense pentru fetele noastre, dar mă bucur că au trecut peste emoții, s-au mobilizat și au reușit o calificare meritată. Obiectivul nostru a fos atins, și anume calificarea la Turneul Final. În primul meci, cu LPS Banatul, fetele au făcut un meci foarte bun, cu multă ambiție și determinare. A urmat un duș rece cu Cîtu Timișoara, un meci în care nu ne-a ieșit mai nimic și am pierdut. Ne-am regrupat pentru un meci de luptă cu echipa de la Rovinari, pe care l-am câștigat foarte greu. Victoria a fost însă meritată la fel și calificarea. În ultimul meci, pentru locul 3, am câștigat la 2 goluri cu CS Dani Brânzău, în care am folosit aproape tot lotul avut la dispoziție. Per ansamblu a fost un turneu reușit, sunt mulțumit de fete, dar sper ca la Turneul Final să avem o evoluție mult mai bună”.

Alături de echipa de junioare 4 a fost prezentă și Paula Martinescu, antrenoarea junioarelor 3 de la CSM Târgu Jiu. Multe dintre componentele lotului de junioare 4 fac parte și din lotul de junioare 3, pregătit de Paula Martinescu. Antrenoarea a ținut să fie aproape de elevele sale pentru a maximiza rezultatul de la Turneul Semifinal. Ambițioasă cum o știm, Paula Martinescu vrea o clasare cât mai bună cu junioarele 4 la Turneul Final. 

Paula Martinescu, antrenoare junioare CSM Târgu Jiu: ”Turneul Semifinal de la Craiova a fost un pas mare pentru junioarele 4 după două zile pline de emoții, cu jocuri grele și ambiții la cote maxime. Suntem fericiți pentru reușita ”Panterelor” și mergem la Turneul Final cu gândul la o clasare cât mai bună!”

Pe lângă locul 3 și calificarea la Turneul Final, echipa noastră s-a ales și cu două premii speciale. Două dintre jucătoarele de la CSM Târgu Jiu au fost incluse în echipa Turneului Semifinal. Carla Logăscu a fost desemnată cel mai bun centru, iar Sara Dungă a fost desemnată cea mai bună extrema stânga. 

Felicitări tinerelor noastre handbaliste și antrenorilor pentru această performanță!

CSM Târgu Jiu: Miruna Popescu, Carla Logăscu, Sara Dungă, Raisa Ion, Alexia Cioi, Ana Pănoiu, Gabriela Anuțoiu, Tiana Constantinescu, Loredana Cupă, Ștefania Foca, Ștefania Daia, Teodora Spînu, Daria Cosacu, Alexia Bobei, Andra Avramescu, Evelina Lupuleț. Antrenori: Ionuț Mazilu și Paula Martinescu. 

CAMPIONATUL NAȚIONAL JUNIOARE 4
EDIȚIA 2023-2024
TURNEUL SEMIFINAL 
CRAIOVA, 29-30 APRILIE 2024
SALA ION CONSTANTINESCU 
GRUPA B
LUNI, 29 APRILIE 2024, ORA 11.20
CSM TÂRGU JIU – LPS BANATUL TIMIȘOARA 18-11(8-4)
LUNI, 29 APRILIE 2024, ORA 17.40
CSM TÂRGU JIU – HC CÎTU TIMIȘOARA 17-25(8-12)
MARȚI, 30 APRILIE 2024, ORA 09.30
CSM TÂRGU JIU – CS JIUL ROVINARI 14-13(9-9)
CSM TÂRGU JIU S-A CALIFICAT LA TURNEUL FINAL!
MECI LOCUL 3
MARȚI, 30 APRILIE 2024, ORA 09.30
CSM TÂRGU JIU – CS DANI BRÂNZĂU VULCAN 30-28(14-14)

GALERIE FOTO VIDEO

Comment here