HandbalJuniori

Junioarele 2, debut în forţă în noua ediţie de campionat! CSM Târgu Jiu – CSS Drobeta Turnu Severin 39-12

Debut în forţă pentru echipa de handbal feminin junioare 2 a CSM Târgu Jiu. Sâmbătă, 17 septembrie, în prima etapă a noului sezon din Campionatul Naţional rezervat junioarelor 2, echipa pregătită de Andrei Enache a trecut fără probleme, pe teren propriu, de CSS Drobeta Turnu Severin, scor 39-12, la pauză 20-2 şi gruparea gorjeană s-a instalat în fotoliul de lider al seriei.

În faţa unui public destul de numeros pentru un meci la acest nivel juvenil, handbalistele pregătite de Andrei Enache au avut un start fulminat în noua ediţie de campionat. Doar primele 6 minute din meci au fost mai echilibrate, când tabela indica 2-2. După ce au fost egalate în minutul 6, fetele lui Andrei Enache au preluat în totalitate controlul asupra partidei şi nu au mai putut fi oprite până la pauză. Gorjencele au reuşit un joc perfect atât pe faza de apărare, cât si pe faza ofensivă. Elevele lui Enache au reuşit o serie de 18 goluri la rând, fără să primescă niciun gol! 20-2 la pauză, şi doar sirena de final a primei reprize a putut să oprească ofensiva handbalistelor de la CSM Târgu Jiu. 

Repriza secundă a început pe aceleaşi coordonate, cu trei goluri consecutive pentru echipa din Târgu Jiu, care reuşea astfel o serie de 21 de goluri consecutive în meci. Seria gorjencelor a fost întreruptă abia în minutul 5 al reprizei secunde, atunci când tabela indica 23-3. Handbalistele lui Enache au continuat meciul bun, atât ofensiv, cât şi defensiv. CSM Târgu Jiu s-a impus cu 39-12, la capătul unui meci dominat de la un capăt la celălalt, în care Raluca Chiriac a fost cea mai bună marcatoare din tabăra gorjeană, cu 8 goluri înscrise, fiind urmată de Ancuţa Minodora Florentina, cu 7 goluri, şi Diana Rogoveanu, cu 5 goluri marcate. 

Andrei Enache ne-a declarat la finalul meciului că este foarte mulţumit de evoluţia echipei şi este convins că multe dintre jucătoarele sale pot face în viitorul apropiat pasul către echipa de senioare. 

Andrei Enache, antrenor CSM Târgu Jiu Junioare 2: ”A fost in meci în care toate fetele şi-au regăsit bucuria pe care le o oferă jocul de handbal. Sunt foarte mulţumit de atitudinea pe care au avut-o la fiecare fază, de agresivitatea pe care au arătat-o în permanenţă şi de faptul că au înţeles că sportul la vârsta lor trebuie să le producă numai zâmbete! Cred cu tărie că pe multe dintre fetele acestea le vom regăsi în viitor în echipa de senioare, pentru că au toate calităţile necesare!”

CSM Târgu Jiu – CSS Drobeta Turnu Severin 39-12(20-2)
CSM Târgu Jiu: Daria Dumitru, Vanesa Podăriţa – Raluca Chiriac 8g, Rebeca Rasoveanu, Beatrice Popescu 2g, Ancuţa Minodora 7g, Alesia Cismaşu 3g, Cristina Chirea 4g, Alina Burlan 1g, Alexandra Vieru 3g, Alexandra Popescu 3g, Diana Rogoveanu 5g, Ştefania Buşe 3g.

Etapa viitoare, pe 24 septembrie, CSM Târgu Jiu va juca tot pe teren propriu, contra echipei CSS Caracal.

Elevele lui Andrei Enache au fost repartizate în Seria F a Campionatului Național rezervat junioarelor 2. Din serie mai fac parte: CSS Caracal, LPS Slatina, HCM Craiova, CSS Drobeta Turnu Severin și ACS Hercules Baile Herculane.

 

Comment here