EHF EUROPEAN LEAGUE WOMAN 2023-2024Handbal

Joi, 23 noiembrie, de la ora 12.00, tragerea la sorți pentru Grupele EHF European League Woman. CSM Târgu Jiu este în urna a treia!

CSM Târgu Jiu își va afla peste câteva ore adversarele din faza grupelor EHF European League Woman, ediția 2023-2024. Joi, de la ora 12.00, la Viena, va avea loc tragerea la sorți pentru stabilirea celor 4 grupe. Federația Europeană de Handbal a anunțat astăzi urnele valorice pentru faza grupelor. Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache va fi în urna a treia la tragerea la sorți. CSM Târgu Jiu continuă să uimească lumea handbalului românesc, dar și european, după ce a reușit o calificare istorică în grupele EHF! Tragerea la sorți are loc joi, 23 noiembrie, la ora 12:00, în direct pe canalul YouTube Home of Handball.

După ce sezonul trecut a ajuns în finala Cupei Românei, CSM Târgu Jiu a mai bifat o premieră istorică pentru handbalul feminin gorjean: calificarea în grupele EHF. În dubla decisivă pentru accederea în grupe, CSM Târgu Jiu a trecut de formația suedeză Onnereds HK, cu scorul general de 55-50. Ambele meciuri s-au jucat la Târgu Jiu. În primul meci, gorjencele s-au impus cu 29-27, iar în cel de-al doilea cu 26-23. ”Suntem foarte fericiți și foarte bucuroși pentru ceea ce am realizat. Este ceva enorm, pentru că suntem doar de doi în handbalul de performnță, la nivel înalt”, spunea imediat după calificare, antrenorul Liviu Andrieș. 

Nume grele ale handbalului feminin european se vor regăsi joi în urnele pentru tragerea la sorți a grupelor. Două dintre participantele în finalele EHF de anul trecut, vicecampioana Nykobing Falster Handbold(DEN) și Thuringer HC(GER), locul patru, dar și campioana din 2021, Neptunes Nantes(FRA), sau Costa del Sol Malaga(ESP), câștigătoare a Cupei Europei EHF Woman în 2021. România este însă națiunea cel mai bine reprezentată în faza grupelor, cu trei echipe participante: Gloria Bistrița, Dunărea Brăila și CSM Târgu Jiu. Din nou, se dovedește că Liga Florilor este unul dintre cele mai puternice campionate din Europa. Croația, Franța, Germania, Ungaria și Norvegia sunt reprezentate de două cluburi, în timp ce Danemarca, Spania și Polonia au câte o reprezentantă. 

Cele 16 echipe calificate vor fi repartizate în 4 grupe a câte 4 formații, urmând ca primele două clasate să avanseze în sferturile de finală, iar câștigătoarele vor accede în Final Four. Meciurile din grupe vor avea loc în perioada 6 ianuarie – 18 februarie 2024. 

EHF EUROPEAN LEAGUE WOMEN 2023/24
GROUP PHASE POTS

Pot 1: Nykobing Falster Handbold (DEN), Thüringer HC (GER), Motherson Mosonmagyarovari KC (HUN), CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud (ROU)
Pot 2: Costa del Sol Malaga(ESP), Neptunes Nantes (FRA), Praktiker-Vac (HUN), H.C. Dunărea Brăila (ROU)
Pot 3: HC Lokomotiva Zagreb (CRO), Storhamar Handball Elite (NOR), MKS FunFloor Lublin (POL), CSM Târgu Jiu (ROU)
Pot 4: HC Podravka Vegeta (CRO), Chambray Touraine Handball (FRA), HSG Bensheim/Auerbach (GER), Sola HK(NOR)

Tragerea la sorți are loc joi, 23 noiembrie, la ora 12:00, în direct pe canalul YouTube Home of Handball.

Comment here