Handbal

INTERVIU / Dan Ilieș: Echipele noastre sunt pregătite foarte bine pentru cele două turnee. Știu că au valoarea necesară pentru a câștiga toate jocurile și le doresc succes. Forța CSM Târgu Jiu!

Final de săptămână extrem de important pentru secția de handbal a CSM Târgu Jiu. Echipa de junioare 3, pregătită de Andrei Enache, merge la Slatina, pentru turneul 2 al Seriei J, în timp ce senioarele, pregătite de Liviu Andrieș, merg la Deva, pentru ultimul turneu din Seria B a Diviziei A. Ambele echipe sunt pe primul loc în seriile în care evoluează.

Dan Ilieș, expert sportiv, coordonatorul secției de handbal a CSM Târgu Jiu, are convingerea că cele două echipe sunt pregătite și au valorea necesară pentru a se impune în amebele turnee, atât la junioare, cât și la senioare. Dan Ilieș, ne-a declarat, într-un interviu, ce obiective au cele două echipe și le-a transmis și un mesaj jucătoarelor celor două echipe.

Dan Ilieș, final de săptămână important pentru secția de handbal a CSM Târgu Jiu. Tinerele handbaliste, grupa de junioare 3, se deplasează la Saltina, pentru turneul 2, iar senioarele la Deva, pentru turneul 4. Ambele echipe pleacă din postura de lider în seriile în care activează. Pregătit emoțional pentru acest final de săptămână? E greu cu două echipe în deplasare, în același timp, pentru că în mod sigur ai vrea să fii lângă ambele echipe.

Dan Ilieș: Așa este, urmează un weekend de foc pentru secția de handbal a CSM Târgu Jiu. Echipa de Junioare 3 se v-a deplasa în orașul Slatina pentru turneul 2, returul seriei J. Senioarele vor evolua la Deva, în turneul 4, iar gazda turneului este chiar contracandidata echipei noastre pentru primul loc în Seria B, CSM Deva. Programarea turneelor mă pune în imposibilitatea de a putea participa fizic la ambele evenimente. Este normal să am emoții, dar am încredere în evoluția bună a ambelor echipe. Eu sper că atât junioarele, cât și senioarele să revină la Târgu Jiu din postura de învingătoare.

Care este obiectivul în ceea ce privește echipa de junioare 3, viitoare pepinieră a echipei de senioare?

Dan Ilieș: Obiectivul principal al echipei de junioare 3 este acela de a practica un handbal modern, în viteză și de a crește de la meci la meci, pentru că ele pot face în curând pasul către echipa mare. Mergem la Slatina cu gândul de a câștiga toate cele trei partide, pentru a ne califica de pe primul loc la turneul final. Spun că avem trei meciuri, deoarece HCM Craiova s-a retras, din păcate, de la acest turneu.

Trecem și la senioare, unde obiectivul este unul clar, ocuparea primului loc în serie. CSM va disputa două partide la acest turneu. Prima partidă este cu Timisoara, un adversar accesibil, dar avem și derby-ul grupei, cu CSM Deva. Avem și avantajul victoriei de la Târgu Jiu în fața echipei din Deva. Cum crezi că va fi turneul de la Deva?

Dan Ilieș: La Deva, în ultimul turneu al seriei B, vom întâlni în primul joc formația CSU Timișoara, o echipă ambițioasă, care a avut o evoluție foarte bună la ultimul turneu. Vom aborda acest joc cu profesionalism și seriozitate, chiar dacă echipa noastră pleacă din postura de favorită.
Urmează apoi derby-ul turneului, un meci împotriva echipei din Deva, o echipă matură și cu ambiții de promovare. Eu am încredere în echipa noastră și sper să ne calificăm la turneul final de pe prima poziție.

Ce mesaj le transmiți jucătoarelor, atât junioarele, cât și senioarelor?

Dan Ilieș: Din punctul meu de vedere, cred că cele două echipe, atât senioarele, cât și junioarele, sunt pregătite foarte bine pentru cele două turnee. Le transmit că sunt alături de ele, știu că au valoarea necesară pentru a câștiga toate jocurile și le doresc succes în acest weekend ambelor echipe. Forța CSM Târgu Jiu!

DIVIZIA A / SERIA B / TURNEU 4 /
9-11 APRILIE 2021
DEVA – SALA SPORTURILOR

VINERI 9 APRILIE 2021
CSM Târgu Jiu – CSU Timişoara

SÂMBĂTĂ 10 APRILIE 2021
CSM Târgu Jiu – stă

DUMINICĂ 11 APRILIE 2021
CSM Târgu Jiu – CSM Deva

Loc.EchipaMP
1.CSM Târgu-Jiu1030
2.CSM Deva924
3.CS Gloria Bistrița1018
4.CSU Oradea912
5.CSU Timişoara97
6.CSU Reşiţa104
7.CNE Sf. Gheorghe92

CAMPIONATUL NAŢIONAL JUNIOARE 3 SERIA J TURNEU 2 / PROGRAM ŞI REZULTATE

SLATINA 9-11 APRILIE 2021

9 Aprilie 2021
Ora 15:20 CSM Petroșani – CSM Slatina
Ora 18:00 CSM Târgu Jiu – CSS Hunedoara

10 aprilie 2021
Ora 15:00 CSM Târgu Jiu – CSS Petroșani
Ora 17:40 CSS Hunedoara – CSM Slatina

11 aprilie 2021
Ora 09:00 CSS Hunedoara – CSS Petroșani
Ora 11:40 CSM Târgu Jiu – CSM Slatina

CLASAMENT JUNIOARE 3
1CSM Târgu Jiu4j24p
2CSS Petroşani4j18p
3CSM Slatina4j15p
4CSS Hunedoara4j8p
5HCM Craiova4j5p


Comment here