Baschet

Etapa a-II-a Grupa B: CSM Focșani – CSM Târgu Jiu, vineri, 18 octombrie, de la ora 17:00

Echipa de baschet CSM Târgu-Jiu evoluează în deplasare şi în etapa a doua a Ligii Naţionale. După eliminarea din Cupa României, elevii lui Claudiu Alionescu dau piept, din nou, cu CSM Focşani, de data aceasta în campionat. Antrenorul principal al formaţiei noastre a declarat că pe gorjeni îi aşteaptă un meci mai greu ca la Miercurea Ciuc. Partida se dispută astăzi, de la ora 17.00.

„Focşaniul este o echipă pe care o întâlnim a treia oară în ultimele două săptămâni. Este o echipă solidă şi am văzut asta pe pielea noastră cel puţin în primul meci de cupă, în care le-au şi lipsit doi jucători importanţi din rotaţie. Din informaţiile mele, ambii vor fi pe teren vineri, însă noi avem imboldul moral a două victorii consecutive şi sperăm ca şi după acest meci să putem încununa o evoluţie bună cu o victorie. Ar fi un mare plus pentru noi dacă am reuşi să legăm două victorii în deplasare. Va fi un meci mult mai greu, pentru că şi Focşaniul se va pregăti suplimentar. Au văzut şi ei că nu suntem o echipă care poate fi bătută doar dacă se prezintă la meci. Au văzut că avem atuurile noastre, şi sunt sigur că îşi doresc această victorie, mai ales că în prima etapă au pierdut destul de clar la Mediaş, chiar dacă meciul l-au început foarte bine”, a precizat Claudiu Alionescu.

Antrenorul a mai spus că o defensivă bine organizată poate aduce un nou succes:”Pentru noi este prioritară apărarea. Dacă o să le permitem să marcheze peste 75-80 de puncte va fi foarte greu să câştigăm”.

Pivotul Rick Curry Jr. face progrese, iar Claudiu Alionescu crede că jucătorul american poate fi decisiv în următoarele confruntări.

„Încă este la stadiul de acomodare, este normal, pentru că a venit mult după ce noi am început pregătirea. Şi noi suntem, oarecum, în urmă cu pregătirea faţă de celelalte echipe, care au cel puţin două săptămâni înaintea noastră. De la zi la zi se adaptează tot mai bine, trebuie să înţeleagă şi el baschetul european pentru că este la prima experienţă şi ştim cu toţii cât de greu este pentru jucătorii americani acest lucru. Per ansamblu, eu sunt mulţumit de evoluţia lui şi sunt sigur că de la meci la meci poate fi un jucător decisiv”, a adăugat Claudiu Alionescu.

Cele două echipe s-au întâlnit și în prima fază a Cupei României. CSM 2007 Focșani a câștigat pe teren propriu cu 71-57 și apoi a cedat, în retur, la o diferență de cinci puncte (76-71), calificându-se mai departe.

Meciul organizat în Sala Polivalentă din Focșani are loc vineri, 18 octombrie, de la ora 17:00.

Comment here