Handbal

Etapa 9 / CSM Târgu Jiu, şapte victorii consecutive în Divizia A / CSM Târgu Jiu – CS LR Turda 35-24 (20-10)

Echipa de handbal feminin senioare a CSM Târgu Jiu a înregistrat a-7-a victorie consecutivă în actuala ediţie de campionat. Într-un meci contând pentru etapa a-9-a din Seria B a Diviziei A, CSM Târgu Jiu a trecut fără probleme de CS LR Turda, scor 35-24, la pauză 20-10. Cu această victorie, echipa pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache se menţine pe locul doi în serie, cu 21p, la egalitate de puncte cu liderul Gloria Bistriţa II, care stă însă mai bine la golaveraj, şi s-a distanţat la 5 puncte de ocupanta locului 3, CSU Cluj Napoca, principala contracandidată la promovare în Liga Florilor.

Duminică, 14 noiembrie, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, gruparea gorjeană şi-a continuat seria victoriilor şi a adăugat cel de al şaptelea succes la zestrea din clasament. Cu şapte victorii consecutive, cu un joc solid şi un avans de 5p în faţa principalei contracandidate, CSM Târgu Jiu devine principala favorită din Seria B a Diviziei A la promovarea directă în Liga Florilor. 

În meciul contra echipei CS LR Turda, gorjencele şi-au respectat blazonul şi au dominat clar meciul de la un capat la celălalt. Ira Zinatullina a deschis tabela, iar Ioana Toader şi Iulia Andrei au dus scorul la 3-0 în debutul partidei. Echipa oaspete a dat o replică scurtă care a avut darul de a le ambiţiona şi mai mult pe jucătoarele CSM Târgu Jiu. Florenţa Ilie, Bianca Stanca şi Ioana Toader au dus scorul la 15-5 la jumătatea primei reprize. Seria goluri a continuat cu Ira Zinatullina, Sabine Klimek şi Florenţa Ilie, iar tabela indica 20-10, scor cu care s-a încheiat prima parte a jocului.

Repriza secundă a continuat pe aceleaşi coordonate, cu formaţia gorjeană la cârma jocului. Partea secundă a început cu două goluri marcate de Mădălina Olariu pentru 22-12. Gorjencele şi-au menţinut adversarele în permanenţă la 10 goluri distanţă, cu Ioana Toader marcând pentru 25-15, Oana Iordache pentru 31-21 şi Andreea Olariu pentru 34-24. Ultima reuşită a partidei a aparţinut Ioanei Toader care a şi stabilit scorul final al confruntării dintre CSM Târgu Jiu şi CS LR Turda, 35-24.

În formă excelentă la această partidă, Ioana Toader a fost cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu, cu 12 goluri înscrise, fiind urmată de Ira Zinatullina, Iulia Andrei, Bianca Stanca şi Florenţa Ilie, toate cu câte 4 goluri marcate.

Iată ce a declarat imediat după partidă antrenorul principal al grupării gorjene, Liviu Andrieş.

Mădălina Olariu s-a declarat mulţumită de evoluţia echipei în meciul cu Turda. Mădălina vrea ca CSM Târgu Jiu să încheie anul cu o victorie şi la Târgu Mureş, pentru a avea o vacanţă de iarnă cât mai liniştită.

ETAPA 9
Duminică 14 noiembrie 2021
Ora 14.00 – Târgu Jiu
Sala Sporturilor
CSM Târgu Jiu – CS L.R. Turda
35-24(20-10)

CSM TÂRGU JIU: Cristina Popovici, Elena Marica Bercu, Alina Ciuchiatu – Bianca Stanca 4g, Andreea Olariu 1g, Oana Iordache 1g, Mădălina Olariu 3g, Ira Zinatullina 4g, Gabriela Frunză, Ramona Popescu, Florenţa Ilie 4g, Iulia Andrei 4g, Ioana Toader 12g, Sabine Klimek 2g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache.

Etapa următoare, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, pe terenul echipei CS Arena Târgu Mureş. Meciul de la Târgu Mureş este programat pentru 21 noiembrie şi, conform programării FRH, este ultima partidă care se va disputa în acest an.

Comment here