Baschet

Echipa de baschet feminin U15 a CSM Târgu Jiu a încheiat Turneul 2 de la Alexandria cu o victorie și o înfrângere și s-a calificat în faza superioară a Campionatului Național, între primele 12 echipe din țară!

Echipa de baschet feminin U15 a CSM Târgu Jiu a încheiat Turneul 2 de la Alexandria cu o victorie și o înfrângere și s-a calificat în faza superioară a Campionatului Național, între primele 12 echipe din țară.

După două turnee disputate în prima fază a Campionatului Național U15, baschetbalistele pregătite de Laurențiu Răuț au terminat pe locul 2 în Grupa A și și-au asigurat biletele pentru următoarea fază a competiției, acolo unde merg cele mai bune 12 echipe din țară la acest nivel juvenil. După disputarea partidelor din prima fază s-au calificat locurile 1 și 2 din fiecare grupă. În Faza a 2-a a Campionatului Național se vor forma două grupe de câte 6 echipe. Primele 4 echipe din fiecare grupă se califică mai departe, la Turneul Final.

În acest weekend, echipa pregătită de Laurențiu Răuț s-a deplasat la Alexandria, pentru turneul 2 din Grupa A. În primul meci, cel de sâmbătă, CSM Târgu Jiu s-a confruntat cu CSS Târgoviște. La fel ca și în prumul turneu din grupă, gorjencele au învins categoric echipa din Târgoviște. Tinerele noastre baschetbaliste s-au impus cu 73-22, reușind astfel calificarea în faza superioară a competiției. Duminică, în cel de-al doilea meci al turneului, CSM Târgu Jiu nu a mai reușit o partidă la fel de bună în compania echipei gazdă, CSS Alexandria, care s-a impus cu 94-25. Chiar și în condițiile acestei înfrângeri dure, fetele lui Laurențiu Răuț și-au îndeplinit obiectivul pe termen scurt: calificarea în primele 12 echipe din țară, care este un prim pas spre obiectivul principal pentru acest sezon: calificarea la Turneul Final. Laurențiu Răuț a recunsocut însă că în anumite momente jocul fetelor sale a lăsat de dorit și speră într-o schimbare de atitudine pentru viitorul turneu.

Laurențiu Răuț, antrenor echipa de baschet feminin U15 CSM Târgu Jiu: ”După al doilea turneu, încheiat cu o victorie și o înfrângere, am reușit calificarea în următoarea fază, dar din păcate, una din jucătoarele de bază s-a accidentat și asta nu este o veste îmbucurătoare pentru noi. Sper să își revină cât mai repede. Sunt mulțumit de calificare, dar nu și de jocul prestat de fetele mele. Se pare că mai avem mult de muncă pentru a reuși să ne îndeplinim obiectivul propus. Sper să conștientizeze că având această atitudine, ca cea din meciul cu Alexandria, cu siguranță nu ne vom califica la Turneul Final. Sunt puțin dezamăgit de jocul anumitor fete pe care mă bazam, dar sper ca până la următorul turneu să ne revenim”.

LOT CSM TÂRGU JIU: Iulia Rădulea, Maria Zamfirescu Rădulea, Teodora Sarcină, Antonia Tetileanu, Iulia Bâtoancă, Carla Deaconu, Sara Canavea, Ilinca Oproiu, Iulia Merișescu, Bianca Bliduți, Alexia Drăgușin, Miruna Bălășoiu, Ariana Folcuț. Antrenor: Laurențiu Răuț.

CAMPIONATUL NAŢIONAL JUNIORI U15 FEMININ
EDIŢIA 2023-2024
GRUPA A
TURNEU 2
ALEXANDRIA, SALA SPORTURILOR
14-15 OCTOMBRIE 2023

MECI 1
SÂMBĂTĂ, 14 octombrie, 2023, Ora 16.00
CSM TÂRGU JIU – CSS TÂRGOVIȘTE 73-22
MECI 2
DUMINICĂ, 15 OCTOMBRIE 2023, Ora 10.00
CSM TÂRGU JIU – CSS ALEXANDRIA 25-94

Comment here