Handbal

Divizia A / Seria B / Turneul 2 / Târgu Jiu, 11-14 februarie / CSM Târgu Jiu, victorie clară cu CSU Timişoara, scor 41-20(18-9)/ FOTO

CSM Târgu Jiu a început în forţă turneul de la Târgu Jiu. Echipa antrenată de Liviu Andrieş şi Andrei Enache a trecut fără probleme de CSU Timişoara, scor 41-20. CSM Târgu Jiu a înregistrat a cincea victorie consecutivă din actuala ediţie de campionat şi rămâne liderul Seriei B, cu 15p.

Uşor apăsate de tracul debutului pe teren propriu în actuala ediţie de campionat, dar şi probabil cu gândul la rezultatul obţinut de „rivalele” de la Deva, jucătoarele lui Liviu Andrieş au început mai greu partida. Primele minute ale meciului au fost ceva mai echilibrate, cu câteva sincope pe faza ofensivă a echipei noastre şi cu o echipă a Timişoarei care a speculat începutul mai slab al formaţiei gorjene. După 2-0 în debutul meciului, Timişoara a egalat situaţia pe tabelă după primele cinci minute de joc. Mai mult, după 10 minute de joc, bănăţencele au reuşit să treacă în avanataj, 4-3 pentru CSU Timişoara. Ajutată şi de paradele Sarei Abed, CSM Târgu Jiu revine la conducere, dar Liviu Andrieş, nemulţumit de precipitarea fetelor sale pe faza de atac, cere time-out. Liniştite de indicaţiile antrenorului, la reluarea meciului, handbalistele noastre au pus stăpânire pe meci şi au început să se desprindă pe tabela de marcaj, cu Florentina Moisin pe apărare, la recuperare, şi cu Lia Cosma la finalizare. 8-4 în minutul 20, 13-7 în minutul 25. În prima repriză a meciului şi-au făcut debutul la CSM Târgu Jiu şi jucătoarele transferate în această iarnă. Anna Ivanenko, Diana Şamanţ şi Argyelan Petruța Francesca au bifat primele minute pentru CSM Târgu Jiu. Finalul primei reprize a fost la discreţia echipei gorjene, care şi-a mărit avantajul pe tabelă, scor 18-9.

La adăpostul avantajului de pe tabelă, elevele lui Liviu Andrieş şi Andrei Enache au intrat mult mai liniştite în partea secundă. Jucătoarele noastre şi-au regăsit calmul şi reperele din sala în care se antrenează şi au dictat ritmul partidei. Cu intervenţiile portăriţei Bianca Aron, intrată în poartă în locul Sarei Abed, cu Bianca Stanca şi Irina Neacşu cu goluri din extreme, cu Diana Şamanţ, debutantă în tricoul CSM-ului, punctând de pe semicerc, formaţia gorjeană s-a distanţat în minutul 35 la 22-13. CSM Târgu Jiu şi-a turat motoarele şi rând pe rând şi-au trecut numele pe lista marcatoarelor, Ira Zinatullina, Lia Cosma, Mihaela Obedeanu, Mădălina Olariu, Valentina Toader, pentru 28-15 în minutul 45, plus Anna Ivanenko, care a făcut un meci foarte bun la debut în tricoul CSM. Handbalsitele au trecut şi la partea de spectacol, cu un gol superb, o „aeriană” cu Irina Neacşu la finalizare. În minutul 50, Andreea Olariu a marcat pentru 37-16. Liviu Andrieş rulează tot lotul, Alina Ciuchiatu în poartă, Bianca Chiriţă pe post de pivot şi CSM face 38-17 în min 55. Finalul de meci a fost la discreţia gorjencelor care au închis tabela cu golul marcat de Ira Zinatullina. Scor final: CSM Târgu Jiu – CSU Timişoara 41-20 şi formaţia noastră rămâne liderul Seriei B.

Liviu Andrieș, antrenor CSM Targu Jiu – Declarații după partida CSM Târgu Jiu – CSU Timișoara, scor 41-20

Comment here