Handbal

Divizia A / Seria B / Turneul 2 / Târgu Jiu, 11-14 februarie / CSM Târgu Jiu – CSM Deva 32-26. CSM Târgu Jiu, VICTORIE în derby-ul Seriei B

CSM Târgu Jiu a câştigat derby-ul Seriei B din Divizia A la handbal feminin. Echipa antrenată de Liviu Andrieş şi Andrei Enache s-a impus cu 32-26 în faţa formaţiei CSM Deva. La pauză cele două echipe se aflau la egalitate, scor 14-14. Victoria de astăzi menţine echipa gorjeană pe prima poziţie în Seria B.

Pas important făcut astăzi de formaţia din Târgu Jiu în lupta pentru supremaţie în Seria B a Diviziei A. La capătul unei partide spectaculoase şi cu multe răsturnări de situaţie, CSM Târgu Jiu s-a dovedit în cele din urmă a fi echipa mai bună. Rând pe rând cele două echipe au trecut la conducere pe tabela de marcaj, dar CSM Târgu Jiu a gestionat mai bine finalul meciului şi a reuşit să îşi treacă în cont a şasea victorie din această ediţie de campionat.

În prima parte a meciului, presiunea obiectivului fixat şi miza unui astfel de meci şi-a pus amprenta în multe rânduri asupra jocului elevelor lui Liviu Andrieş, lucru speculat de formaţia din Deva. Au fost câteva minute bune cu un uşor plus pentru formaţia din Deva, care a condus pe tabelă la un gol sau două diferenţă. CSM Târgu Jiu nu a cedat şi a echilibrat meciul. Mai mult, finalul primei părţi a aparţinut echipei gorjene care a egalat situaţia pe tabelă, scor 14-14.

Partea secundă a fost dominată clar de jucătoarele lui Liviu Andrieş, care au avut un finiş mai bun. Jucătoare tinere, dar ambiţoase, multe dintre ele aflate la primul meci cu o asemenea miză, handbalistele de la CSM Târgu Jiu şi-au găsit resursele necesare pentru a contracara jocul echipei adverse şi pentru a-şi securiza prima poziţie din clasament. Cu un joc bun pe partea defensivă, cu o „poartă” care şi-a făcut din plin datoria, dar şi cun joc mult mai exact pe parte ofensivă, CSM Târgu Jiu a terminat în forţă partida cu contracandidata din Deva, scor final 32-26. O victorie extrem de importantă, mai ales pentru moralul handbalistelor gorjence, dar şi un pas mare în lupta pentru calificarea în barajul de promovare în Liga Florilor.

CSM TÂRGU JIU: Sara Abed-Kader 12 intervenţii, Bianca Aron 6 intervenţii, Alina Ciuchiatu – Lia Cosma 10g, Ira Zinatullina 8g, Bianca Stanca 3g, Mihaela Obedeanu 3g, Diana Şamanţ 2g, Anna Ivanenko 2g, Florentina Moisin 2g, Irina Neacşu 1g, Francesca Petruţa Argylean 1g, Mădălina Olariu, Andreea Olariu, Valentina Toader, Bianca Chiriţă. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache.

Ira Zinatullina a fost una dintre cele mai bune jucătoare din formatia antrenata de Liviu Andries. Handbalista a dat startul revenirii echipei gorjene în repriza secundă. Iată ce a declarat Ira Zinatullina după meciul câştigat de CSM Târgu Jiu.

Ira Zinatullina(audio)

Liviu Andrieş a declarat imediat după victoria cu Deva, că CSM Târgu Jiu a făcut un pas mare către îndeplinirea obiectivului. Liviu Andrieş a vorbit şi despre momentul cheie al meciului.

Liviu Andrieş, antrenor CSM Târgu Jiu (audio)

CLASAMENT HANDBAL FEMININ
DIVIZIA A / SERIA B /
SEZON 2020-2021

Loc.EchipaMP
1.CSM Târgu-Jiu618
2.CSM Deva615
3.CS Gloria Bistrița612
4.CSU Oradea69
5.CSU Timişoara64
6.CNE Sf. Gheorghe62
7.CSU Resiţa61

Comment here