Handbal

Divizia A, Seria B, Etapa 23 / CSM Târgu Jiu – CS Arena Târgu Mureş 41-23 / CSM Târgu Jiu, promovată matematic în Liga Florilor!

CSM Târgu Jiu a înregistrat vineri, 29 aprilie, cea de-a 17-a victorie consecutivă din acest campionat şi a obţinut matematic promovarea în Liga Florilor. Echipa pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache a trecut de CS Arena Târgu Mureş, scor 41-23, într-un meci care a contat pentru etapa a 23-a din Seria B a Diviziei A.

Parcursul impecabil al handbalistelor a continuat şi în confruntarea cu echipa din Târgu Mureş. Gorjenecele au dominat autoritar partida şi s-au impus fără probleme, într-un meci în care a lipsit Sabine Klimek, accidentată, dar în care Liviu Andrieş a rulat tot lotul avut la dispoziţie. Doar primele cinci minute au fost ceva mai echilibrate. Florenţa Ilie a deschis meciul cu două goluri, echipa oaspete a punctat şi ea pentru 2-1. Iulia Andrei a marcat din 7m, dar mureşencele au înscris şi după primele cinci minute de joc tabela indica 3-2 pentru Târgu Jiu. Au urmat apoi câteva acţiuni purtate în viteză, cu Pal Ceandani în prim plan. Jucătoarea CSM-ului a înscris 4 goluri consecutive. De pe semicerc a punctat şi Valentina Toader, iar scorul a devenit 8-3 pentru CSM Târgu Jiu după 10 minute de joc. CSM Târgu Jiu şi-a intensificat presiunea la poarta adversă, iar Ira Zinatullina şi Alexandra Gavrilă şi-au trecut şi ele numele pe lista marcatoarelor. La jumătatea primei reprize, Florenţa Ilie a venit cu o execuţie de efect şi CSM Târgu Jiu a urcat la 12-6. Pal Ceandani mai pune un gol în contul ei, în timp ce Valentina Toader şi Iulia Andrei duc scorul la 15-8 în minutul 20. Ira Zinatullina, gol superb din aruncare, iar Florenţa Ilie, din extremă, mai pune un gol în dreptul ei, scor 17-8 în minutul 25. Ira Zinatullina nu poate fi oprită de apărarea adversă, iar Pal Ceandani face o repriză excelentă şi îşi trece al şaselea gol în contul ei, scor 19-8. Repriza se încheie la +10 pentru CSM Târgu Jiu, scor 19-9.

Repriza secundă a debutat cu un gol al mureşencelor, după care Anna Ivanenko şi Bianca Chiriţă au punctat şi ele pentru CSM Târgu Jiu, scor 21-10. Trimise în teren de Liviu Andrieş, Bianca Stanca, Gabriela Frunză şi Andreea Olariu şi fac foarte bine treaba şi duc scorul la 28-12 în minutul 40 al meciului. Urmează două faze duse la bun sfârşit de Mihaela Obedeanu, care înscrie două goluri consecutive în poarte Mureşului şi scorul devine 30-14 în minutul 45. Acţiunile CSM-ului continuă cu Stanca, Olariu şi Obedeanu pentru 33-17 în minutul 50. Gabriela Frunză, din extremă, Bianca Chiriţă, după un contraatac, iar Mihaela Obedeanu, cu poftă de joc, duc scorul la 38-20 în minutul 55. Anna Ivanenko aruncă în forţă şi nu-i dă nicio şansă portăriţei adverse, iar Mihaela Obedeanu face cea mai bună repriză a ei de când a revenit după o accidentare şi înscrie pentru 40-22. Scorul final este stabilit de Bianca Stanca, 41-23 pentru CSM Târgu Jiu. 

Pal Ceandani, cu 6 goluri marcate a fost cea mai bună marcatoare a echipei din Târgu Jiu, fiind urmată de Mihaela Obedeanu, cu 5 goluri. 

Liviu Andrieş a fost mulţumit de prestaţia elevelor sale într-un meci în care nu s-a pus în niciun moment problema învingătoarei şi la capătul căruia CSM Târgu Jiu a obţinut promovarea matematică în Liga Florilor.

Liviu Andrieş, antrenor CSM Târgu Jiu: „A fost un joc pe care l-am controlat de la un capăt la celălalt, în care nu s-a pus problema învingătoarei, toate fetele au avut minute de joc și ne bucuram pentru încă o victorie și de promovarea matematica în Liga Florilor. Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut în aceasta mare realizare și îi așteptăm în continuare alături de noi”.

CSM Târgu Jiu: Alina Ciuchiatu, Elena Marica Bercu, Cristina Popovici, Bianca Chiriţă 2g, Bianca Stanca 4g, Andreea Olariu 2g, Valentina Toader 3g, Anna Ivanenko 4g, Ira Zinatullina 3g, Gabriela Frunză 4g, Alexandra Gavrilă 1g, Pal Ceandani 6g, Florenţa Ilie 4g, Iulia Andrei 3g, Mihaela Obedeanu 5g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. 

DIVIZIA A  SERIA B
ETAPA 23 
Vineri 29 aprilie 2022 / Ora 13.00
CSM Târgu Jiu – CS Arena Târgu Mureș 41-23(19-9)

Comment here