FotbalJuniori

Debut și pentru cei mai mici fotbaliști din cadrul secției de fotbal a CSM Târgu Jiu. Joi, 20 octombrie, Grupa 2014-2015, pregătită de Sorin Vintilescu, a disputat primul meci

Ziua de joi, 20 octombrie, a fost una foarte importantă pentru secția de fotbal a CSM Târgu Jiu. A fost ziua debutului pentru cei mai mici fotbaliști din cadrul secției de fotbal, Grupa 2014-2015, pregătită de Sorin Vintilescu. ”Piticii” CSM Târgu Jiu au disputat primul lor meci. Și-au măsurat forțele, pe terenul de la Școala nr.12, cu cei de la Luceafărul Târgu Jiu. 

Fără îndoială va fi o zi de care cei mici își vor aduce aminte cu mare plăcere. După o lună de antrenamente a venit și momentul mult așteptat: debutul, ziua primului lor meci. Pe terenul sintetic din curtea școlii, puștii CSM-ului au făcut încălzirea cu zămbetul pe buze și cu privirile ațintite asupra antrenorului, sorbind parcă fiecare indicație, fiecare sfat, dar și cu gândul la momentul cel mai așteptat, fluierul de start al partidei. Apoi, cu entuziasmul și emoțiile specifice vârstei, mezinii clubului nostru au trecut la joc. A fost primul lor meci împreună, iar pentru mulți dintre acești pitici simpatici a fost primul meci din viața lor. Au alergat, au luptat pentru fiecare minge, s-au bucurat atunci când au dat gol, s-au întristat atunci când au primit gol, iar de pe margine puteai vedea câtă emotie și bucurie poate genera un joc de fotbal. S-a văzut pe fețele lor plăcerea de a juca fotbal, iar pentru mulți dintre ei, ziua de joi, 20 octombrie, rămâne o amintire de care își vor aduce aminte cu mare plăcere peste ani: amintirea primului meci.  

Emoționat de modul în care cei mici au trăit prima partidă din viața lor a fost și Sorin Vintilescu. Antrenorul le-a făcut și o promisiune celor mici. ”După doar o lună de antrenamente, piticii CSM-ului (grupa 2014-2015) au disputat azi primul lor meci împreună. Pentru mulți dintre ei a fost primul meci din viața lor. Suntem la început de drum, înca la abecedar, dar avem timpul de partea noastră. Avem de parcurs un drum lung și greu împreună, dar îi asigur pe copii că o să zâmbim la fiecare pas. Azi am avut ca scop să simțim bucuria atunci când marcăm un gol, dar și tristețea atunci când primim gol. Am gustat și din paharul fericirii, dar si al tristeții, dar important este că am văzut copiii simțindu-se bine”, a declarat Sorin Vintilescu.

CSM Târgu Jiu – Grupa 2014-2015 – Lot de jucători – Bușe-Dan Răducu, David Căruntu, Denis Peptenaru, Rareș Miuț, David Fânaru, Alexandru Negrea, Sebastian Dondera, Darius Șetran,  Andrei Pacioagă, Efrem Paicu, Andrei Căpătaru, David Diaconescu, Teodor Popescu, Alexandru Blaj. Antrenor: Sorin Vintilescu. Au marcat la debutul echipei Răducu Bușe-Dan și Darius Șetran.

La scurt timp după ce s-au retras din activitatea competițională, foști fotbaliști ai echipei Pandurii, s-au decis să îmbrățișeze cariera de antrenor. După câțiva ani de activitate la diverse cluburi, o parte dintre acești antrenori au fost cooptați la CSM Târgu Jiu, la secția de fotbal, într-un proiect ambițios, aflat la început de drum, care le-a oferit foștilor fotbaliști oportunitatea de a prelua mai multe grupe de copii, iar perspectivele sunt încurajatoare. Spunem asta pentru că sute de copii s-au înscris la preselecții în vara acestui an, începând de la cei născuți în 2015 până la cei născuți în 2009. Printre cei care s-au alăturat acestui proiect se numără și fostul atacant al echipei Pandurii, Sorin Vintilescu, care a fost desemnat să preia grupa cu cei mai mici juniori, născuți 2014-2015. 

”Îmi face mare plăcere să lucrez cu copiii și încerc să-i învăț tot ce știu și să le insuflu dragostea față de fotbal. E minunat să poţi transmite copiilor, generaţiilor care vin, cunoştinţele  pe care le-ai acumulat”, ne spunea Sorin Vintilescu, atunci când s-a alăturat proiectului fotbalistic juvenil de la CSM Târgu Jiu. 

Sorin Vintilescu ne-a declarat că așteaptă în continuare, la preselecții, copii născuți 2014-2015. Cei cu aptitudini reale se pot alătura celorlalți juniori care fac deja parte din familia CSM Târgu Jiu. Relații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0765675656.

 

Comments (1)

  1. Sunt mai mult decat fericit sa descopar acest site. Vreau sa va multumesc pentru timpul acordat pentru aceasta lectura deosebit de minunata!! Cu siguranta mi-a placut fiecare parte din ea si te-am salvat ca preferat pentru a te uita la lucruri noi pe blogul tau.|

Comment here