BaschetJuniori

Debut în forţă pentru baschetbaliştii U13 de la CSM Târgu Jiu. Grupa U13, antrenată de Carlos Popescu, a înregistrat două victorii şi o înfrângere în turneul de debut de la Târgu Jiu

Debut în forţă pentru baschetbaliştii U13 de la CSM Târgu Jiu. Grupa U13, antrenată de Carlos Popescu, a înregistrat două victorii şi o înfrângere în turneul de debut  din noul sezon, ediţia 2022-2023. Cei mai mici baschetbalişti ai clubului nostru au înregistrat victorii categorice cu ACS Juniors Craiova şi SCM U Craiova şi au pierdut cu ACS Champions București-Craiova. ”Un debut de campionat pe măsura așteptărilor, încheiat cu un bilanț favorabil. Cele două victorii ne dau încredere, dar și șansa accederii în faza a 2-a acestui sezon competiţional”, a fost concluzia antrenorului Carlos Popescu, după primul turneu din acest sezon.

Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, 14 ianuarie, respectiv 15 ianuarie, Sala ”Voievod Litovoi” din Târgu Jiu a găzduit meciurile din cadrul turneului de debut din Grupa H, în care a fost repartizată CSM Târgu Jiu. Din această serie mai fac parte ACS Juniors Craiova, SCMU Craiova şi ACS Champions București-Craiova.

Baschetbaliştii U13 au începutul cu dreptul primul turneu din acest campionat. Echipa pregătită de Carlos Popescu a întâlnit în primul meci una dintre reprezentantele Craiovei în această grrupă, ACS Juniors Craiova. Meciul a fost la discreţia mezinilor de la Târgu Jiu. Băieţii lui Carlos Popescu au dominat categoric partida, iar scorul nu mai lasă loc de comentarii. CSM Târgu Jiu s-a impus cu 114-14. Evoluţia din primul meci a avut o continuare şi în cel de-a doua partidă a zilei, contra echipei SCM U Craiova. La fal ca şi în prima confruntare, CSM Târgu Jiu a dominat copios meciul şi s-a impus fără probleme, scor 122-7. Cu o oarecare doză de oboseală după primele două meciuri, gorjenii au cedat în meciul de duminică. Au dat peste ACS Champions București-Craiova, care s-a impus cu 87-58. Carlos Popescu consideră că bilanţul este unul favorabil echipei gorjene, care deschide drumul către calificarea în faza a doua a campionatului. Antrenorul echipei gorjene speră ca până la următorul turneu să remedieze din probleme apărute în ultimul meci al turneului de la Târgu Jiu.

Carlos Popescu, antrenor Grupa U13 Masculin a CSM Târgu Jiu: ”Un debut de campionat aş putea spune pe măsura așteptărilor, încheiat cu un bilanț favorabil al echipei noastre, cu două victorii din trei posibile. Cele două victorii ne dau încredere, dar și oarecum șansa accederii în faza a 2-a a acestui sezon competitional, evident dacă prestația jucătorilor se va demonstra a fi optimă în manșa retur, care se dispută în același format al grupei H. Ca și o apreciere în privința ultimului joc, adjudecat de Champions București-Craiova(87-58), nu sunt sub nicio formă mulțumit. Băieţii au avut suficiente ezitări, atât în faza de atac dar, cu siguranță, înfrângerea se datorează problemelor din defensivă. Sperăm în timpul extrem de scurt rămas până la disputarea returului, practic weekendul următor, să reușim să diminuăm suficient problemele din defensivă pentru a accede fără probleme în faza a 2-a a Campionatului Național U13. Sper ca la primul antrenament ce urmează, să observ optimismul obținut prin cele două victorii consecutive, dar și capacitate de conlucrare colectivă pentru diminuarea problemelor din defensivă. Sperăm să ne pregătim cât mai bine săptămâna aceasta!”.

CSM Târgu Jiu: Matei Scornea, Darius Savu, Luca Pop Manta, Vladimir Gugea, Rareş Staicu, Radu Puiu, Dorel Sandu, Tudor Crîngulescu, Rareş Gionea, Paul Popescu, Andrei Popescu, Mario Vezure, Alexandru Aniniş, Rareş Ciobanu. Antrenor: Carlos Popescu.

JUNIORI BASCHET MASCULIN
Campionatul Național U13
Târgu Jiu, 14-15 Ianuarie
2023, Sala ”Voievod Litovoi”
Grupa H / Turneu 1
Sâmbătă, 14.01.2023, Ora 12.00
CSM Târgu Jiu – ACS Juniors Craiova  114-14
Sâmbătă, 14.01.2023, Ora 18.30
CSM Târgu Jiu – SCMU Craiova 122-7
Duminică, 15.01.2023, Ora 11.30
CSM Târgu Jiu – ACS Champions București-Craiova 58-87

Comment here