Handbal

Cupa României/Liviu Andrieş, mulţumit după meciul cu Craiova: ,,Sper să fim o nucă tare pentru toate echipele”

CSM Târgu-Jiu a oferit o replică dârză Craiovei în meciul din Cupa României. Iubitorii handbalului au luat cu asalt Sala Sporturilor, tribuna principală a Polivalentei devenind neîncăpătoare la cel mai tare meci al sezonului.

Echipa noastră nu a avut trac în faţa unui public numeros, ba chiar au pus mari probleme formaţiei vizitatoare în prima repriză. Bogdan Burcea a mers pe o formulă cu mai puţine jucătoare de bază, dar asta avea să o coste pe fosta câştigătoare a Cupei EHF, care s-a văzut condusă cu 4 goluri, 11-7. Văzând că nu e de glumă cu gorjencele, antrenorul Craiovei a apelat la titularele obişnuite, iar SCM a întors scorul până în pauză, 11-12, în ciuda paradelor de senzaţie ale portăriţei Marina Dumanska. Probabil muştruluite la cabine, oaspetele au fost mult mai atente în mitanul secund, şi nu au mai cedat iniţiativa. S-a terminat 23-30, dar impresia generală e că la CSM, cu un buget mai consistent, handbalul poate ataca promovarea în prima ligă.

Ira Zinatullina a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor, cu 8 goluri. De asemenea, Cristina Predoi a evoluat foarte bine la meciul de debut, şi a marcat de 5 ori.

„Ţin să le felicit pe fetele mele pentru că s-au ridicat la nivelul adversarelor. Din păcate, s-a văzut clar lipsa noastră de experienţă în momentele importante ale jocului, dar una peste alta cred că toată lumea din sală şi, în principal eu, suntem mulţumiţi de fete. Au făcut o primă repriză extraordinară, iar până la final tot jocul a fost nemaipomenit pentru noi pentru că am întâlnit una dintre echipele puternice ale campionatului nostru, care a câştigat o cupă europeană şi suntem mulţumiţi de prestaţia pe care am avut-o. În prima parte a jocului, domnul Burcea a folosit jucătoarele care au jucat mai puţin, şi după ce a văzut că e groasă a introdus jucătoarele cu experienţă şi s-a făcut diferenţa. Cristina Predoi şi Andreea Rotaru sunt două jucătoare care vor aduce un plus echipei noastre, sperăm să începem şi campionatul cu dreptul. Sperăm ca acest frumos proiect să continue la Târgu-Jiu, iar în următorii doi-trei ani să fim o nucă tare pentru toate echipele din Liga Florilor”, a spus antrenorul gazdelor, Liviu Andrieş.

,,Secundul” doljencelor, Costin Dumitrescu, a admis că începutul de joc putea să le coste pe favorite. Antrenorul s-a declarat impresionat de ceea ce a văzut la Târgu-Jiu şi a spus că oraşul merită să revină în prim-planul handbalului autohton.

,,Adversarele noastre au luat meciul foarte serios şi asta s-a văzut în prima repriză. Noi am fost visători, am crezut că venim, facem foaia şi plecăm. Handbalul nu este aşa, dacă nu îl tratezi cu respect, asta se întâmplă. În loc să le odihnim pe fetele care trebuiau odihnite, a trebuit să le introducem ca să nu avem emoţii. Bineînţeles, în repriza a doua, lucrurile s-au schimbat, am câştigat şi ne-am atins obiectivul. Atmosfera a fost fantastică, fetele de la Târgu-Jiu sunt pe un drum foarte bun. Oraşul acesta merită handbal de primă ligă, pentru că este un oraş cu tradiţie în acest sport. Mi-a plăcut tot ce am văzut aici”, a afirmat Dumitrescu.

CSM: Dumanska, Ciuchiatu – Chiriţă, Stanca (1), Rotaru(1), Popescu, Olariu A. (2), Diaconescu (2), Toader, Olariu M. (3), Zinatullina (8), Frunză (1), Predoi (5)

CSM Târgu-Jiu revine în campionat sâmbătă, 18 ianuarie, cu deplasarea de la CSU Târgovişte. Meciul începe la ora 11.00.

Comment here