BoxJuniori

Cupa României la Box pentru Juniori, Iași (8-14 Mai). Amelian Istrătescu, la categoria 75 de Kg, va reprezenta CSM Târgu Jiu la competiția din Moldova

Amelian Istrătescu va participa în această săptămână la una dintre cele mai puternice competiții juvenile pe plan intern, Cupa României la Box pentru Juniori. Competiția se desfășoară în perioada 8-14 mai, la Iași. Juniorul Amelian Istrătescu, pregătit la CSM Târgu Jiu de antrenorul Petrișor Gănănău, va urca în ring la categoria de greutate 75 de Kg. ”Amelian este foarte bine pregătit, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Sportivul nostru așteaptă cu nerăbdare să evolueze în această competiție”, a declarat antrenorul Petrișor Gănănău, înainte de plecarea spre Moldova.

Competiția din Moldova este una extrem de importantă, având în vedere că juniorii cu cele mai bune rezultate la Cupa României vor fi selectați pentru a reprezenta România pentru Campionatul European de Juniori din luna iulie a acestui an. După cum am anunțat la momentul respectiv, talentatul junior Amelian Istrătescu, legitimat la CSM Târgu Jiu, pregătit de fostul mare campion la box, Petrișor Gănănău, a fost deja convocat la Lotul Național de Box al României, în perioada 9-19 februarie 2023, la Călărași. Amelian Istrătescu s-a pregătit în cantonamentul respectiv alături de cei mai buni pugiliști juniori din România. În stagiul centralizat de la Călărași, juniorul gorjean s-a antrenat sub atenta îndrumare a antrenorului Petrișor Gănănău și a oficialilor de la Federația Română de Box. Acum, la Cupa României, Amelian Istrătescu are șansa de a face pasul decisiv pentru a reprezenta România la o competiție de mare anvergură. Nu va fi ușor, dar delegația gorjeană merge cu gânduri mari în Moldova. Antrenorul Petrișor Gănănău are mare încredere în elevul său că va face un turneu foarte bun. Gănănău spune că Amelian este pregătit din toate puncte de vedere pentru Cupa României. Amelian va intra în ring la categoria 75 de Kg. 

Petrișor Gănănău, antrenor secția box CSM Târgu Jiu:  ”Amelian este foarte bine pregătit, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Sportivul nostru așteaptă cu nerăbdare să evolueze în această competiție. Vrem să le mulțumim tuturor celor care ne susțin și în special domnului director Robert Bălăeț pentru implicare. Mergem cu încredere la Iași, pentru că ne dorim la secția de box a CSM Târgu Jiu să facem performanță, atât pe plan intern, cât și pe plan internațional”.

Comment here