BoxJuniori

Cupa României la Box Feminin pentru Junioare, Ploiești( 24-28 mai). Pugilista Alisia Bîrzava va debuta pentru CSM Târgu Jiu într-o competiție oficială

Secția de box a CSM Târgu Jiu se pregătește pentru o nouă premieră. Pugilista Alisia Bîrzava va debuta pentru CSM Târgu Jiu într-o competiție oficială. Sportiva, născută în 2008, legitimată la CSM Târgu Jiu, va participa la Cupa României la Box Feminin pentru Junioare, Tineret și Senioare, eveniment care se desfășoară pe parcursul acestei săptămâni la Ploiești. Pregătită de antrenorul Petrișor Gănănău, Alisia Bîrzava va intra în ring, la junioare, în limitele categoriei 50 de Kg. ”Mergem la Ploiești cu încredere și ne dorim să ne întoarcem cu o medalie”, a declarat fostul mare pugilist Petrișor Gănănău, încrezător în șansele sportivei sale.

Anul 2023 a adus două momente importante în cadrul secției de box a CSM Târgu Jiu. După participarea în premieră a lui Amelian Istrătescu, la masculin, la Cupa României pentru Juniori, CSM Târgu Jiu se pregătește și la feminin pentru debutul oficial în Cupa României, la categoria de vârstă rezervată junioarelor. 

Ploieştiul va fi „capitala” boxului feminin românesc în această săptămână, oraș în care Federaţia Română de Box a decis să se organizeze Cupa României la Box Feminin pentru Cadete, Junioare, Tineret şi Senioare. Vor fi aproape 200 de sportive care vor lupta pentru medalii. Printre acestea se află și gorjeanca Alisia Bîrzava, la debutul oficial pentru CSM Târgu Jiu.

Alisia a început boxul în urmă cu doi ani, sub îndrumarea antrenorilor Leontina și Ninel Geică. De câteva luni, sportiva a fost legitimată la CSM Târgu Jiu. Aici, sub atenta îndrumare a antrenorului Petrișor Gănănău, Alisia s-a pregătit pentru competițiile oficiale.  

Alisia va întra în ring la categoria de vârstă rezervată junioarelor în limita categoriei 50 de Kg, iar în primul meci va lupta cu Rebeca Mihaela Muller, din Drobeta Turnu Severin.

”Mergem la Ploiești cu încredere și ne dorim să ne întoarcem cu o medalie”, a declarat Petrișor Gănănău, chiar înainte de plecarea spre Ploiești. Antrenorul gorjean are încredere în potențialul sportivei sale și speră ca la debutul pentru CSM Târgu Jiu, Alisia să urce pe podium.

Alisia Bîrzava a tras din greu la antrenamente pentru a se prezenta în forma cea mai bună la Cupa României.

 

 

Comment here