EHF EUROPEAN LEAGUE WOMAN 2023-2024Handbal

CSM Târgu Jiu, debut cu VICTORIE în Europa! CSM Târgu Jiu – Onnereds HK 29-27

CSM Târgu Jiu a debutat cu victorie în Europa! Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache a reușit să câștige, scor 29-27, la pauză 17-14, prima partidă din dubla confruntare cu Onnerdes HK, din Suedia, din Turul 3 EHF European League Women. ”Este o victorie și trebuie să ne bucurăm de acest lucru. Este prima noastră participare în cupele europene. Este o victorie care ne dă moral, dar trebuie să fim foarte atenți la meciul de duminică”, a declarat antrenorul Liviu Andrieș, după prima victorie europeană a CSM Târgu Jiu.

Emoții, bucurie, handbal spectacol, și o primă victorie europeană pentru CSM Târgu Jiu, care a început cu dreptul aventura în Europa. În fața a peste 1000 de spectatori, care au luat cu asalt Sala Sporturilor din Târgu Jiu, pentru a asista la debutul european, echipa lui Liviu Andrieș a reușit să se impună cu 29-27. Gorjencele au acum prima opțiune pentru calificarea în Grupele EHF.

Emoțiile debutului european și-au spus cuvântul în primele zeci de secunde ale confruntării, când echipa suedeză a marcat rapid de două ori în poarta echipei din Târgu Jiu. Replica a venit de la coordonatorul de joc al grupării gorjene, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă, care a marcat un gol istoric, la capătul primelor două minute de joc. Primul gol în Europa pentru CSM Târgu Jiu! Handbalistele noastre au prins curaj și Laura Moldovan a reușit să egaleze situația pe tabela de marcaj, scor 2-2. Mai mult, la capătul primelor 5 minute de joc, Angela Pușcaș, revenită în angrenajul formației noastre, a reușit să aducă primul avantaj pentru echipa din Târgu Jiu, în uralele publicului gorjean, care a început să scandeze: ”România! România!”. Onnereds a egalat pe tabelă, dar Laura Moldovan a găsit o nouă breșă în apărarea suedezelor și-a marcat pentru 4-3. Nordicele au egalat, dar Sabine Klimek a trimis la rădăcina barei, fără șansă pentru portarul advers și CSM Târgu Jiu a revenit în avantaj, scor 5-4, avantaj pe care handbalistele lui Liviu Andrieș nu l-au mai cedat până la finalul partidei. Alexandra Gavrilă a marcat din nou pentru 6-4, în minutul 10. Suedezele au redus din diferență, dar Laura Moldovan s-a înălțat peste apărarea nordicelor și-a făcut 7-5. Andreea Chiricuță a fost trimisă pentru prima dată la linia de 7 metri, de acolo de unde extrema CSM-ului a marcat pentru 8-6. Laura Moldovan, greu de oprit în primul sfert de oră al meciului a dus scorul la 9-7. Din extremă, Florența Ilie a urcat diferența la +3, scor 10-7, spre mulțumirea publicul gorjean, care  nu a contenit să încurajeze echipa. ”CSM! CSM” sau ”România! România!” răsuna în Sala Sporturilor, în timp ce Ekaterina Dzhukeva își trecea în cont câteva prade, iar Sabine Klimek, Laura Moldovan, Ana Ciolan și Andreea Chiricuță, au marcat rând pe rând pentru 14-10. Suedezele au avut câteva momente bune și-au redus din diferență, scor 14-12. Andreea Chiricuță, de la 7 metri și Florența Ilie, foarte bine infiltrată pe semicerc, au marcat pentru 16-13. Suedezele au recuperat, cu noroc, o minge și-au marcat pentru 16-14. Ultima acțiunea primei reprize a aparținut gorjencelor, iar Angela Pușcaș, cu o pătrundere senzațională, care a prins pe picior greșit apărarea nordicelor, a marcat pentru 17-14, scor cu care s-a încheiat prima repriză. 

Revenite de la cabine, handbalistele lui Liviu Andrieș au început repriza secundă cu gol. Ana Ciolan și-a făcut bine treaba pe semicercul advers și a urcat la +4 diferența pe tabelă, scor 18-14. Suedezele au venit însă cu o replică de trei goluri consecutive și s-au apropiat periculos pe tabelă, scor 18-17. Publicul a simțit că echipa are nevoie de sprijin și cei peste 1000 de suporteri au început să susțină frenetic echipa lui Liviu Andrieș. S-a simțit imediat pe tabelă. Laura Moldovan și Angela Pușcaș au marcat pentru 20-17, în minutul 35 și 21-18, în minutul 36, prin Alexandra Gavrilă Frățilescu. După câteva atacuri ratate de ambele echipe, Angela Pușcaș și-a depășit adversarul direct și-a urcat scorul la 22-18, în minutul 40. Pe fondul paradelor Ekaterinei Dzhukeva, CSM Târgu Jiu a început să se simtă din ce în ce mai bine și în fază ofensivă. Sabine Klimek, Ana Ciolan și Andreea Chiricuță au mărit diferența la +5, scor 25-20, cea mai mare diferență de scor dintre cele două formații. Sudezele au echilibrat partida și-au avut o nouă serie de 3 goluri consecutive, pentru 25-23. Suporterii și-au continuat încurajările, simțind momentul greu al echipei, iar Alexandra Gavrilă și Angela Pușcaș au răspuns cu gol, pentru 28-24, în timp ce Ana Ciolan a punctat pentru 29-25. Suedezele au reușit să marcheze de două ori pe finalul meciului. S-a terminat 29-27 pentru CSM Târgu Jiu, care are în acest moment prima opțiune la calificare în Grupele EHF. 

Iată ce a declarat la conferința de presă antrenorul Liviu Andrieș, după debutul victorios în Europa. 

Iată ce a declarat după meci și autoarea a 3 goluri în poarta echipei suedeze, Sabine Klimek. 

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(15 intervenții), Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu – Bianca Ștefania Chiriță, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 5g, Angela Pușcaș 5g, Aura Teodora Popescu, Andreea Mihart, Mirabela Coteț, Andreea Chiricuță 4g, Laura Moldovan 6g, Ana Maria Lopătaru, Sabrina Lazea, Florența Ilie 2g, Ana Cătălina Ciolan 4g, Sabine Klimek 3g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

Duminică, 19 noiembrie, CSM Târgu Jiu și Onnereds vor juca de la ora 18.00, meciul doi din Turul 3 EHF European League Women.

 

 

 

Comment here