Handbal

CSM TÂRGU JIU, VICTORIE ÎN SFERTURILE DE FINALĂ ŞI CALIFICARE ÎN FINAL 4-UL CUPEI ROMÂNIEI! CSM Târgu Jiu – Dacia Mioveni 26-21

Seara magică pentru echipa de handbal feminin a CSM Târgu Jiu. Gorjencele s-au calificat în Final 4-ul Cupei României! Handbalistele pregătite de Liviu Andrieş şi Andrei Enache a trecut în sferturile de finală de CS Dacia Mioveni, scor 26-21, la pauză 10-13. ”Este încă un moment istoric pentru handbalul gorjean şi mă bucur că fac parte şi eu din acest moment. Trebuie să le felicităm pe fete şi să ne bucurăm de ceea ce am realizat”, a declarat la finalul meciului, antrenorul Liviu Andrieş. Aproape 1000 de spectatori au asistat la victoria echipei gorjene.

Liviu Andrieş şi-a legat numele de o nouă performanţă în handbalul gorjean. După promovarea istorică în Liga Florilor şi după parcursul bun din prima ligă, Liviu Andrieş a scris o nouă pagină de istorie pentru clubul gorjean: a reuşit calificarea cu echipa din Târgu Jiu, în premieră, în Final 4-ul Cupei României. Performanţa este cu atât mai excepţională, cu cât CSM Târgu Jiu este la primul sezon pe prima scenă a handbalului românesc. CSM Târgu Jiu merge în careul de aşi al Cupei României alături de CSM Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Dunărea Brăila. Final 4-ul se va disputa pe 20-21 mai.

Fără Angela Puşcaş, accidentată, dar cu Sabine Klimek într-o seară fenomenală, cu Alexandra Gavrilă, cea mai bună marcatoare a echipei noastre, cu Ana Ciolan, care a dus lupte grele pe semicercul advers, dar şi cu Ekaterina Dzhukeva, care a avut, pe final de meci, câteva intervenţii magistrale, CSM Târgu Jiu a reuşit să treacă de Dacia Mioveni, scor 26-21, la capătul unei partide cu două reprize diametral opuse şi cu răsturnări de situaţie pe tabelă.

A fost un meci cu o primă repriză mai bună pentru echipa oaspete, care a dominat jocul şi a ajuns la +5 pe tabelă, în mai multe rânduri, 6-11, 7-12 şi 8-13. Echipa din Mioveni a intrat la vestiare cu un avantaj de trei goluri, scor 10-13. Repriză secundă a aparţinut grupării gorjene, care şi-a turat motoarele la maximum şi-a întors rezultatul pe tabelă. Gorjencele s-au dezlănţuit pe final de meci şi au încheiat partida la +5 pe tabelă, scor 26-21. 

Handbalistele lui Liviu Andrieş şi-au reglat mai greu tirul în debutul partidei, care a aparţinut echipei din Mioveni, care a pus repede două goluri pe tabelă. Abia la capătul primelor 5 minute de joc, Mirabela Coteţ a găsit o breşă în apărarea agresivă a Mioveniului şi a reuşit primul gol al gorjencelor. Echipa oaspete a plusat în debutul meciului şi a ajuns la trei lungimi în faţa gorjencelor, scor 1-4, în minutul 7. Katarina Pavlovic a fost trimisă la linia de 7m şi-a redus din diferenţă în minutul 9, scor 2-4. A urmat un gol semnat Andreea Chiricuţă, pentru 3-4, şi CSM Târgu Jiu dădea semne de revenire. Alexandra Gavrilă şi-a început seria golurilor şi a menţinut diferenţa minimă pe tabelă, scor 4-5. Minute bune, elevele lui Andrieş nu au mai găsit drumul spre gol, în timp ce Mioveniul a urcat la +3, scor 4-7, în minutul 17. Andreea Chiricuţă a scăpat din marcaj pe extremă şi a înscris pentru 5-7. Alexandra Gavrilă a mai pus un gol în dreptul CSM-ului, dar echipa oaspete s-a desprins la +4, scor 6-11. Ira Zinatullina a reuşit să pătrundă prin agresiva apărare a Daciei şi a înscris pentru 7-12, dar echipa din Mioveni şi-a refăcut avantajul de 5 goluri, scor 7-12. Cristina Boian s-a descurcat bine în extremă şi a redus din diferenţă, dar Dacia parea echipa mai în formă în prima parte a meciului, şi a ajuns, din nou, la +5 pe tabelă, scor 8-13. Liviu Andrieş a trimis-o în teren pe Sabine Klimek, care şi-a făcut imediat simţită prezenţa în jocul echipei, dar şi pe tabelă, reuşind două goluri consecutive, scor 10-13, rezultat cu care s-a încheiat prima parte a jocului.

Deşi a început repriza secundă în inferioriate numerică, CSM Târgu Jiu a reuşit să înscrie prin Ana Ciolan, scor 11-13. A venit şi replica echipei oaspete, pentru 11-14, dar Sabine Klimek a reuşit un gol de senzaţie şi CSM Târgu Jiu s-a apropiat la două goluri, scor 12-14. Alexandra Gavrilă a dat tonul revenirii cu două goluri la rând, care au ridicat sala în picioare. CSM!CSM! scandau cei 1000 de suporteri prezenţi în sală, care nu au renuţat nicio clipă să-şi încurjeze echipa, la fel cum nici fetele lui Liviu Andrieş nu au renunţat la luptă. Katarina Pavlovic, în două rânduri, Andreea Chiricuţă şi Ana Ciolan au răsturnat tabela din Sala Sporturilor, care a devenit un adevărat vulcan. Scor 18-16, în minutul 47. Mioveniul a dat imediat replica şi a egalat situaţia, scor 18-18, în minutul 50. Se anunţa un final de meci pe muchie de cuţit. CSM Târgu Jiu a preluat conducerea prin golul marcat de Alexandra Gavrilă. Dzhukeva a început să scoată mingi importante, iar Ana Ciolan să înscrie. Trei goluri la rând a reuşit pivotul CSM Târgu Jiu care a dus scorul la 22-19, spre imensa bucurie a publicului din Târgu Jiu. Mioveniul s-a apropiat la două goluri, dar Dzhukeva s-a opus din nou magistral. Sabine Klimek, cu un joc excepţional în această partidă, a punctat pentru 23-20 şi Final 4-ul era tot mai aproape. Mioveniul a punctat din nou, dar Alexandra Gavrilă a avut o nouă execuţie de excepţie. Un gol pentru Final 4! 24-21 arăta tabela în acel moment, când se intra în ultimul minut de joc, iar zarurile erau aruncate. Contraatac fulger, după o minge recuperată şi Pavlovic a dus scorul la 25-21. Ultima acţiune a meciului a adus o aruncare de la 7m. Oana Bucă a reuşit să înscrie şi să stabilească scorul final al partidei: 26-21. Un rezultat care a consemnat  o calificare meritată în careul de aşi al Cupei României. 

Cea mai bună marcatoare din tabăra gorjeană a fost Alexandra Gavrilă. Centrul echipei noastre a făcut un meci excepţional şi a reuşit 6 goluri. Pivotul Ana Ciolan a marcat de 5 ori în poarta Mioveniului. 4 goluri a reuşit Sabine Klimek, la capătul unei evoluţii remarcabile. Tot 4 goluri a reuşit şi croata Katarina Pavlovic, care a avut şi ea o evoluţie solidă în acest meci. Extrema Andreea Chiricuţă a terminat meciul cu 3 goluri. Ira Zinatullina, Mirabela Coteţ, Cristina Boian şi Oana Bucă au contribuit fiecare cu câte un gol la victoria echipei din Târgu Jiu. 

Liviu Andrieş, antrenorul care continuă să scrie istorie la Târgu Jiu, şi-a felicitat jucătoarele pentru această performanţă şi le-a mulţumit spectatorilor pentru susţinere. Liviu Andrieş a făcut şi o scurtă radiografie a meciului.

”Pe final s-a văzut că am fost echipa mai bună. Mă bucur că am reuşit să pun umărul la această victorie”, a declarat la finalul meciului Sabine Klimek. Centrul echipei noastre a intrat foarte bine în meci şi prin prestaţia sa a reuşit să schimbe cursul partidei. A reuşit şi 4 goluri în poarta Mioveniului, marcate în momente cheie. Iată ce a declarat la final de meci, Sabine Klimek, una dintre cele mai bune jucătoare din acest meci. 

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Bianca Chiriţă, Oana Maria Bucă 1g, Alexandra Gavrilă 6g, Florina Valentina Trică, Elena Marica-Bercu, Mirabela Coteţ 1g, Ira Zinatullina 1g, Andreea Chiricuţă 3g, Pal Ceandani, Florenţa Ilie, Iulia Andrei, Ana Ciolan 5g, Cristina Diana Boian 1g, Katarina Pavlovic 4g, Sabine Klimek 4g. Antrenor principal: Liviu Andrieş. Antrenor secund: Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Gore Albici.

HANDBAL FEMININ
CUPA ROMÂNIEI RÂURENI
SEZON 2022-2023

SFERTURI DE FINALĂ

CSM TÂRGU JIU vs. CS DACIA MIOVENI 26-21(10-13)

JOI 9 MARTIE 2023, ORA 18.00
SALA SPORTURILOR DIN TÂRGU JIU

Comment here