Handbal

CSM Târgu Jiu, VICTORIE! CSM Târgu Jiu – CS Măgura Cisnădie 29-28. Galerie FOTO

CSM Târgu Jiu a înregistrat duminică, 9 octombrie, a doua victorie din acest sezon, după ce elevele lui Liviu Andrieș și Andrei Enache au trecut de Măgura Cisnădie, scor 29-28, la pauză 17-11. Meciul a contat pentru etapa a-6-a din Liga Florilor. 

Aproape 1000 de suporteri au asistat duminică la a doua victorie a gorjencelor în Liga Florilor. Spectatorii veniți la sală s-au bucurat de un spectacol handbalistic de excepție, într-o partidă dominată în cea mai mare parte a sa de formația gorjeană, dar cu un final pe muchie de cuțit, interzis cardiacilor. 

Fetele noastre au intrat hotărâte să arate o altă față a echipei, după înfrângerea cu Slatina. Și au reușit din plin acest lucru. În prima parte a jocului, handbalistele pregătite de Liviu Andrieș și Andrei Enache au fost peste echipa adversă din toate punctele de vedere. CSM Târgu Jiu a fost echipa mai lucidă și care a dictat ritmul partidei. În timp ce apărarea și-a făcut cu prisosință treaba, jocul ofensiv a funcționat și el foarte bine. Partea a doua a fost una în care echipa oaspete a încercat să răstoarne rezultatul pe tabelă, dar fetele noastre au gestionat finalul de meci mai bine şi au învins o echipă de top din Liga Florilor, Măgura Cisnădie, ocupanta locului 4 în ediţia precedentă de campionat şi participantă în cupele europene. 

Înainte de debutul meciului, fetele au ținut să-i facă o surpriză plăcută primarului Municipului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, care astăzi și-a serbat ziua de naștere. Handbalistele au apărut cu un banner pe care scria ” La mulți ani, Marcel Romanescu!”. Edilul, un susținător înfocat al sportului din Târgu Jiu, a primit și un tricou din partea echipei de handbal, prin intermediul expertului sportiv Dan Ilieș, dar și o minge cu mesaje din partea baschetbaliștilor seniori de la CSM Târgu Jiu, minge care i-a fost oferită primarului Marcel Romanescu de către Adrian Roșu, coordonatorul secției de baschet. Recunoscut pentru implicarea și susținerea sportului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu a fost aplaudat de publicul prezent la Sala Sporturilor. La final de joc, fetele i-au oferit încă un cadou primarului Marcel Romanescu, victoria cu Măgura Cisnădie.

Partida a început bine pentru CSM Târgu Jiu, care a deschis jocul în extremă și Cristina Boian a marcat primul gol al partidei. A venit repede și egalarea, dar tot din extremă, Cristina Boian a făcut 2-1. Katarina Pavlovic s-a înălțat peste apărarea Cisnădiei și a făcut 3-1. Alexandra Gavrilă a găsit și ea breșa în apărarea ardelencele și tabela indica 4-2, la capătul primelor cinci minute de joc. Oana Bucă este trimisă să execute un 7m și scorul devine 5-2. Măgura Cisnădie vine cu replica și se apropie pe tabelă la doar un gol, 5-4, în minutul 10. CSM Târgu Jiu pune stăpânire pe meci și înscrie patru goluri la rând. Ana Ciolan, revenită în angrenajul echipei se descurcă bine pe semicerc, Katarina Pavlovic cu un nou șut în forță, Alexandra Gavrilă, care a pătruns foarte bine și Ira Zinatullina, cu o aruncare fără șansă pentru portarul adevers și după primul sfert de ora din joc, CSM Târgu Jiu conducea cu 9-4. Echipa din Cisnădie reduce din diferență, pentru 9-6, dar Cristina Boian, Katarina Pavlovic și Alexandra Gavrilă refac diferența de cinci goluri pe tabelă, 13-8, în minutul 24. Seria golurilor pentru CSM Târgu Jiu continuă cu Pal Ceandani, Angela Pușcaș și Ana Ciolan și CSM Târgu Jiu avea 17-10 pe tabelă, cea mai mare diferență de scor din meci. Un moment tensionat apare aproape de finalul primei reprize. Momente de panică, după ce jucătoarea echipei oaspete, Dana Abed Kader, a avut ceva probleme și a necesitat îngrijiri medicale. Jucătoarea și-a revenit și a fost aplaudată de toată sala. Ultima acțiune a primei reprize a aparținut echipei oaspete care a reușit să înscrie. La pauză: CSM Târgu Jiu – Măgura Cisnădie 17-11.

Debutul reprizei secunde a venit cu gol pentru Cisnădie, dar și cu replica gorjeană venită de la Angela Pușcaș, pentru 18-12. Echipa din Cisnădie are o perioadă bună de joc și încrie trei goluri consecutiv, scor 18-15. Seria echipei oaspete este întreruptă de Alexandra Gavrilă, pentru 19-15. Oana Bucă ajunge din nou la linia de 7m și menține avansul de patru goluri pentru CSM Târgu Jiu, scor 20-16. Măgura Cisnădie dă semne de revenire și se apropie la două goluri, scor 20-18. Ira Zinatullina se înalță în două rânduri peste apărarea adversă și scorul devine 22-19. Scorul este menținut și de cele două handbaliste din poarta CSM-ului. Ekatherina Dzhukeva scoate un 7m, iar Elena Marica Bercu are câteva intervenții de excepție. Katarina Pavlovic și Alexandra Gavrilă, principalele marcatoare ale CSM Târgu Jiu în acest meci duc scorul la 23-19, respectiv 24-20, în timp ce Pal Ceandani meține avansul de patru goluri pentru CSM, 25-21 în minutul 50. Cristina Boian mai pune un gol în dreptul echipei gorjene, 26-22. Urmează câteva momente bune pentru echipa oaspete, care reușește egalarea, scor 26-26, în minutul 57. CSM Târgu Jiu atacă cu toate forțele și obține o aruncare de la 7m, transformată și CSM are din nou avantaj, scor 27-26. Publicul este în picioare. Atmosfera este una incendiară în Sala Sporturilor. Se merge cap la cap. Cisnădie egalează, dar Katarina Pavlovici depășește toată apărarea echipei oaspete și aruncă sala în picioare, scor 28-27. Finalul este interzis cardiacilor. Măgura Cisnădie egalează din nou, scor 28-28. CSM Târgu Jiu găseșete resursele necesare pentru încă un atac. Angela Pușcaș pătrunde și înscrie pentru 29-28. Sala din Târgu Jiu devine un adevărat vulcan. Măgura Cisnădie mai are câteva secunde la dispoziție, dar fetele lui Andrieș au învățat ceva din finalul meciul cu Slatina și de această dată au blocat atacul celor de la Cisnădie și VICTORIE CSM Târgu Jiu. Felicitări handbalistelor noastre şi staff-ului tehnic pentru această victorie!

Iată ce a declarat antrenorul Liviu Andrieș la finalul jocului.

Cristina Boian a făcut un meci foarte bun. Extrema noastră a marcat 4 goluri în poarta Cisnădiei şi prin jocul ei a contribuit decisv la victoria grupării gorjene. Iată ce a declarat la final de meci extrema echipei noastre.

Cea mai bună marcatoare din tabăra echipei noastre a fost Alexandra Gavrilă cu 7 goluri marcate. E a fost urmată de Katarina Pavlovic, cu 5 goluri. 

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Elena Marica Bercu – Bianca Chiriță, Oana Maria Bucă 3g, Alexandra Gavrilă 7g, Angela Pușcaș 3g, Daniela Necula, Ira Zinatullina 3g, Adriana Țăcălie, Pal Ceandani 2g, Florența Ilie, Iulia Andrei, Ana Cătălina Ciolan 2g, Cristina Boian 4g, Katarina Pavlovic 5g, Sabine Klimek. Antrenor principal: Liviu Andrieș. Antrenor secund: Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Gore Albici.

După această victorie extrem de importantă, CSM Târgu Jiu a urcat pe locul 9 în clasament. Etapa viitoare, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, cu HC Zalău, meci programat pe 20 octombrie. 

 

Comment here