Baschet

CSM Târgu Jiu şi-a aflat adversarii din Cupa României

Pe 17 octombrie va începe noul sezon baschetbalistic din România. În urma şedinţei de ieri, de la Federaţia Română de Baschet, CSM Târgu Jiu şi-a aflat adversarii din Cupa României. Gruparea gorjeană se va duela, în cadrul Grupei C, cu CSU Sibiu, SCM Timişoara şi CSO Voluntari.

Cluburile din Liga Naţională, dar şi fanii baschetului din ţara noastră au primit o veste bună din partea federaţiei care a anunţat data reluării competiţiilor interne. Într-un nou format, Cupa României, care reuneşte 13 echipe la start, este prima competiţie la nivel de seniori care va demara în noul sezon competiţional.

Echipa antrenată de Claudiu Alionescu a fost repartizată în Grupa C, unde va avea adversari redutabili. Gorjenii vor juca împotriva echipei CSU Sibiu, grupare care, în momentul în care s-a întrerupt campionatul, se afla pe locul 3 în Liga Naţională. Un alt adversr dificil este şi SCM Timişoara. Gruparea de pe Bega se afla la rândul ei în Grupa Roşie, pe locul 6 în clasamentul Ligii Naţionale. CSO Voluntari este şi ea o formaţie destul de puternică, care la momentul îngheţării campionatului se afla pe locul 3 în Grupa Galbenă, a doua grupa valorică.

Cele 13 echipe au fost repartizate în trei grupe, în funcție de clasamentul sezonului competițional 2019/2020. A rezultat astfel trei grupe de patru echipe, sau două de patru și una de cinci echipe, în funcție de rezultatul echipei U-BT Cluj-Napoca. Formaţia din Ardeal este angrenată în preliminariile Basketball Champions League.

Iată configurația celor trei grupe:

Grupa A – U-BT Cluj, Dinamo Ştiinţa București, BCMU Piteşti, CSM Galaţi
Grupa B – CSM Oradea, Steaua București, SCM Craiova, Athletic Constanţa
Grupa C – BC CSU Sibiu, SCM Timişoara,  CSO Voluntari, CSM Târgu Jiu

Pentru CSM Miercurea Ciuc se va trage la sorți grupa în care va fi sau va completa locul lăsat liber de U-BT Cluj-Napoca. Primul turneu va avea loc în perioada 17-21 octombrie. Îurma sistemului adoptat, în acest sezon de Cupa României se joacă în sistem turneu de 3 (4) jocuri, fiecare cu fiecare, şi se face clasamentul. Echipele de pe locul 1 din fiecare grupă şi o echipă lucky team, din cele de pe locul 2, vor merge în Final 4, turneu care se va disputa în luna martie 2021. În cazul în care U-BT Cluj se califica în următoarea fayă din BCL şi nu va juca primul tur de CRM, atunci aceasta se va califica direct în Final 4. U Cluj se va alatura celor 3 echipe de pe locul 1 din fiecare grupă pentru Final 4.

Tot în şedinţa de ieri s-a stabilit că echipele din Liga Națională și Cupa României la baschet masculin, ediția 2020/2021, vor putea avea șapte jucători străini înscriși în lotul lărgit. Asta înseamnă că în lista L18 ( lotul lărgit) vor fi acceptați cel mult șapte jucători străini, în timp ce pe foaia de arbitraj a unui meci (L12), echipele pot înscrie doar șase jucători străini. Regulamentul adoptat de FRB mai arată că echipele din LNBM/CRM au dreptul la şase înlocuiri în L18, români sau străini, pâna în data de 28 februarie 2021, dintre care o înlocuire medicală cu revenirea pe L18 a jucătorului accidentat. În plus, echipele mai au dreptul la o altă înlocuire medicală în perioada 01-31 martie, dar jucătorul accidentat nu va mai avea drept de joc la această echipă până la finalul sezonului.

Comment here