Baschet

CSM Târgu Jiu, învinsă de Rapid, liderul Conferinţei A. CSM Târgu Jiu – Rapid Bucureşti 64-85

Duminică, 16 octombrie, CSM Târgu Jiu a cedat, pe teren propriu, în confruntarea cu Rapid Bucureşti, scor 64-85. Partida din Sala Sporturilor a contat pentru etapa a-3-a din Liga Naţională de Baschet Masculin. Shamiel Stevenson a fost cel mai bun marcator al gorjenilor, cu 18p marcate. La echipa lui Claudiu Alionescu şi-a făcut debutul şi jucătorul american, Xavier Cannefax. 

A fost un meci cu două părţi diametral opuse. Prima parte a fost una dominată de formaţia oaspete, în timp ce partea a doua a confruntării a fost una mult mai echilibrată. Elevii lui Claudiu Alionescu au făcut un sfert trei de excepţie. Gruparea gorjeană a pornit într-o cursă de urmărire a adversarului, s-a apropiat la doar şase puncte pe tabelă, dar nu a mai avut forţa să recupereze avantajul luat de rapidişti în prima parte a meciului, avans care s-a dovedit a fi hotărâtor în economia finală a meciului. 

Lovitura de început a meciului a fost dată de Andrei. O bucurie enormă pentru un copil greu încercat de viaţă, dar care, cu zâmbetul pe buze a dat, simbolic, lovitura de începere a meciului, în aplauzele jucătorilor şi a publicului din Sala Sporturilor. Andrei, însoţit de asistenţii de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu Jiu, a urmărit cu mare atenţie, împreună cu un alt copil din cadrul complexului, meciul dintre CSM Târgu Jiu şi Rapid Bucureşti.

După momentul plin de emoţie de la lovitura de start a meciului, s-a trecut la joc. Rapid a deschis tabela din Sala Sporturilor după ce Olah, trimis la linia de libere, a marcat una din cele două aruncări. Camil Berculescu a venit cu prima reuşită în dreptul echipei gorjene pentru 2-1. Oaspeţii au trecut din nou în avantaj, dar Porter Troupe, sub privirile părinţilor săi, prezenţi la meci, a readus CSM Târgu Jiu în avantaj, scor 4-3. Rapid s-a desprins la +10 pe tabelă, scor 4-14 şi Claudiu Alionescu a cerut primul time-out. La reluare, tot rapidişti au fost la finalizare, pentru 4-18. Seria oaspeţilor a fost stopată de pătrunderea lui Camil Berculescu, pentru 6-18. Andriy Agafonov şi-a făcut şi el simţită prezenţa sub panou, pentru 8-18. Claudiu Alionescu face o schimbare, iese Shamiel Stevenson şi intră Xavier Cannefax, care îşi face astfel debutul într-un meci oficial pentru CSM Târgu Jiu. La doar câteva secunde de la debutul său, Cannefax reuşeşte să înscrie primele sale puncte pentru CSM Târgu Jiu, la scorul de 10-20. Shamiel Stevenson revine pe teren şi înscrie, scor 12-23. Tyler Creammer mai pune un punct în dreptul CSM, dar Rapidul încheie cu o liberă primul act, scor 13-24.

Sfertul doi începe tot cu Rapid la finalizare, dar şi cu două reuşite semnate Shamiel Stevenson şi Tyler Creammer pentru gorjeni, iar tabela indica 17-30. Camil Berculescu găseşte din nou o breşă în apărarea rapidistă, iar Tyler Creammer reduce din diferenţă, scor 25-34. Rapid are din nou câteva minute bune de joc şi se desprinde pe tabelă, scor 25-47. Seria oaspeţilor este stopată de pătrunderea energică a lui Xavier Cannefax, scor 27-47. La ultima fază a actului doi, Andrei Gheorghe este faultat şi este trimis la linia de libere. Transformă ambele aruncări şi stabileşte scorul la pauză, 29-48. 

La revenirea de la cabine, CSM Târgu Jiu are o cu totul altă exprimare în teren, atât ofensiv, cât şi defensiv. Jucătorii lui Cludiu Alionescu se năpustesc în atac, într-o cursă nebună de recuperare a deficitului de pe tabelă. Dylan Frye deschide seria punctelor din sfertul trei pentru gruparea gorjeană. Urmează Tyler Creammer, Camil Berculescu şi coşul de 3 puncte marcat de Porter Troupe, spre bucuria fanilor din tribună. Un coş care a redus ecartul la 10 puncte, scor 38-48, şi care l-a determinat pe antrenorul Rapidului să ceară time-out. La reluare, jucătorii lui Claudiu Alionescu se apără excelent şi vine un nou coş de 3p, marca Porter Troupe, pentru 41-48. A fost un run de 12-0 pentru gruparea gorjeană, care reintra astfel în joc. Seria gorjenilor este întreruptă de un coş de la distanţă. CSM Târgu Jiu nu cedează şi Shamiel Stevenson reduce diferenţa la doar şase puncte pe tabelă, scor  44-51. Shamiel Stevenson se luptă cu apărarea rapidistă şi înscrie, iar Dylan Frye are şi el inspiraţie sub panoul advers şi înscrie pentru 50-57. Camil Berculescu, pe o super pătrundere, punctează şi tabela indica 52-58. Rapidul înscrie la ultima acţiune a sfertului 3, unul dominat categoric de CSM Târgu Jiu, adjudecat cu 23-12. 

Ultimul act începe cu Rapid la finalizare, cu un coş de trei puncte, capitol la care echipa oaspete a excelat în acest meci. CSM Târgu Jiu dă replica prin Shamiel Stevenson, Dylan Frye şi Camil Berculescu, iar tabela indica 58-67. Rapid are, din nou, câteva momente bune de joc şi se desprinde pe tabelă, scor 58-76. Aruncările de 3p ale oaspeţilor reduc şansele gorjenilor de a mai reveni în meci. Pe final, juniorul Alexandru Mitu este trimis şi el pe teren. Shamiel Stevenson înscrie pe final de meci, dar doar pentru a stabili scorul final. CSM Târgu Jiu – Rapid Bucureşti 64-85.

Americanul Shamiel Stevenson a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene, cu 18 puncte marcate. El a fost urmat de Camil Berculescu, care a avut o evoluţie de excepţie. Gorjeanul a reuşit 13p. Tyler Creammer, a cărui prezenţă era incertă pentru acest meci a marcat 9p, în timp ce căpitanul Porter Troupe şi Dylan Frye au contribuit cu câte 8p fiecare. Claudiu Alionescu nu s-a putut baza la acest meci pe Octavian Ilie, cu probleme medicale înaintea acestei partide. La debutul său pentru CSM Târgu Jiu, Xavier Cannefax (nr.14) a petrecut mai bine de 21 de minute pe parchet, timp în care a strâns 4p, 2 recuperări şi o pasă decisivă. 

Antrenorul Claudiu Alionescu crede că diferenţa în acest meci a fost făcută de aruncările de la distanţă, capitol la care Rapid a excelat în partida de la Târgu Jiu. Iată ce a declarat la conferinţa de presă de după meci, antrenorul gorjean. 

Camil Berculescu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai grupării gorjene în acest meci. ”Am avut o evoluţei bună, dar nu am avut rezultatul dorit. Cred că scorul nu reprezintă realitatea din teren”, a declarat jucătorul gorjean la conferinţa de presă. Camil a reuşit în acest meci, în cele peste 32 de minute petrecute pe parchet, 13p, 11 recuperări şi două pase decisive.

Liga Națională de Baschet Masculin Mozzart
Ediția 2022-2023
Conferința A
Etapa a-3-a
CSM Târgu Jiu – Rapid București 64-85(13-24, 16-24, 23-12, 12-25)
Sala Sporturilor din Târgu Jiu
Duminică, 16.10.2022 / Ora 18.00  / Live pe FRBTV

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Alexandru Berca, Porter Troupe 8p, Shamiel Stevenson 18p, Dylan Frye 8p, Bogdan Penciu, Xavier Cannefax 4p, Camil Berculescu 13p, Andriy Agafonov 2p, Andrei Gheorghe 2p, Tyler Creammer 9p, Alexandru Mitu. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga

Chiar dacă au pierdut meciul, tinerii suporteri ai CSM Târgu Jiu i-au asaltat la finalul meciului pe jucătorii echipei gorjene pentru autografe şi poze.

Pentru CSM Târgu Jiu urmează trei deplasări consecutive! Primul meci în deplasare este pe 22 octombrie, pe terenul echipei CSM Miercurea Ciuc, iar pe 29 octombrie, pe terenul echipei CSM Ploieşti. Urmează apoi o pauză în Liga Naţională, după care, pe 19 noiembrie, pentru CSM Târgu Jiu urmează a treia deplasare, pe terenul echipei U BT Cluj Napoca. Conform programării din Liga Naţională, echipa lui Claudiu Alionescu va reveni în Sala Sporturilor din Târgu Jiu abia pe 26 noiembrie, pentru meciul cu FC Argeş Piteşti. 

 

Comment here