EHF EUROPEAN LEAGUE WOMAN 2023-2024Handbal

CSM Târgu Jiu, CALIFICARE în Grupele EHF! Turul 3 EHF European League Woman: CSM Târgu Jiu – Onnereds HK 26-23

Calificare istorică pentru CSM Târgu Jiu în grupele EHF! CSM Târgu Jiu s-a impus duminică, 19 noiembrie, și în meciul doi contra echipei suedeze Onnereds HK, scor 26-23, în Turul 3 EHF European League Woman, ediția 2023-2024. La capătul a două meciuri memorabile, debutantă în Europa, CSM Târgu Jiu a mai bifat o premieră istorică pentru handbalul feminin gorjean: calificarea în grupele EHF. ”Suntem foarte fericiți și foarte bucuroși pentru ceea ce am realizat. Este ceva enorm, pentru că suntem doar de doi în handbalul de performnță, la nivel înalt”, a declarat la conferința de presă, antrenorul Liviu Andrieș. 

În fața unei săli pline, cu un public care a încurajat în permanență echipa, handbalistele lui Liviu Andrieș și Andrei Enache au făcut o primă repriză perfectă, dar plătită scump după ce două dintre jucătoarele exponențiale ale echipei au părăsit terenul. Alexandra Gavrilă, eliminată mult prea ușor, iar Angela Pușcaș, din păcate, accidentată. Repriza secundă a fost una destul de echilibrată, cu câteva tentative din partea nordicelor de a reveni în meci. Gorjencele au gestionat însă bine confruntarea și și-au asigurat biletele pentru următoarea fază a competiției. O calificare obținută cu multă muncă, ambiție, cu entuziasm, dar și cu sacrificii, dar care a pus orașul Târgu Jiu pe harta handbalului feminin european. 

Începutul de meci a fost parcă tras la indigo cu cel din confruntarea de sâmbătă, doar că de această dată CSM Târgu Jiu a deschis tabela. La fel ca și în primul meci, Alexandra Maria Gavrilă Frățilescu a fost cea care a deschis drumul grupării gorjene. Și tot ca în primul meci, nordicele au condus cu 2-1 pe tabelă. Ana Ciolan, bine găsită pe semicerc a egalat situația și tabela arăta 2-2, după primele 5 minute de joc. Cu peste 1000 de suporteri în tribune, încurajând echipa, fetele lui Liviu Andrieș au trecut la cârma jocului, iar Andreea Chiricuță, Alexandra Gavrilă și Laura Moldovan au dus scorul la 6-3, la capătul primelor 10 minute de joc. Un minut mai târziu, pe un atac al suedezelor, Alexandra Gavrilă a văzut cartonașul roșu, pentru o presupusă lovitură la nivelul feței la decarul formației adverse. Handbalistele lui Liviu Andrieș au trecut cu bine peste momentul eliminării Alexandrei Gavrilă. Deși în inferioritate numerică, dar cu Ekaterina Dzhukeva imperială între buturile echipei gorjene, formația noastră s-a desprins prin golurile marcate de Laura Moldovan, Sabine Klimek și Andreea Chiricuță. CSM Târgu Jiu a ajuns la 9-3 în minutul 19. Nordicele au reușit în cele din urmă să stopeze seria echipei gazdă și-au punctat pentru 9-5, în minutul 20. Gorjencele au revenit în atac, impulsionate de publicul prezent la sală, și-au replicat prin Laura Moldovan și Ana Ciolan, pentru 11-5. Din păcate, într-o repriză excepțională făcută de elevele lui Liviu Andrieș, CSM Târgu Jiu a pierdut-o pe Angela Pușcaș, care s-a accidentat și a părăsit terenul în lacrimi. Puțin descumpănite după o nouă pierdere importantă, gorjencele au primit rapid gol, dar și-au revenit la fel de repede. Handbalistele noastre au dominat finalul primei reprize. Ana Ciolan, Andreea Chiricuță și Sabine Klimek au marcat rând pe rând pentru 15-8, la finalul primei reprize. 

Repriza secundă a început cu nordicele în atac. Ușor afectate de pierderile din prima parte, gorjencele au primit două goluri, scor 15-10. După câteva șarje ofensive rămase fără rezultat, Ana Ciolan a găsit în cele din urmă drumul către gol, pentru 16-10. Suedezele au încercat să revină în meci și-au marcat trei goluri la rând, scor 16-13. Publicul a simțit momentul, iar încurajările lor nu au rămas fără răspuns. Andreea Mihart, Sabine Klimek și Ana Ciolan au urcat diferența la +5 pe tabelă, scor 21-16 în minutul 49, iar CSM Târgu Jiu se îndrepta cu pași mari către călificarea în grupele EHF. Nordicele au avut o nouă tentativă de a reveni în meci și-au redus ecartul la trei goluri, scor 21-18. Handbalistele noastre s-au repliat imediat și-au forțat decisiv. Andreea Mihart, Sabine Kilmek și Andreea Chiricuță au străpuns din nou apărarea adversă pentru 25-18, în aplauzele publicului spectator. Andreea Mihart a mai găsit o rezolvare pentru atacul gorjean, care a ajuns la 26-20. Finalul meciului a parținut echipei oaspete, dar zarurile erau deja aruncate și calificarea rezolvată. S-a terminat 26-23, în ceea de-a doua victorie europeană a CSM Târgu Jiu. La general, după cele două confruntări, CSM Târgu Jiu s-a impus cu 55-50. 

La conferința de presă Liviu Andrieș a mulțumit publicului spectator de la Târgu Jiu, dar și celor care susțin echipa. Principalul grupării gorjene a tras câteva concluzii despre partida din această seară și-a vorbit și despre accidentarea Angelei Pușcaș. 

La conferința de presă a fost prezentă și Ekaterina Dzhukeva, una dintre cele mai bune jucătoare din dubla cu echipa suedeză. Iată ce a declarat goalkeperul CSM Târgu Jiu.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(11 intervenții), Andreea Chetraru(1 intervenție), Elena Marica Bercu – Bianca Ștefania Chiriță, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 2g, Angela Pușcaș, Aura Teodora Popescu 1g, Andreea Mihart 3g, Mirabela Coteț, Andreea Chiricuță 7g, Laura Moldovan 3g, Ana Maria Lopătaru, Sabrina Lazea, Florența Ilie, Ana Cătălina Ciolan 5g, Sabine Klimek 5g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

EHF EUROPEAN LEAGUE WOMEN
TURUL 3
SALA SPORTURILOR DIN TÂRGU JIU
MECI 2
DUMINICĂ, 19 NOIEMBRIE 2023, ORA 18.00
CSM TÂRGU JIU vs. HK ONNEREDS (SUEDIA)
26-23(15-8)

Comment here