Baschet

CSM Târgu Jiu a pierdut meciul din prima etapă a LNBM. CSM Târgu Jiu – CSM Târgu Mureş 63-83

CSM Târgu Jiu a pierdut meciul din prima etapă a noului sezon din Liga Naţională de Baschet Masculin. Miercuri, 28 septembrie, echipa lui Claudiu Alionescu a cedat în faţa celor de la CSM Târgu Mureş, scor 63-83. 

Câteva sute de fani ai grupării gorjene au venit la Sala Sporturilor pentru a vedea la lucru, într-un meci oficial, noua echipă a CSM Târgu Jiu. Primul sfert al partidei le-a dat speranţe fanilor gorjeni că echipa favorită va începe campionatul cu o victorie. Chiar şi după sfertul doi, pierdut de echipa noastră, fanii erau încrezători, pentru că echipa din Târgu Jiu a intrat la vestiare în avantaj. Partea a doua a meciului a fost una în care CSM Târgu Jiu nu s-a mai regăsit, mureşenii au profitat de câteva mingi pierdute în startul sfertului trei şi au trecut în avantaj. Răsturnarea situaţiei pe tabelă parcă le-a turnat plumb în picioare gorjenilor, care nu au găsit minute bune drumul către coşul advers, în timp ce echipa oaspete şi-a mărit constant avantajul pe tabelă. În zadar au încercat elevii lui Claudiu Alionescu să revină în joc, avantajul pe care mureşenii l-au luat în debutul actului trei s-a dovedit a fi decisiv în economia finală a jocului.

Echipa oaspete a fost cea care a deschis tabela în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, dar replica a venit repede de la Octavian Ilie. Jucătorul gorjean a pătruns în forţă şi a marcat primele puncte din acest sezon pentru CSM Târgu Jiu. Un alt jucător român, Andrei Gheorghe, a reuşit prima triplă a meciului, cu care echipa din Târgu Jiu se menţinea la conducere, scor 5-4. La capătul primelor 5 minute de joc, gruparea gorjeană avea un punct avans, scor 11-10, după reuşitele semnate Dylan Frye şi Andriy Agafonov. CSM Târgu Jiu şi-a mărit diferenţa, scor 14-10, după coşul de 3p a lui Frye Dylan. Mureşenii au avut câteva şarje ofensive şi a venit rândul lor să treacă în avantaj, scor 14-16. Claudiu Alionescu a cerut time-out şi CSM Târgu Jiu a revenit la conducere, scor 20-16. Shamiel Stevenson şi Camil Berculescu au dus scorul la 23-16, scor cu care s-a încheiat prima parte a meciului.

Startul actului doi a început cu coşul lui Agafonov şi CSM Târgu Jiu avea 25-16 pe tabelă, iar lucrurile păreau că merg pe un făgaş normal. Mai mult, punctele lui Shamiel Stevenson au dus CSM Târgu Jiu la +10 pe tabelă, scor 28-18. Preţ de câteva minute bune ceva s-a rupt în jocul echipei gorjene, iar mureşenii au topit realmente diferenţa de pe tabela de marcaj şi chiar au trecut în avantaj, scor 28-33. Seria oaspeţilor a fost întreruptă de coşul lui Octavian Ilie, pentru 30-33. Gorjenii şi-au revenit, iar coşurile marcate de Porter Troupe şi Camil Berculescu au adus avantajul gorjenilor, 37-36. Finalul actului doi i-a aparţinut lui Dylan Frye, care a punctat pentru 41-39 şi astfel CSM Târgu Jiu intra la pauză cu o posesie avans. 

Sfertul trei a început cum nu se poate mai prost pentru gruparea gorjeană, care nu a mai găsit drumul către coşul advers. Oaspeţii au revenit la conducere şi s-au desprins pe tabelă, scor 43-54 la jumătatea sfertului trei. Avantajul luat în această perioadă de joc s-a dovedit a fi decisiv în economia finală a rezultatului. Cu tot cu reuşitele lui Octavian Ilie, Agafonov sau Dylan Frye, CSM Târgu Jiu nu a mai putut reface avansul luat de mureşeni, care şi-au mărit constant avansul pe tabelă. Oaspeţii au terminat la +10 pe tabelă după actul trei, scor 54-64. 

Publicul spera într-o remontada în actul decisiv, pentru că în baschet o diferenţă de 10 puncte nu este chiar greu de refăcut, doar că mureşenii au prins o seară bună, în timp ce încercările gorjenilor, intraţi în criză de timp, nu au dat roadele aşteptate. Porter Troupe a încercat să-şi impulsioneze colegii cu un coş de 3p, Dylan Frye a răspuns cu un coş pe pătrundere, dar prea puţin pentru revenirea aşteptată şi de publicul din tribune. S-a terminat 63-83.

Claudiu Alionescu a făcut la finalul meciului o scurtă analiză a meciului pierdut de elevii săi. ”Este o înfrângere dureroasă pentru noi. Nu ne aşteptam să pierdem acest joc. Jocul nostru ca şi echipă a avut de suferit. Avem enorm de mult de muncă să remediem toate aspectele din jocul nostru”, au fost primele concluzii după partidă ale antrenorului Claudiu Alionescu. Antrenorul echipei noastre speră să poată remedia aceste aspecte cu ocazia meciurilor din Cupa României şi apoi în pauza care precede etapa a doua. În plus, este posibil ca gruparea gorjeană să mai realizeze un transfer. 

Dylan Frye a fost cel mai bun om al gorjenilor, cu 19 puncte marcate, fiind urmat de Andriy Agafonov, cu 11p şi de Octavian Ilie, cu 8p marcate.

CSM Târgu Jiu – CSM Târgu Mureş 63-83(23-16, 18-23, 13-25, 9-19)
Liga Naţională de Baschet Masculin
Sezon 2022-2023
Etapa 1
Miercuri, 28 septembrie 2022, ora 18.30

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Alexandru Berca, Porter Troupe 7p, Shamiel Stevenson 7p, Dylan Frye 19p, Răzvan Pavel, Bogdan Penciu, Camil Berculescu 5p, Andriy Agafonov 11p, Andrei Gheorghe 3p, Tyler Creammer 3p, Octavian Ilie 8p. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga. 

După acest meci, echipa pregătită de Claudiu Alionescu va juca în Cupa României. CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa E, alături de BC CSU Sibiu și SCM Ohma Timișoara. Meciurile din Grupa E se vor desfășura la Mediaș, în perioada 1-3 octombrie 2022. 

Etapa viitoare din Liga Naţională, CSM Târgu Jiu va juca tot pe teren propriu, cu Rapid Bucureşti, pe 15 octombrie.

 

Comment here