Handbal

Cosmina Lia Cozma, noua jucătoare a echipei de handbal CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu a mai reușit un transfer la echipa de handbal senioare. Cosmina Lia Cozma este noua achiziție a echipei antrenate de Liviu Andrieș. Coordonatorul de joc are 28 de ani și vine de la Știința București, echipă pentru care a evoluat sezonul trecut. Cosmina Cozma a semnat pentru un sezon cu CSM Târgu Jiu.


Cozma Cosmina-Lia s-a născut pe 21 iunie 1992 la Târgu-Mureș. A început handbalul înca din copilarie în Luduș, acolo unde locuiesc părinții sportivei, întâi la o grupă de minihandbal , apoi a trecut la junioare 3 până în 2008. Cosmina-Lia și-a continuat traseul handbalistic la Cluj-Napoca, la CSS Viitorul, unde și-a încheiat junioratul.

În vara lui 2012 a semnat primul contract la senioare, cu Terom Z Iași, însă perioada petrecută acolo a fost una scurtă, pentru că echipa Terom Z Iasi s-a desființat.

A urmat perioada 2012-2014, când a activat la CSM Unirea Slobozia, pentru ca în vara lui 2014 să ia drumul Galațiului. Până în 2019, Cosmina a evoluat 5 sezoane în Liga Florilor fiind componentă a echipelor CSM (Danubius) Galați, Corona Braşov si Rapid Bucureşti. A trecut și pe la CSM Târgu Mureș și Știința București, club de la care a venit la Târgu Jiu.

În 2015, Cosmina Cozma a participat, cu echipa națională universitară, la Universiada din Coreea de Sud, unde selecționata României s-a clasat pe locul al VI-lea.

Abia sosită la Târgu Jiu, jucătoarea a și participat la primul antrenament sub comanda lui Liviu Andrieș.

Comment here