Handbal

CN Juniori 3, Etapa 3. CSM Târgu Jiu, victorie în derby-ul cu CSS Severin. Gorjenii sunt lideri în Seria I. CSM Târgu Jiu – CSS Drobeta Turnu Severin 38-33

Echipa de handbal masculin Juniori 3 a CSM Târgu Jiu, și-a confirmat duminică, 12 noiembrie, statutul de lider al Seriei I, după ce s-a impus în derby-ul grupei, cu CSS Drobeta Turnu Severin, scor 38-33, după ce la pauză a fost 17-17. Partida a contat pentru etapa a 3-a a Campionatului Național. ”Sunt foarte mulțumit de efortul pe care l-au făcut copii astăzi. A fost un meci în care s-au aparat bine, au alergat mult și s-au descurcat foarte bine și în apărare, dar și în atac”, a declarat la finalul meciului, antrenorul Vali Popescu. 

După mai bine de o lună de zile de la precedenta partidă de campionat, tinerii handbaliști gorjeni au revenit cu victorie la reluarea campionatului. Victoria a fost una extrem de importantă, având în vedere că a fost meciul derby din Seria I. Băieții pregătiți de Vali Popescu s-au confruntat cu ocupanta locului 2, CSS Drobeta Turnu Severin, pe care au reușit să o învingă și să-și consolideze prima poziție în clasament. 

CSM Târgu Jiu a început bine meciul și-a preluat conducerea pe tabela de marcaj, scor 3-1, după primele trei minute de joc. Oaspeții au dat replica și-au trecut în avantaj, scor 3-4. A fost însă pentru puțin timp, pentru că elevii lui Vali Popescu au trecut din nou în avantaj, scor 11-7. Echipa din Severin a venit cu o nouă replică și-a trecut în față pe tabelă, scor 11-12, dar și 13-16, în minutul 22. Gorjenii au dominat finalul primei reprize și-au reușit să egaleze situația pe tabelă, scor 17-17, scor cu care s-a și încheiat prima parte a jocului.

CSM Târgu Jiu a început în forță repriza secundă și-a urcat la +4 pe tabelă, scor 24-20, în minutul 34. Gorjenii au mărit ritmul de joc și-au ajuns la +7 pe tabelă, scor 35-28, în minutul 46. S-a terminat 38-33 pentru CSM Târgu Jiu care a ajuns la a treia victorie consecutivă din acest debut de sezon.

Vali Popescu, antrenor echipa de handbal masculin CSM Târgu Jiu Juniori 3: ”Sunt foarte mulțumit de efortul pe care l-au făcut copii astăzi. A fost un meci în care s-au aparat bine, au alergat mult, pentru că așa am reușit să dăm multe goluri pe contraatac și faza a doua. Băieții s-au descurcat foarte bine și în apărare, dar și în atac. Sunt foarte mulțumit și de atacul pozițional unde copii s-au descurcat destul de bine”.

LOT CSM Târgu Jiu: Vlad Mezdrea, Mihai Bordușanu 4g, Ștefan Stănoiu, Narcis Popescu, Ianis Penescu, David Honcioiu 10g, David Popară, Andrei Mornea 1g, Alexandru Ungureanu, David Bîrlete 7g, Alexandru Anghel 1g, Mihai Ularu, Mihnea Ciobanu 6g, Vlad Butoi, Vlad Călinoiu 3g, Robert Guran 6g. Antrenor: Valentin Popescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE JUNIORI 3
EDIȚIA 2023-2024
SERIA I, ETAPA 3
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
DUMINICĂ, 12 NOIEMBRIE, ORA 13.30
CSM TÂRGU JIU – CSS DROBETA TURNU SEVERIN 38-33(17-17)

Etapa viitoare, pe 19 noiembrie, CSM Târgu Jiu se va deplasa în Bănie, pentru duleul cu CSS Craiova.

Comment here