HandbalJuniori

CN J3, Grupa Speranță 3, Etapa 8 / Junioarele 3, victorie în fața liderul grupei / CSM Târgu Jiu – CSS Sibiu 28-21

Echipa de handbal feminin junioare 3 a CSM Târgu Jiu a înregistrat o victorie extrem de importantă în etapa a-8-a a Campionatul Național rezervat juniorelor 3, după ce a învins, pe teren propriu, liderul Grupei Speranță 3, CSS Sibiu, scor 28-21. ”Remarc motivația fetelor pentru adjudecarea victoriei în fața liderului, dar și travaliul prelungit în cele două faze ale jocului, atac și apărare”, ne-a declarat imediat după meci, antrenorul Radu Costel. 

Așa cum se aștepta și antrenorul Radu Costel, partida a fost una disputată, echilibrată în primele două reprize, dar cu un final mult mai bun pentru echipa din Târgu Jiu, care s-a detașat în repriza a treia și și-a trecut în cont o nouă victorie în Grupa Speranță. Alesia Cismașu a fost de neoprit în acest meci. Cea mai bună jucătoare de pe teren, interul CSM-ului a reușit să înscrie numai puțin de 18 goluri în poarta Sibiului.

Elevele lui Radu Costel au început bine meciul și au pus 2-1 pe tabelă, dar echipa oaspete a egalat situația, scor 2-2 după primele 5 minute de joc. CSM Târgu Jiu a fost echipa mai insistentă și a trecut din nou la conducere, scor 5-4 în minutul 10. 4 minute mai târziu a fost rândul echipei din Sibiu să treacă în avantaj, scor 6-5 pentru echipa oaspete. Finalul primei reprize a aparținut gorjencelor. Tinerele handbaliste pregătite de Radu Costel au înscris trei goluri la rând și au încheiat prima repriză în avantaj, scor 8-6.

CSM Târgu Jiu a început bine și repriza secundă și a condus cu 2-0 și 3-2, dar CSS Sibiu a întors scorul pe tabelă, scor 4-3 în minutul 30. Echipa din Sibiu a condus în alte două rânduri cu 5-4 și 6-5, dar CSM Târgu Jiu a reușit de fiecare dată egalarea, scor 6-6 în minutul 36. Sibiul s-a distanțat la două goluri, scor 8-6 în minutul 39. CSM Târgu Jiu a reușit să înscrie și a forțat egalarea, dar nu a mai reușit. Astfel, CSS Sibiu a câștigat repriza a doua cu 8-7.

După două reprize echilibrate, gorjencele au pus stăpânire pe meci încă din debutul reprizei a treia și s-a instalat la conducere, scor 2-1 și  mai apoi 4-2 în minutul 46. Elevele lui Radu Costel și-au mărit constant diferența pe tabela de marcaj, scor 6-3 în minutul 49 și 9-5 în minutul 54. A fost 10-6 un minut mai târziu, iar cu aproape 5 minute înainte de final a venit și ultimul gol al echipei din Sibiu, scor 10-7. Finalul reprizei a treia a aparținut în totalitate echipei din Târgu Jiu care a punctat de trei ori la rând și a închis repriza la 13-7 și meciul la 28-21, gorjencele reușind o victorie foarte importantă și concludentă în fața liderului grupei, CSS Sibiu.

Antrenorul junioarelor 3, Radu Costel, s-a declarat mulțumit de evoluția jucătoarelor sale și ne-a explicat ce a făcut diferența în acest meci. 

Radu Costel, antrenor CSM Târgu Jiu Junioare 3: ”Un meci foarte greu. Am întâlnit liderul clasamentului, o echipă cu interi puternici, buni aruncători de la distanță. Primele două reprize au fost foarte echilibrate, balanța înclinând alternativ între cele două tabere. Apărarile și-au făcut din plin datoria, dovadă stând rezultatele primelor două reprize, 8-6 și 7-8. În ultima repriză am reușit să anihilăm gurile de tun, jucătoarele de pe pozițiile de interi, și ne-am impus la 6 goluri diferență. Remarc motivația fetelor pentru adjudecarea victoriei în fața liderului, dar și travaliul prelungit în cele două faze ale jocului, atac și apărare. Azi, mai ales în repriza a treia, au arătat că pot fi o echipă de neînvins dacă se concentrează la maximum. Am ratat mai puțin, am greșit mai puțin, așa că mă pot declara mulțumit de evoluția tuturor jucătoarelor”.

După partida cu CSS Sibiu, CSM Târgu Jiu va juca în etapa a-9-a, în deplasare, pe 7 mai, pe terenul echipei CSS Petroșani, ocupanta locului 2 în serie. Junioarele 3 vor încheia Grupa Speranță 3 cu un meci pe teren propriu. În etapa a-10-a, CSM Târgu Jiu va juca cu CSS Odorheiu Secuiesc, pe 14 mai.

CSM Târgu Jiu: Ana Maria Bîrlete 1g, Raluca Chiriac 6g, Cleopatra Pîslaru 1g, Alesia Cismașu 18g, Beatrice Popescu, Anisia Bălășin, Vanesa Podărița, Alina Burlan, Elena Bușe 2g, Maria Cîrciumariu, Cătălina Ungureanu, Maria Cojocaru, Andreea Mindoiu, Alexandra Popescu. Antrenor: Radu Costel.

CAMPIONATUL NAȚIONAL JUNIOARE 3
Grupa Speranță 3
Etapa 8
Târgu Jiu – Sala Sporturilor
Joi 28 aprilie 2022 / Ora 13.00
CSM Târgu Jiu – CSS Sibiu 28-21(8-6, 7-8, 13-7)

Comment here