Baschet

Claudiu Alionescu: Eu am încredere în acest grup și sunt convins că vom da totul pe teren, indiferent de adversar

După o lungă perioadă de așteptare și de incertitudine, Federația Română de Baschet a anunțat când începe noul sezon baschetbalistic din România. Pe 17 octombrie va debuta noua stagiune cu meciurile din Cupa României. Vestea a fost primită cu bucurie de reprezentanții cluburilor angrenate în Liga Națională.

În Cupa României, echipa antrenată de Claudiu Alionescu a fost repartizată în Grupa C, unde va avea adversari redutabili. Gorjenii vor juca împotriva echipei CSU Sibiu, grupare care, în momentul în care s-a întrerupt campionatul, se afla pe locul 3 în Liga Naţională. Un alt adversr dificil este şi SCM Timişoara. Gruparea de pe Bega se afla la rândul ei în Grupa Roşie, pe locul 6 în clasamentul Ligii Naţionale. CSO Voluntari este şi ea o formaţie destul de puternică, care la momentul îngheţării campionatului se afla pe locul 3 în Grupa Galbenă, a doua grupa valorică.

În Liga Națională, CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa par alături de CSM Oradea, Dinamo Știința București, SCM Timişoara, SCM U Craiova, CSM Galaţi şi CSM 2007 Focşani.

Claudiu Alionescu, antrenor CSM Târgu Jiu: „Am aflat cu bucurie de anunțul făcut că, în sfârșit, a apărut ceva concret legat de LNBM și Cupa României, după această perioadă de incertitudine. Cupa României va fi prima competiție oficială. Avem o grupă extrem de grea, ținând cont că se va califica doar prima clasată. În același timp sunt trei meciuri tari care ne vor arăta exact nivelul unde ne aflăm. În ceea ce privește LNBM, sistemul s-a modificat din nou cu aceste două grupe valorice. Grupa noastră are în componență trei echipe care anul trecut au obținut calificarea în 1-6, Oradea, care a iețit ți campioană, Dinamo și Timișoara. Craiova este o echipa cu pretenții la play-off an de an, iar Galați și Focșani sunt două cunoștințe mai vechi ale noastre. Se anunță meciuri cu intensitate și calitate baschetbalistică la nivelul cărora suntem obligați să ne ridicăm. Urmează să vedem cum se vor aplica prevederile ordinului de ministru în ceea ce privește sporturile de sală. Cel mai important este să fim apți din punct de vedere fizic, sa trecem toți cu bine peste perioada te testare și să putem alina formula cea mai bună. Eu am încredere în acest grup și sunt convins că vom da totul pe teren, indiferent de adversar.”

Cupa României va demara pe 17 octombrie, iar Liga Națională este programată să înceapă în luna noiembrie.

Comment here