Baschet

Claudiu Alionescu: Este un prim pas spre normalitate faptul că sportivii de performanță se pot antrena sub o formă organizată

Klaus Iohannis, președintele României, a precizat, luni, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Cotroceni că, din 15 mai, sportivii de performanță vor putea începe cantonamentele. Competițiile sportive nu vor fi reluate însă prea curând.

„Cu ziua de 15 mai 2020, sportivii profesioniști vor putea intra în cantonamente, în condiții speciale, dar va mai dura ceva până când se vor relua și competițiile. Acestea se vor relua după o perioadă suficient de lungă de pregătire. Bazele de pregătire vor fi deschise doar pentru sportivii profesioniști, nu și pentru amatori”, a spus președintele Iohannis.

Astfel, o dată cu ziua de 15 mai 2020 vor apărea câteva măsuri de relaxare, o veste foarte bună pentru sportivii de performanță care vor putea reveni la antrenamente. Cluburile și sportivii vor trebui însă să respecte niște măsuri stabilite de Ministerul Tineretului și Sportului împreună cu Ministerul Sănătății, dacă va fi reluată activitatea fizică.

Niciuna dintre echipele clubului CSM Târgu Jiu nu au mai efectuat antrenamente de la începutul lunii martie.

Claudiu Alionescu, antrenorul echipei de baschet a CSM Târgu Jiu a apreciat că anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind reînceperea antrenamentelor sportive este o veste bună.

„Este un prim pas spre normalitate faptul că sportivii de performanță se pot antrena sub o formă organizată. Pentru noi este foarte benefic pentru că la baschet se pot desfășura antrenamente specifice, însă am înțeles ca vor fi detaliate clar modalitățile de lucru. Așteptăm să vedem care vor fi masurile specifice, abia după vom putea realiza un program de pregătire în special pentru sportivii care sunt în Târgu Jiu. Din păcate competițiile rămân suspendate astfel ca sezonul este compromis. Aștept și eu cu nerăbdare deciziile finale pentru a vedea ce se întâmplă în continuare și pe ce drum vom merge”, a declarat Claudiu Alionescu.

Comment here