HandbalJuniori

Campionatul Național Junioare 3, Seria J – Turneul 2, Slatina, 9-11 aprilie / CSM Târgu Jiu – CSS Petroşani 37-34 / Victorie cu CSS Petroşani şi CALIFICARE în Grupele Principale-Valoare

Echipa de handbal feminin junioare 3 a CSM Târgu Jiu şi-a continuat seria victoriilor din actuala ediţie de campionat. Elevele pregătite de Andrei Enache au înregistrat cea de a doua victorie în turneul de la Slatina, după ce au trecut de CSS Petroşani cu 37-34. Victoria de astăzi menţine echipa din Târgu Jiu pe primul loc al Seriei J. Mai mult, echipa de junioare 3 a clubului nostru s-a calificat, de pe primul loc în serie, la următoarea fază a competiţiei, Grupele Principale-Valoare.

Cu multă muncă și profesionalism, cu doi oameni dedicaţi 100% acestui sport, Dan Ilieş, în postura de coordonator al secţiei de handbal a CSM Târgu Jiu, şi Andrei Enache, în postura de antrenor, proiectul handbalistic juvenil de la Târgu Jiu începe să dea roade. Cu un lot de jucătoare talentate şi ambiţioase, Andrei Enache reuşeşte, pentru al doilea an consecutiv, să se califice cu echipa de junioare 3 în faza următoare a competiţiei. Anul trecut, junioarele clubului s-au calificat la Turneul Final, care, din păcate, nu s-a mai disputat din cauza pandemiei.

După victoria lejeră din primul meci cu CSS Hunedoara, handbalistele lui Andrei Enache au trecut şi de principala contracandidată din Seria J, CSS Petroşani. Meciul a fost unul echilibrat, dar la final, CSM Târgu Jiu s-a dovedit a fi echipa mai bună. 37-34, scorul final, arată cât de echilibrat a fost meciul derby al grupei.

În prima repriză a meciului s-a mers cap la cap, cu un uşor plus pentru CSM Târgu Jiu care s-a distanţat la 9-6, dar echipa din Petroşani a egalat, scor 10-10. Ultima fază a primei reprize a adus şi golul cu care CSM Târgu Jiu a câştigat prima parte a jocului, la limită, scor 11-10.

Gorjencele au început mai bine repriza secundă şi au condus pe tabelă cu 7-3, dar echipa din Petroşani a revenit în joc şi a egalat situaţia pe tabelă, scor 8-8. Cele două echipe au mers umăr la umăr până la finalul reprizei, încheiată la egalitate, 13-13.

Repriza a treia a început tot sub semnul echilibrului, până la scorul de 4-4, după care echipa din Târgu Jiu şi-a ţinut minute bune adversarul la 2 sau 3 goluri distanţă, 8-6, 10-8, 12-9 sau 13-10. Ultimul gol al meciului a aprţinut echipei din Petroşani, dar fără să afecteze rezultatul ultimei reprize, câştigată de CSM Târgu Jiu cu 13-11, iar la general scorul final a fost favorabil tinerelor handbaliste de la Târgu Jiu, 37-34.

Dan Ilieş a ţinut să fie alături de echipa de junioare 3 la meciul cu CSS Petroşani. Coordonatorul secţiei de handbal le-a felicitat pe tinerele jucătoare pentru rezultate şi pentru modul cum au abordat meciurile. Chiar dacă sunt deja calificate la următoarea fază a competiţiei, Dan Ilieş le cere handbalistelor să aibă aceaşi atitudine şi la ultima partidă, cea de duminică, cu echipa gazdă, CSM Slatina.

Dan Ilieş, expert sportiv, coordonator secţia de handbal CSM Târgu Jiu: „Mă bucur foarte mult că am reușit să ne calificăm mai departe, în faza următoare din acest sezon, în Grupele Principale-Valoare. Ştiam că ne așteaptă un turneu dificil la Slatina. După prima zi, în care fetele noastre au reușit să se impună fără probleme în fața celor de la CSS Hunedoara (38-19), în jocul împotriva echipei din Petroșani fetele noastre au trebuit să muncească din greu pentru a câştiga meciul cu 37-34 . În urma celor două victorii, CSM Târgu Jiu a reușit calificarea în faza următoare a competiției.
Vreau să le felicit pe junioarele noastre pentru rezultate și pentru implicarea de care au dat dovadă. Mâine ne așteaptă, din nou, un joc foarte greu, împotriva echipei gazdă, CSM Slatina, un meci pe care dorim să-l abordăm cu maximă seriozitate si determinare. Forța CSM Târgu Jiu!”

CSM TÂRGU JIU J3: Daria Dumitru, Vanesa Podăriţa – Raluca Chiriac 6g, Raisa Copocean, Luiza Cruceru, Bianca Bîrlete, Alesia Cişmaşu 9g, Sonia Motoc, Elena Căciularu 5g, Ştefania Grecu 2g, Eliza Hentea 1g, Slageana Radosavlevici 9g, Ruxandra Iliescu, Rebeca Imbri 5g. Antrenor: Andrei Enache.

SLATINA 9-11 APRILIE 2021

9 Aprilie 2021
CSM Petroșani – CSM Slatina 25-30
CSM Târgu Jiu – CSS Hunedoara 38-19

10 aprilie 2021
Ora 15:00 CSM Tg. Jiu – CSS Petroșani 37-34
Ora 17:40 CSS Hunedoara – CSM Slatina 15-32

11 aprilie 2021
Ora 09:00 CSS Hunedoara – CSS Petroșani
Ora 11:40 CSM Târgu Jiu – CSM Slatina

CLASAMENT SERIA J
1CSM Târgu Jiu6j33,5p
2CSM Slatina6j24p
3CSS Petroşani6j19,5p
4CSS Hunedoara6j8p
5HCM Craiova4j5p

Comment here