Baschet

Baschetbaliștii au înregistrat o victorie și o înfrângere în amicalele din Bulgaria. CSM Târgu Jiu a învins-o pe Akademik Plovdiv, scor 85-79, și a cedat cu CSKA Sofia, scor 61-95

Baschetbaliștii CSM Târgu Jiu s-au deplasat în acest weekend, în Bulgaria, pentru două partide amicale. Sâmbătă, 30 septembrie, echipa pregătită de Kresimir Basic s-a impus în fața celor de la Akademik Plovdiv, scor 85-79. Duminică, 1 octombrie, baschetbaliștii gorjeni au cedat în partida disputată la Sofia, cu CSKA, scor 65-91. ”În concluzie, consider că au fost două meciuri bune, care ne-au consolidat ritmul de joc, lucru pe care ni l-am și propus. Duminica viitoare, pe 8 octombrie, contra Galațiului, sper să punem în practică ceea ce a fost bun din aceste două partide”.

În acest weekend se dispută etapa a-2-a din Liga Națională de Baschet Masculin Getica95, dar CSM Târgu Jiu stă în această rundă. Astfel, oficialii gorjeni au luat hotărârea de a juca două partide amicale în acest final de săptămână, în Bulgaria, cu Akademik Plovdiv și cu CSKA Sofia.

Au fost două teste foarte utile pentru gruparea gorjeană, în fața a doi adversari diferiți ca valoare. CSM Târgu Jiu a reușit să treacă în primul meci de Akademik Plovdiv, o echipă de valoare aproapiată de cea a gorjenilor. Fără Camil Berculescu și Octavian Popa Calotă, indisponibili, băieții lui Kresimir Basic au început mai greu meciul cu echipa din Plovdiv, care s-a impus în actul de debut cu 24-18. CSM Târgu Jiu a echilibrat disputa, iar actul doi s-a încheiat la egalitate, scor 22-22. Echipa bulgară a intrat în avantaj la pauza mare, dar în repriza secundă, baschetbaliștii lui Kresimir Basic au fost cei care au controlat jocul. Gorjenii s-au impus în sfertul 3 cu 20-17, dar tot bulgarii se aflau la conducere, scor 63-60. Ultimul act a fost dominat de gorjeni, care și-au adjudecat sfertul cu 25-19 și-au întors rezultatul pe tabelă. S-a terminat 85-79 pentru CSM Târgu Jiu, într-un meci în care Dimitrius Underwood, cu 23 de puncte reușite, a fost cel mai bun marcator al echipei noastre.

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ””În primul meci am întâlnit o echipă similară cu o noastră, în care am practicat un baschet bun, cu realizări în ambele părți ale terenului, într-o rotație, să spunem mai puțin folosită la jucătorii români, și asta pentru că ne-au lipsit Calotă, din cauza unei accidentări, dar și Berculescu, care a devenit indisponibil. Am depus mult efort și, pe final, am reușit să câștigăm, chiar dacă nu rezultatele erau cele mai importante aspecte, însă victoriile întotdeauna sunt bune, mai ales pentru moral și într-un mediu ostil de deplasare, iar pentru asta trebuie să-i felicităm pe jucători”.

Meci 1
Plovdiv, Bulgaria
Sâmbătă, 30.09.2023, Ora 18.00
AKADEMIK PLOVDIV – CSM TÂRGU JIU
79-85(24-18, 22-22, 17-20, 16-25)

CSM Târgu Jiu: Jason Hubard 3p, Andrei Bărăgan 6p, Dimitrius Underwood 23p, Alexandru Berca, Noam Weinberg 6p, Ethan Wright 19p, Robert Paliciuc, Jalen Dupree 18p, Adrian Vaida 2p, Arsenije Vuckovic 8p, Alexandru Mitu. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

În meciul cu CSKA Sofia, o echipă de cu totul alt calibru, care s-a înscris în lupta pentru titlu în Bulgaria, CSM Târgu Jiu a cedat, scor 61-95. Fără Popa Calotă, Camil Berculescu, la care s-au adăugat și Jason Hubbard, cu ceva dureri după partida cu Plovdiv, dar și Dimitrius Underwood, care a ieșit încă din primul sfert, acuzând o lovitură, CSM Târgu Jiu nu a mai putut ține pasul cu echipa bulgară. Gazdele au câștigat toate cele patru secvențe ale meciului. De remarcat în meciul cu CSKA, evoluția lui Robert Paliciuc. Antrenorul Kresimir Basic l-a felicitat pentru modul în care a evoluat. Amercianul Ethan Wright, cu 27 de puncte, a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene în meciul cu CSKA.

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”În meciul doi am întâlnit CSKA, un adversar de un alt calibru, o echipă solidă care anul acesta își dorește să câștige campionatul în Bulgaria. Planul tactic ne-a fost dat total peste cap. Hubbard a acuzat ceva dureri și nu l-am forțat, Underwood s-a lovit în primul sfert și nu l-am mai introdus în meci, în timp ce Dupree a resimțit efortul depus în primul joc. În aceste condiții și împotriva unui astfel de adversar, era clar că nu puteam emite pretenții. Am folosit întreg lotul și, pe această cale, am dori să-l felicităm pe Paliciuc, pentru curajul cu care a evoluat și pentru primele puncte marcate pentru echipa noastră. În concluzie, consider că au fost două meciuri bune, cu adversari diferiți, care ne-au consolidat ritmul de joc, lucru pe care ni l-am și propus. Duminica viitoare, pe 8 octombrie, contra Galațiului, sper să punem în practică ceea ce a fost bun în aceste două partide”.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan 3p, Dimitrius Underwood 1p, Alexandru Berca, Noam Weinberg, Ethan Wright 27p, Robert Paliciuc, Jalen Dupree 8p, Adrian Vaida 2p, Arsenije Vuckovic 12p, Alexandru Mitu 2p. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

Meci 2
Sofia, Bulgaria
Duminică, 01.10. 2023, Ora 13.00
CSKA SOFIA – CSM TÂRGU JIU
95-61(32-16, 17-11, 21-14, 25-20)

Comment here