BaschetJuniori

Baschet U13 Feminin / Laurenţiu Răuţ: M-am alăturat acestui proiect pentru că îmi doresc să promovez și baschetul feminin

Secţia de baschet a CSM Târgu Jiu s-a înscris în Campionatul Naţional de Juniori, ediţia 2020-2021, şi cu echipa de U13 Feminin. Nou înfiinţată, echipa de baschet junioare U13 a CSM Târgu Jiu este pregătită de Laurenţiu Răuţ şi Carlos Popescu.

CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa D, din care mai fac parte Olimpia Bucureşti şi BBB Raptors Bucureşti. Pentru tinerele jucătoare de la Târgu Jiu primul turneu începe sâmbătă, 27 februarie, la Bucureşti. În meciul de debut, elevele pregătite de Laurenţiu Răuţ şi Carlos Popescu, vor întâlni BBB Raptors Bucureşti.

La categoria U13 feminin s-au înscris în campionat 12 echipe, împărţite în 4 grupe de câte trei echipe. Se vor juca 3 turnee preliminare, urmate de truneul final.

LOT CSM TÂRGU JIU: Nica Diana, Cotan Ana Maria, Canavea Sara, Rădulea Iulia, Batoanca Iulia, Deaconu Carla, Mituta Elena, Gîrjoaba Timeea, Uzuru Gabriela, Ularu Giulia, Gurița Stefania, Dragu Alexia, Zalog Teodora, Iriza Andreea, Zamfirescu Maria Cristina, Popescu Malina, Popa Alexia, Milodin Maria, Popescu Ștefania. Antrenori: Laurenţiu Răuţ şi Carlos Popescu.

Fostul antrenor al Energiei, Laurenţiu Răuţ s-a alăturat din acest sezon proiectului CSM Târgu Jiu. La grupa U13 feminin face echipă cu Carlos Popescu. Profesorul Laurenţiu Răuţ ne-a spus ce l-a determinat să se alăture acestui proiect şi ce obiective şi-a propus la grupa de junioare.

Domnule Laurenţiu Răuţ, aţi venit alături de CSM Târgu-Jiu din acest an. Ce v-a determinat să vă alăturaţi avestui proiect?

Laurenţiu Răuţ: M-am alăturat acestui proiect pentru că îmi doresc să promovez și baschetul feminin care, din păcate, la nivel de Gorj, a fost promovat destul de puțin și să creem o continuitate la nivelul juvenil feminin.

După mult timp revin competiţiile oficiale la juniori. Ce înseamnă pentru copii acest lucru, dar şi pentru dumneavoastră ca antrenori?

Laurenţiu Răuţ: Am aşteptat cu mare nerăbdare să înceapă aceste competiţii. În primul rând, ne bucurăm că, în sfârșit, a început campionatul de juniori și sperăm ca lucrurile să intre pe făgaşul normal. Nu poţi să faci doar antrenamente. Antrenamentele fără meciuri sunt plictisitoare. Atât copiii, cât şi noi antrenorii, ne-am dorit foarte mult să înceapă meciurile oficiale.

Cu ce gânduri, cu ce obiective plecaţi la drum în acest sezon?

Laurenţiu Răuţ: Noi am înființat această echipă de U13 feminin pentru a da posibilitatea și fetelor de a se bucura de baschet și vrem să creem o tradiție, la feminin și la Târgu-Jiu. Exista o echipă la U16 și ne-am gândit să avem continuitate. Vreau să precizez că, la această echipă, sunt ajutat și de colegul meu Popescu Carlos. Este o echipă nou înființată și ne dorim să formăm un lot competitiv, de aceea, anul acesta, este unul de tranziție și vrem să vedem pe cine ne putem baza pentru campionatul următor. Lotul acestei generații este unul destul de mare, de aceea am hotărât să folosim toate fetele în aceste 3 turnee, pentru a vedea potențialul tuturor fetelor născute în 2008-2009. La fiecare turneu vom rula un număr de 14 fete.

Pe termen lung ce obiective aveţi la junioare ?

Laurenţiu Răuţ: Pe termen lung îmi doresc să creăm o echipă competitivă și, de ce nu, în momentul când aceste fete vor termina junioratul să formăm și o echipă de senioare.

U13 FEMININ (12 ECHIPE) – Componența grupelor pentru U13 feminin. Întrecerile sunt destinate sportivilor născuți după data de 1 ianuarie 2008.
  • Grupa A – Smart Basketball Team Cluj-Napoca, Rookies Oradea, LAPI Dej
  • Grupa B – Gladius Tîrgu Mureș, CSȘ Sibiu, Alpha Sport Team Sibiu
  • Grupa C – Dan Dacian București, Leii București, Sepsi Sfântu Gheorghe
  • Grupa D – Olimpia București, BBB Raptors Berceni, CSM Târgu Jiu

Calendarul competițional este următorul:

  • Turneul 1 – 27/28 februarie
  • Turneul 2 – 20/21 martie
  • Turneul 3 – 17/18 aprilie
  • Turneul final – 2/6 iunie


Comment here