Baschet

PRIMUL MECI OFICIAL AL ECHIPEI DE BASCHET CSM TÂRGU JIU. ASTĂZI SE VA DA STARTUL ÎN CUPA ROMÂNIEI, MASCULIN, SEZONUL 2019-2020

Primul meci oficial al grupării masculine de baschet CSM Târgu-Jiu se va desfășura în deplasare, astăzi, 4 octombrie 2019. Gruparea gorjeană va juca în prima fază a Cupei României cu CSM Focșani, iar debutul în fața propriilor suporteri se va produce pe 9 octombrie, în returul cu echipa din Focșani, atunci când va avea loc și prezentarea lotului de jucători pe care se va baza clubul în acest sezon. Sala Sporturilor din Focsani gazduieste astazi, de la ora 17:00, prima partida oficială din Cupa României, masculin, sezonul 2019-2020, pe teren urmand sa se confrunte echipele CSM 2007 Focșani și CSM Târgu Jiu. 

Sezonul întrecerilor din baschetul masculin românesc se deschide oficial, astăzi, cu primul meci din cadrul turului inaugural al Cupei României, masculin, editia 2019-2020. Pe parchetul Sălii Sporturilor din Focșani își vor face apariția, astăzi, de la ora 17:00, CSM 2007 Focșani și CSM Târgu Jiu, cele două grupări urmând să se confrunte în primul meci oficial din sezonul 2019-2020.

Claudiu Alionescu, antrenor CSM Târgu-Jiu: ”Meciul de cupă va fi primul nostru test oficial din acest sezon. Fiind la primul sezon, Cupa României nu va fi un obiectiv prioritar pentru noi, însă ne dorim cu siguranță să avem o prestație mulțumitoare ca și atitudine și exprimare în teren. În plus, un rezultat bun în tur ne va menține șansele de calificare ridicate în returul de la Târgu-Jiu, unde sper eu ca prin evoluția noastră să mulțumim pe toată lumea pentru încrederea ce ni se acordă. Sper ca, până la începerea confruntărilor oficiale, să fie perfectate și cele 2 transferuri de jucători străini, cu carte verde și tot ce e nevoie”.

Faza inaugurală a competiției KO programează alte trei meciuri cu echipe din Grupa B a LNBM, CSO Voluntari urmând să se confrunte cu ABC Athletic Constanța, CSM VKSC Miercurea Ciuc urmând să primească replica echipei CSM Mediaș, iar CSM Sighetu Marmației urmând să joace împotriva echipei CSM Galați. Returul primei faze este programat pentru 9 octombrie.

Conform sistemului competițional, învingatoarele din turul inaugural se vor alătura în faza a doua a Cupei României ultimelor patru echipe din play-off-ul LNBM, sezonul 2018-2019, respectiv Dinamo Știința București, CSA Steaua București, BCMU FC Argeș Pitești și SCM Timișoara. În cel de-al treilea tur din competiția KO vor intra pe scenă și semifinalistele LNBM din sezonul precedent, respectiv SCMU Craiova, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea. Învingatoarele din turul al treilea vor accede la Final 4 Cupa României, masculin, sezonul 2019-2020, turneu programat să se desfășoare în perioada 8-9 februarie 2020.

În campionat, CSM Târgu-Jiu va evolua, în primele două etape, în deplasare. Prima confruntare va fi pe terenul echipei CSM Miercurea Ciuc, pe 12 octombrie, iar în etapa a doua, pe 19 octombrie, pe terenul echipei CSM Focșani. Primul meci din campionat al CSM-ului pe teren propriu se va disputa pe 26 octombrie cu Athletic Constanța.

Comment here