Baschet

Andrei Bărăgan, noul jucător al CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu și-a conturat lotul pentru noua stagiune din Liga Națională de Baschet Masculin. Cel mai nou component al echipei antrenate de Jordanco Davitkov este Andrei Bărăgan. Tânărul jucător gorjean a semnat pentru un sezon și se pregătește pentru debutul la nivel de seniori cu gruparea din Târgu Jiu.

Andrei Bărăgan s-a născut în Orlando, Florida, în SUA, pe 9 aprilie 2003, dar părinții săi sunt din Târgu Jiu. La 4 ani, familia lui Andrei a revenit în România, la Târgu Jiu, iar de la vârsta de opt ani, Andrei a început să practice baschetul la CSS Târgu Jiu. La 12 ani, Andrei, împreună cu familia sa a luat drumul Regatului Unit, unde și-a continuat activitatea la nivel juvenil la Feltham Warriors, la echipa de U14, echipă cu care a ocupat locul 4 în Final Four-ul din sezonul 2016-2017. Tot în Anglia, a trecut apoi la Solent Kestrels, unde a evoluat pentru echipele de juniori ale clubului, la U16 și U18. Cu echipa de U16 a celor de la Solent Kestrels a ocupat locul 5 în play-off-ul din sezonul 2018-2019. Andrei a trecut apoi la echipa U19 a celor de la Itchen Basketball Academy, cu care a evoluat în Liga “EABL”. În sezonul 2019-2020, în timp ce evolua sub culorile Itchen Basketball Academy, a fost desemnat “Players player award” si “Newcomer of the year award”. Din vara acestui an, Andrei Bărăgan este jucătorul CSM Târgu Jiu și se pregătește să facă debutul la nivel de seniori, la cel mai înalt nivel în baschetul românesc, în Liga Națională.

Andrei Bărăgan, CSM Târgu Jiu: „Am ales Târgu Jiu pentru că am simțit că este momentul să fac un pas înainte în cariera mea și să joc la nivel de seniori. Încă de anul trecut, antrenorii de la Târgu Jiu și-au dorit să vin la echipă, să revin acasă, mai ales că mă încadrez în regula jucătorului U23. În plus, am locuit în Târgu Jiu înainte să mă mut în Anglia, iar din acest punct de vedere o să fie mai ușor să mă adaptez aici, mult mai repede decât în alte orașe. Din punct de vedere sportiv vreau ca în acest sezon să am un impact cât mai mare asupra jocului în momentul când sunt pe teren și să îmi ajut echipa să ajungă în play-off. Vreau de asemenea să mă antrenez cât mai bine și să învāț câte ceva de la fiecare jucător cu experiență de la echipă, pentru a deveni un jucător cât mai bun în anii următori”.

Andrei Bărăgan completează seria jucătorilor autohtoni care evoluează pentru CSM Târgu Jiu în Liga Națională. Aproape toți jucătorii români aflați sub contract cu CSM Târgu Jiu sunt din Gorj, mai puțin Andrei Gheorghe. Din acest punct de vedere CSM Târgu Jiu este un exemplu cât se poate de elocvent la nivelul Ligii Naționale, fiind echipa cu cei mai mulți jucători localnici care evoluează la nivelul primei ligi. CSM Târgu Jiu își dorește în continuare promovarea jucătorilor gorjeni în baschetul de performanţă.

Nume: Andrei Bārāgan
Data nașterii:09.04.2003

Loc: Orlando, Florida, SUA
Post: jucător de pozițiile 1/2
Înalțime: 1.91m/ Greutate: 73kg


ACTIVITATE
Juniori:
România:
CSS Târgu Jiu- a început baschetul la 8 ani la CSS
Anglia:
U14 – Feltham Warriors
U16 – Solent Kestrels
U18 – Solent Kestrels
U19 – Itchen Basketball Academy in liga “EABL”

Performanțe:
2016/2017 – Locul 4 în Final Four cu Feltham Warriors U14
2018/2019 – Locul 5 în Playoff cu Solent Kestrels U16
2019/2020 – “Players player award” si “Newcomer of the year award” Itchen Basketball Academy

LOT CSM TÂRGU JIU: Porter Troupe, Kevin Allen, Camil Berculescu, Alexandru Berca, Octavian Ilie, Remus Răceanu, Mihai Bădița, Răzvan Pavel, Andrei Gheorghe, Brandon Sly, Ahmed Bashir, Stefan Glogovac, Andrei Bărăgan.
STAFF:
Antrenor principal: Jordanco Davitkov
Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu și Alexandru Gliga
Kinetoterapeut: Alin Drondoie

Comment here