Handbal

Ana Cătălina Ciolan, convocată la echipa națională a României!

Ana Cătălina Ciolan, convocată la echipa națională a României! Veste extraordinară primită de CSM Târgu Jiu chiar înaintea meciului cu Motherson Mosonmagyarovari KC din EHF European League. Ana Ciolan, pivotul grupării gorjene, a fost convocată de antrenorul Florentina Pera la echipa națională a României pentru dubla cu Croația. România va înfrunta Croaţia pe 28 februarie, la Bistriţa, şi pe 3 martie, la Koprivnica. 

Prestațiile excelente din Liga Florilor, dar și cele din Cupa EHF ale pivotului Ana Ciolan nu au rămas fără ecou. Selecționerul României a urmărit evoluția jucătoarei de la CSM Târgu Jiu și a decis să o cheme sub tricolor. După gorjeanca Angela Pușcaș, Ana Cătălina Ciolan este a doua jucătoare de la CSM Târgu Jiu convocată la echipa națională.

Imediat după vestea convocării la prima reprezentativă a României am stat de vorbă cu Ana Ciolan, care ne-a dezvăluit cum a primit vestea convocării şi ce reprezintă pentru cariera ei această chemare sub tricolor, ce părere are despre duelul din EHF, cu Motherson Mosonmagyarovari, dar şi despre confruntarea din Liga Florilor, cu Corona Brașov. 

INTERVIU ANA CĂTĂTLINA CIOLAN

Felicitări, Ana Cătălina Ciolan pentru convocarea la prima reprezentativă a României!

Ana Cătălina Ciolan: Vă mulțumesc frumos!

Este un alt moment important pentru CSM Târgu Jiu, dar și pentru cariera ta. De la înfiinţarea clubului gorjean, eşti a doua jucătoare convocată la Naţionala României. Cum te simţi?

Ana Cătălina Ciolan: Mă bucur mult că pot fi a doua jucatoare care reprezintă acest club la echipa națională. Sunt fericită, mândră si onorată în același timp. Mulțumită de faptul că munca echipei și aportul meu individual au dus împreună la această convocare.

Cum ai primit vestea convocării?

Ana Cătălina Ciolan: Am fost total surprinsă când am aflat de convocare, nu mă așteptam! Este o onoare uriașă și, sincer, un vis care devine realitate. Abia aștept să dau tot ce am mai bun.

Ce înseamnă pentru tine această convocare?

Ana Cătălina Ciolan: Le sunt recunoscătoare celor care au facut posibilă această convocare, apreciez faptul că au considerat că pot face parte din echipa Nationala de handbal a Romaniei și îmi doresc să reușesc să mă ridic la nivelul așteptărilor.

Cu ce gânduri mergi la prima reprezentativă?

Ana Cătălina Ciolan: Cu entuziasm și un strop de emoție, sincer. E un pas major în cariera mea și merg să dau tot ce am mai bun, să învăț cât mai mult. Sunt pregătită să mă adaptez și să contribui la succesul echipei.

Vestea a venit chiar înaintea meciului cu echipa din Ungaria din EHF. Cum crezi ca va fi duelul cu maghiarele?

Ana Cătălina Ciolan: Sunt convinsă că va fi un duel echilibrat, așa cum a fost și în prima partidă cu echipa din Ungaria. Suntem pregătite și trebuie să ne bucurăm de această ultimă reprezentație în cupa EHF. Chiar dacă nu au fost rezultatele așteptate atât de noi, cât și de cei care ne iubesc și ne susțin, consider că trebuie să fim mândrii că am ajuns până în acest punct al competiției.

Vine şi o altă confruntare extrem de importantă în Liga Florilor, cu Corona Brașov. Cum vezi partida cu Corona?

Ana Cătălina Ciolan: Este un meci dificil, foarte important pentru noi, sper să fim toate sănătoase și să fim 100% la ora meciului pentru a putea aborda meciul la victorie! Avem nevoie de sprijinului publicului și cu această ocazie îi invit să ne fie alături și să ne susțină așa cum au facut-o de fiecare dată.

Stafful tehnic al echipei naţionale feminine de handbal a României a convocat 18 jucătoare pentru meciurile cu Croaţia, din preliminariile Campionatului European – EHF EURO 2024, a anunţat Federaţia Română de Handbal pe site-ul său oficial. În prima grupă a preliminariilor, după două etape, România ocupă primul loc, cu 4 puncte (+43), urmată de Croaţia, 4 puncte (+24), Grecia, 0 puncte (-22), Bosnia-Herţegovina, 0 puncte (-45). La turneul final se califică primele două clasate în fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru formaţii de pe locul al treilea.

Lotul României:
portari: Diana Ciucă (CS Rapid Bucureşti), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea)
extreme dreapta: Mihaela Mihai (CSM Bucureşti), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud)
interi dreapta: Daria Bucur (SCM Gloria Buzău, Alicia-Maria Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea), Claudia Boiciuc (CSM Corona Braşov)
centri: Cristina Laslo (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Andreea Cristina Popa (HC Dunărea Brăila), Elena Roşu Dache ( Măgura Cisnădie)
interi stânga: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina), Angela Ştefania Stoica (CSM Bucureşti) extreme stânga: Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti), Corina Lupei (HC Dunărea Brăila)
pivoţi: Lorena Ostase (CS Rapid Bucureşti), Ana Ciolan (CSM Târgu Jiu), Elena Bianca Voica (CSM Corona Braşov)
Staff tehnic: Florentin Pera – antrenor principal, Bogdan Burcea – antrenor secund, Ildiko Barbu Kerekes – antrenor cu portarii.

 

NR. 92 ANA CĂTĂLINA CIOLAN
Data nașterii: 29.09.1992
Locul nașterii: Vaslui
Post: Pivot

Comment here